Serija Eco Conscious

Začnite dan z novim kompletom Philips Eco Conscious

Prvi komplet za zajtrk na svetu, izdelan s 100 % plastiko na biološki osnovi* iz odpadnega jedilnega olja. Boljši planet se začne z boljšim zajtrkom.

Serija Philips Eco Conscious, zmogljiva zasnova, komplet za zajtrk, HD5120

Odkrijte serijo Philips Eco Conscious

Grelnik vode

 

Hitro in enostavno pripravite svoj najljubši jutranji napitek vsako jutro.

Opekač kruha

 

Opecite si kruh povsem po svojem okusu vsako jutro.

Mešalnik

 

Pripravite si svoj najljubši smuti za na pot.

Prvi komplet za zajtrk na svetu, izdelan iz odpadnega jedilnega olja*

Serija Philips Eco Conscious, z materialom na biološki osnovi

Pomagajte se nam posloviti od primarne plastike s kompletom za zajtrk iz odpadnega jedilnega olja in drugih rastlinskih odpadkov. Odpadno jedilno olje lahko onesnaži vodo in škodi okolju. Vendar ni treba, da je tako. Rabljeno olje lahko postane vir – plastika na biološki osnovi*. S to revolucionarno inovacijo se želimo izogniti plastiki iz fosilnih goriv in namesto tega izkoristiti obstoječe vire.

Z uporabo tovrstne plastike na biološki osnovi v kompletu za zajtrk serije Eco Conscious prispevamo k zmanjšanju emisij CO2 med proizvodnim procesom za 21 %**. Po našem trajnostnem načrtu tako porabljamo manj in ponovno uporabljamo več.

* Glavno ohišje je izdelano iz 100 % PP-plastike iz odpadnega jedilnega olja in drugih rastlinskih odpadkov, potrjeno na podlagi masne bilance (PP na biološki osnovi sestavlja do 94 % vse plastike).
** Izračun temelji na izdelavi enakega aparata z uporabo bioplastike v primerjavi s 100 % primarno plastiko (ali primarnim polipropilenom).

V seriji Eco Conscious smo združili odlično zasnovo, visoko  zmogljivost in trajnostno inovacijo

Serija Philips Eco Conscious, zmogljiva zasnova, komplet za zajtrk, HD5120

Spoznajte našo serijo

Komplet za zajtrk, videoposnetek o izdelkih

Serija Philips Eco Conscious, zasnovano za vsak dom, komplet za zajtrk

Zasnovano za vsak dom

Trajnost ni bila še nikoli tako elegantna kot s sodobno in minimalistično zasnovo naše serije. V seriji, ki jo je navdihnila narava, so uporabljene umirjene barve in naravni materiali ter zaključni detajli, ki se bodo podali v vsako kuhinjo.

Serija Philips Eco Conscious, reciklirani materiali, komplet za zajtrk

Reciklirani materiali

Verjemite ali ne, odpadno jedilno olje in druge rastlinske odpadke spreminjamo v plastiko na biološki osnovi*. Pikice na naših izdelkih so drobne nepopolnosti, ki nastanejo pri tem postopku.
Kako ljubko!

Serija Philips Eco Conscious, vsakodnevna uporaba, komplet za zajtrk

Za vsakodnevno in dolgotrajno uporabo

Ne proizvajamo izdelkov, ki so le trajnostni, temveč tudi dolgo uporabni. Vsi naši izdelki so skrbno izdelani z uporabo materiala, ki je trpežen in ga je mogoče reciklirati. Zasnovani so za dolgotrajno uporabo.

Serija Philips Eco Conscious, zmogljiva zasnova, komplet za zajtrk

Zmogljiva zasnova

Preživite vsako jutro premišljeno in učinkovito. Prihranite čas in zmanjšajte količino kuhinjskih odpadkov s serijo Philips Eco Conscious.

Pomemben korak v našem trajnostnem načrtu.

Več o seriji Eco Conscious

Odgovori na najpogosteje zastavljena vprašanja

Kaj je material na biološki osnovi?

Material na biološki osnovi je sestavljen iz bioloških izdelkov, ali obnovljivih domačih kmetijskih materialov (vključno z rastlinskimi, živalskimi in morskimi materiali), ali gozdarskih materialov, ali vmesnih surovin. Za proizvodnjo je potrebnih le nekaj let, proizvodni postopek pa običajno zahteva CO2, ki je vzet iz zraka, kar pripomore k zmanjšanju globalnega segrevanja.

Kaj je material na fosilni osnovi?

Material na fosilni osnovi je material, izdelan iz petrokemikalij. Prvotno je bil to material na biološki osnovi, vendar se je v stotinah milijonov let prek  fosilov pretvoril v surovo nafto, ki pa je je na Zemlji le omejena količina. Zato ni trajnostna in primerna za krožno gospodarstvo. Za njen nastanek je namreč potrebnih veliko milijonov let, ob koncu svoje življenjske dobe pa v zrak sprošča CO2 in tako prispeva h globalnemu segrevanju.

Kakšna je razlika med materialom na biološki in materialom na fosilni osnovi?

Glavna razlika med materiali na biološki in materiali na fosilni osnovi je, da izdelava  materialov na fosilni osnovi zahteva veliko več časa, zato jih zlahka zmanjka, zaradi česar so manj trajnostni, medtem ko so materiali na biološki osnovi lahko na novo izdelani v nekaj letih z odvzemom CO2 iz zraka, zaradi česar so trajnostni.

Kaj je PP na biološki osnovi?

To je najpogostejša vrsta plastičnega materiala na svetu, vendar glavni strukturni element materiala, ogljik, prihaja iz surovine na biološki osnovi, ki je večinoma rastlinskega izvora.

Kaj je plastika na biološki in kaj na fosilni osnovi?

Ogljik je glavni strukturni element za izdelavo plastičnega materiala in prihaja  iz surovine na biološki osnovi (večinoma biodizla rastlinskega izvora) ali iz surovine na fosilni osnovi (surove nafte z naftnih polj). Za obe surovini je mogoče uporabiti iste proizvodne linije, saj je osnovni element materiala, ogljik, enak.

Kaj je obnovljiv PP?

Obnovljiv PP je PP, ki ga je mogoče obnoviti in ga po uporabi ne zmanjka. Je del krožnega gospodarstva, ker se kemično in mehansko reciklira.

Kaj je krožno gospodarstvo?

Krožno gospodarstvo je sistem, katerega cilj je odprava odpadkov in nadaljnja uporaba virov. 

Kaj je globalno segrevanje?

Globalno segrevanje je dvig povprečne temperature Zemljinega podnebnega sistema, ki ga je v največji meri povzročil človek. Največji človeški vpliv imajo emisije toplogrednih plinov, kot je ogljikov dioksid. Prevladujoči vir teh plinov je zgorevanje fosilnih goriv.

Obrnite se na Philips podporo, tukaj

Potrebujete podporo za
starejše modele?

Pomagaj mi najti številko
Kje je številka mojega izdelka
Kje lahko najdem številko izdelka?
Povejte nam nekaj o svojem izdelku in pokazali vam bomo, kje najdete številko izdelka.
Če imate izdelek pri roki, spodaj izberite njegovo skupino izdelkov in kategorijo.
Kje so številke izdelkov na naših napravah

Naročite se na naše novičke

* To polje je zahtevano

Ekskluzivne promocijske ponudbe in kuponi

Predstavitev novih izdelkov

Namigi in triki

*

Želim prejemati promocijska obvestila glede na svoje izbire in vedenje o Philipsovih izdelkih, storitvah, dogodkih in promocijah. Odjavim se lahko enostavno in kadar koli.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.