1
Izdelki

Kremna grahova

juha s prepeličjimi jajci

Sestavine

500 g zamrznjenega ali svežega graha

200 g olupljenega krompirja

1 srednje velika čebula

1 strok česna

1 žlica olivnega olja

500 ml goste kokošje jušne osnove / 1 l zelenjavne jušne osnove

100 ml kisle smetane z 15% mlečnih maščob

12 prepeličjih jajc

50 g mesa po želji

½ kozarca belega vina

sol in poper

 
Čas priprave : 5 min
 
Navodila za pripravo:
1. Z nastavkom za sekljalnik paličnega mešalnika Philips sesekljajto čebulo in česen.
2. V ponvi na vročem olju čebulo in česen pražite tako dolgo, da se zmehčata in posteklenita.
3. Dodajte narezan krompir in pražite za 1-2 min. Dodajte vročo jušno osnovo, 1/2 l vrele vode in 1 čajno žličko soli. Krompir kuhajte za 10 - 15 minut, da postane mehek. Dodajte grah in kuhajte tako dolgo, da se zelenjava zmehča.
4. Dodajte začimbe in s paličnim mešalnikom mešajte tako dolgo, da bo juha kremasta.
5. Za boljšo kremnost lahko juho precedite še skozi cedilo.
6. Medtem pripravite jajca: zavrite vodo z 1/2 vina. Eno jajce naenkrat zlomite v posodo, izberite najnižjo moč in z kuhalnico mešajte vodo z vinom, da dobite vrtinec. V vrtinec dodajajte eno jajce za drugim, kuhajte za približno 30 sekund in jih z globoko žlico odstranite.
7. Prepeličja jajca dajte v juho, poprajte po okusu in dodajte kislo smetano.

Dober tek!