Čokoladni souffle pripravljen s paličnim mešalnikom Philips. Recept si lahko v celoti ogledate tukaj.
Sestavine
- 90 g čokolade (z najmanj 70% kakava)
- 125 ml mleka
- 25 g moke
- 25 g masla (z vsaj 80% maščobe)
- 65 g sladkorja v prahu
- 3 jajčne beljake
- 3 jajčne rumenjake
- 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
- 5 g soli
Postopek kuhanja
- Stopljeno maslo, moko in sol mešajte tako dolgo, da bo zmes enotna.
- Dodaje mleko in 50 g sladkorja v prahu v ponev. Kuhajte tako dolgo, da mleko zavre, dodajte zmes masla, moke in soli in mešaje tako dolgo, da nastane gladka masa.
- Izklopite štedilnik, dodajte koščke čokolade in mešajte tako dolgo, da se čokolada stopi. Na koncu dodajte še vanilin sladkor, jajčne rumenjake in mešajte.
- Z posebej oblikovanim nastavkom za mešanje paličnega mešalnika Philips stepite jajčne beljake in sladkor prahu.
- Dodajte 3 čajne žličke snegu iz beljakov v čokoladno maso, počasi premešajte ter postopoma dodajajte še preostali sneg.
- Napolnite pripravljene posodice za peko souffle-jev.
- Pečico sergrejte na 190 stopinj celzija in pecite za 13 minut.
- Souffle postrežite še vroč, po želji lahko tudi prelomite hrustljavo vrhnjico in prelijete s čajno žličko vanilijeve kreme.