1
Izdelki

Philips recipe for pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

Pica s šunko, mocarelo in svežimi figami

Pizza with Parma, mozzarella and fresh figs

Sestavine za testo

200 g polnozrnate moke
500 g moke
375 ml mlačne vode
4 žlice suhega kvasa
2 žlici mleka
2 žlici olivnega olja
1 žlica soli

Sestavine za paradižnikovo omako

3 dl pasiranih paradižnikov
1 žlica medu
1 žlica balzamičnega kisa
Kajenski poper

Sestavine za nadev

5 rezin Parma šunke, narezane na tanke palčke
2 sveži figi
100 g mocarele
50 g parmezana
100 g rukole
20 g praženih pinjol
Majhni lističi sveže bazilike

Ta recept je samo ena od neštetih variacij. Šunko lahko zamenjate z lososom ali govedino. Tudi zelenjavo lahko uporabite drugo.

Način priprave

Na kuhinjski strojček namestite mešalno posodo in nastavek za gnetenje. Sestavine stehtajte.
V mešalno posodo vsujte polnozrnato in navadno moko in kvas. Dolijte mlačno vodo.
Vključite aparat, ki bo sestavine zgnetel v gladko testo.
Za navedene količine bo zadostovalo 5 minut gnetenja na hitrosti 3.
Po 5 minutah dodajte mleko, olje in sol. Mešajte še  5 minut.
Medtem večjo posodo premažite z olivnim oljem.
Testo vzemite iz mešalne posode, oblikujte hlebček in položite v naoljeno posodo.
Pokrijte z vlažno krpo in pustite na sobni temperaturi vzhajati približno dve uri.
Iz sestavin za paradižnikovo omako zmešajte omako.
Testo raztegnite po pekaču premera okoli 30 cm. Robove pustite malo debelejše.
Testo premažite s paradižnikovo omako. Pomagajte si s hrbtno stranjo žlice.
Potresite s šunko, rezinami paradižnika, narezano mocarelo in parmezanom.
Vključite pečico vsaj 30 min prej in jo segrejte na 250 stopinj. Mora biti resnično vroča.
Če ima vaša pečica žar, tudi tega nastavite na maksimalno (ne pozabite žara ugasniti, ko boste v pečico postavili pico).
Pecite 15 minut pri 250 stopinjah. Po 7 minutah pico zavrtite (da bo enakomerno zapečena).
Pečeno pico potresite s pinjolami, rukolo, baziliko in svežimi figami.

Bon appetit!