500 ml goste kokošje jušne osnove / 1 l zelenjavne jušne osnove
100 ml kisle smetane z 15% mlečnih maščob
12 prepeličjih jajc
50 g mesa po želji
½ kozarca belega vina
sol in poper
Postopek kuhanja
Z nastavkom za sekljalnik paličnega mešalnika Philips sesekljajto čebulo in česen.
V ponvi na vročem olju čebulo in česen pražite tako dolgo, da se zmehčata in posteklenita.
Dodajte narezan krompir in pražite za 1-2 min. Dodajte vročo jušno osnovo, 1/2 l vrele vode in 1 čajno žličko soli. Krompir kuhajte za 10 - 15 minut, da postane mehek. Dodajte grah in kuhajte tako dolgo, da se zelenjava zmehča.
Dodajte začimbe in s paličnim mešalnikom mešajte tako dolgo, da bo juha kremasta.
Za boljšo kremnost lahko juho precedite še skozi cedilo.
Medtem pripravite jajca: zavrite vodo z 1/2 vina. Eno jajce naenkrat zlomite v posodo, izberite najnižjo moč in z kuhalnico mešajte vodo z vinom, da dobite vrtinec. V vrtinec dodajajte eno jajce za drugim, kuhajte za približno 30 sekund in jih z globoko žlico odstranite.
Prepeličja jajca dajte v juho, poprajte po okusu in dodajte kislo smetano.
S klikom na povezavo boste zapustili uradno spletno mesto Philips Electronics Ltd. (»Philips«). Vse povezave do spletnih mest tretjih oseb, ki se lahko pojavijo na tem spletnem mestu, so na voljo samo za vaše udobje in nikakor ne predstavljajo nikakršne povezave ali potrjevanja informacij na teh povezanih spletnih mestih. Philips ne daje nobenih jamstev ali jamstev v zvezi s spletnimi stranmi tretjih oseb ali informacijami, ki jih vsebujejo.