Pravilnik za piškotke

Philipsovo obvestilo o piškotkih

 

Obvestilo o piškotkih velja od

aprila 2017.

Več informacij o piškotkih

Philips si prizadeva, da bosta uporaba spletnih strani in komunikacija z našimi spletnimi stranmi čim bolj informativni, ustrezni in podprti. Tovrstno izkušnjo zagotavljamo s piškotki ali drugimi podobnimi načini. Pomembno je, da veste, katere piškotke uporabljajo naše spletni strani in zakaj. To omogoča boljšo zaščito vaše zasebnosti in hkrati zagotavlja, da so naše spletne strani optimalno prijazne uporabnikom.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki se shranijo v terminalsko opremo (računalnik ali mobilno napravo), ko obiščete določena spletna mesta. Pri Philipsu lahko uporabljamo podobne načine, kot so slikovne pike, spletni signali, prstni odtisi naprav itd. Zaradi skladnosti vse te načine v nadaljevanju imenujemo "piškotki".

Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke lahko uporabljamo v različne namene. V prvi vrsti so piškotki lahko potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta. Brez piškotkov si na primer spletno mesto ne bi zapomnilo, da ste se vanj prijavili ali katere izdelke ste položili v nakupovalno košarico. Te piškotke imenujemo zahtevani piškotki.

 

Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analiziranje uporabe spletnega mesta, štetje obiskovalcev in proučevanje, kako izboljšati spletno mesto. Statističnih podatkov in drugih poročil ne povezujemo z ljudmi. Te piškotke imenujemo analitični piškotki.

 

Piškotke za družabna omrežja uporabljamo za integracijo družabnih omrežij v spletna mesta, kar omogoča, da lahko nemudoma všečkate ali delite spletno stran ali izdelek na svojem priljubljenem družabnem omrežju.

 

Četrta pomembna uporaba piškotkov omogoča spletno oglaševanje, ki je lahko prilagojeno vam in prikazuje oglase, ki vam ustrezajo in vas zanimajo, tako znotraj Philipsovih spletnih mest kot zunaj njih. To nalogo opravljajo piškotki za (ciljno) oglaševanje.

Kako lahko prilagajam piškotke in zasebnost na Philipsovih spletnih mestih?

Philipsova spletna mesta vam nudijo možnost prilagajanja osebnih nastavitev piškotkov. S klikom možnosti "Piškotki" lahko izberete, katere vrste piškotkov naj naše spletno mesto uporablja. Osebne nastavitve lahko kadar koli spremenite. Pod možnostjo Nastavitve piškotkov boste našli tudi seznam vseh piškotkov znotraj posamezne kategorije (zahtevani piškotki, analitični piškotki, piškotki za družabna omrežja, piškotki za ciljno oglaševanje).

 

Pomnite, da uporaba Nastavitev piškotkov na našem spletnem mestu ne izbriše že nastavljenih piškotkov. To lahko storite v nastavitvah spletnega brskalnika, kot je opisano spodaj, po tem, ko spremenite nastavitve piškotkov na našem spletnem mestu.

 

Če obiščete Philipsovo spletno mesto, ki je namenjeno obiskovalcem zunaj Evropske unije, lahko za prilagoditev piškotkov in zasebnosti uporabite nastavitve spletnega brskalnika. 

Kako upravljati ali onemogočiti piškotke v brskalniku?

Philips trenutno ne uporablja tehnične rešitve, ki bi omogočala odzivanje na signale brskalnika, ki preprečujejo sledenje. Poleg uporabe razdelka Nastavitve piškotkov na našem spletnem mestu lahko nastavitve piškotkov kadar koli spreminjate v nastavitvah brskalnika. Upoštevajte, da nastavitve brskalnika morda niso tako enostavne za uporabo kot nastavitve piškotkov na našem spletnem mestu. Če v nastavitvah brskalnika onemogočite vse piškotke ali vse naše piškotke, nekateri deli ali funkcije naših spletnih mest morda ne bodo delovali, saj lahko brskalnik prepreči nastavitev zahtevanih piškotkov za delovanje. Zato namesto onemogočitve piškotkov prek spletnega brskalnika priporočamo uporabo razdelka Nastavitve piškotov na našem spletnem mestu. 

Več informacij o onemogočanju ali upravljanju nastavitev za piškotke brskalnika v uporabi lahko najdete na naslednjih naslovih:

 

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.