Ričet ali močna juha
1 sesekljana čebula
2 žlici olja
250 g dimljenega svinjskega mesa
200 g ješprenja
250 g konzerviranega fižola
1 večji na kocke narezan krompir
2 l vode
1 narezan korenček
Malo narezane gomoljne zelene
1 strt strok česna
Sol in poper po okusu
2 žlički mešanice posušene
zelenjave, lovorovi listi
Čas priprave : 10 minut
Število porcij : 4
Program: STEW
Čas kuhanja: 60 minut
Navodila za pripravo:
1. Ješprenj namočite že prejšnji dan.
2. V kuhalno posodo vsujte odcejen ješprenj in zalijte z dvakratno količino vode. Malo solite. Zaprite pokrov in nastavite program za kuhanje STEW, čas pa nastavite na 30 minut. Pritisnite gumb START.
3. Po končanem kuhanju ješprenj odcedite.
4. V očiščeno posodo vlijte olje, na gumbu MENU nastavite program za praženje FRY, čas kuhanja pa na 8 minut. Pritisnite START. Dodajte čebulo in jo med mešanjem prepražite.
5. Po 5 minutah dodajte še korenček, zeleno in strt česen.
6. Nato nastavite program za kuhanje STEW in čas kuhanja na 20 minut. V posodo dodajte še ješprenj, meso, krompir, fižol in lovorov list.
7. Ko je jed pripravljena, Multicooker samodejno preneha s kuhanjem in preklopi na funkcijo ohranjanja toplote KEEP WARM.
8. Po zaključenem kuhanju aparat izključite iz električnega omrežja.
Uživajte!