Sestavine
90 g čokolade (z najmanj 70% kakava)
125 ml mleka
25 g moke
25 g masla (z vsaj 80% maščobe)
65 g sladkorja v prahu
3 jajčne beljake
3 jajčne rumenjake
1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
5 g soli
Čas priprave : 15 min
Navodila za pripravo:
1. Stopljeno maslo, moko in sol mešajte tako dolgo, da bo zmes enotna.
2. Dodaje mleko in 50 g sladkorja v prahu v ponev. Kuhajte tako dolgo, da mleko zavre, dodajte zmes masla, moke in soli in mešaje tako dolgo, da nastane gladka masa.
3. Izklopite štedilnik, dodajte koščke čokolade in mešajte tako dolgo, da se čokolada stopi. Na koncu dodajte še vanilin sladkor, jajčne rumenjake in mešajte.
4. Z posebej oblikovanim nastavkom za mešanje paličnega mešalnika Philips stepite jajčne beljake in sladkor prahu.
5.Dodajte 3 čajne žličke snegu iz beljakov v čokoladno maso, počasi premešajte ter postopoma dodajajte še preostali sneg.
6. Napolnite pripravljene posodice za peko souffle-jev.
7. Pečico sergrejte na 190 stopinj celzija in pecite za 13 minut.
Souffle postrežite še vroč, po želji lahko tudi prelomite hrustljavo vrhnjico in prelijete s čajno žličko vanilijeve kreme.
Uživajte!