Odgovor: Za optimalne rezultate pri pripravi s cvrtnikom Airfryer uporabite izdelke, ki so pripravljeni za peko v pečici. V cvrtniku se prigrizki, pripravljeni za peko v pečici, zapečejo zlatorjavo in hrustljavo. Če v cvrtniku Airfryer pripravljate prigrizke, ki so namenjeni pripravi v običajnem cvrtniku, prigrizki običajno ostanejo bledi in so pogosto manj hrustljavi.
Če pa ste uporabili prigrizke, pripravljene za peko v pečici, in niso hrustljavi, temveč so ostali bledi, preverite naslednje:
Količina sestavin:
V košaro položite manjše količine sestavin. Dno košare prekrijte le z eno plastjo. Manjše količine se enakomerneje ocvrejo.
Nastavljena temperatura:
Večino prigrizkov, razen peciv, je treba pripraviti pri temperaturi 200 ºC. Peciva morate ocvreti z zrakom pri 180 ºC.
Čas priprave:
Če cvrtnika Airfryer pred vstavljanjem prigrizkov predhodno ne ogrejete, času priprave ob začetku cvrtja dodajte dodatne 3 minute.
Opomba: Večina prigrizkov je popolnoma kuhana šele po času priprave, ki je naveden za pečico. Časi priprave v običajnih cvrtnikih so krajši in prigrizki ne bodo popolnoma kuhani. Za pripravo večine prigrizkov je potrebnih od 6 do 10 minut.
Namig: Če kroketi ali prigrizki med pripravo v cvrtniku Airfryer počijo, izberite krajši čas priprave.
Če se prigrizki kljub temu ne zapečejo hrustljavo, vam svetujemo, da se obrnete na Philipsov center za pomoč uporabnikom v svoji državi.