Ričet ali močna juha pripravljena z večnamenskim kuhalnikom Philips Multicooker. Recept si lahko v celoti ogledate tukaj.
Število obrokov 6 - 8, Čas priprave: 10 minut, Čas kuhanja: 60 minut
Sestavine
- 1 sesekljana čebula
- 2 žlici olja
- 250 g dimljenega svinjskega mesa
- 200 g ješprenja
- 250 g konzerviranega fižola
- 1 večji na kocke narezan krompir
- 2 l vode
- 1 narezan korenček
- Malo narezane gomoljne zelene
- 1 strt strok česna
- Sol in poper po okusu
- 2 žlički mešanice posušene
- zelenjave, lovorovi listi
Postopek kuhanja
- Ješprenj namočite že prejšnji dan.
- V kuhalno posodo vsujte odcejen ješprenj in zalijte z dvakratno količino vode. Malo solite. Zaprite pokrov in nastavite program za kuhanje STEW, čas pa nastavite na 30 minut. Pritisnite gumb START.
- Po končanem kuhanju ješprenj odcedite.
- V očiščeno posodo vlijte olje, na gumbu MENU nastavite program za praženje FRY, čas kuhanja pa na 8 minut. Pritisnite START. Dodajte čebulo in jo med mešanjem prepražite.
- Po 5 minutah dodajte še korenček, zeleno in strt česen.
- Nato nastavite program za kuhanje STEW in čas kuhanja na 20 minut. V posodo dodajte še ješprenj, meso, krompir, fižol in lovorov list.
- Ko je jed pripravljena, Multicooker samodejno preneha s kuhanjem in preklopi na funkcijo ohranjanja toplote KEEP WARM.
- Po zaključenem kuhanju aparat izključite iz električnega omrežja.