1
Izdelki

Philips recipe for macaroons

Polnjeni sadni makaroni

Macaroons

Sestavine za makarone

300 g mandljev v prahu
300 g sladkorja v prahu
4 beljaki svežih jajc
3 beljaki 1 dan starih jajc
320 g sladkorja
75 ml vode

Sestavine za kremo

150 gr skute
1 strok vanilje
50 g sladkorja
2 lista ožete želatine
4 žlice vode
200 ml stepene smetane

Sestavine za nadev

4 jagode (rdeče)
12 koščkov pomaranč (oranžno)
1 rezina ananasa (rumeno)
Nekaj listov mete (zeleno)

Kuhinjski termometer

Način priprave makaronov

Pečico segrejte na 165 stopinj. Mlete mandlje zmešajte s sladkorjem v prahu in mešanico nekajkrat presejte skozi fino cedilo. Potem jih zmešajte s 4 jajčnimi beljaki. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko pasto. Prelijte v skledo.
Sladkor stresite v vodo in zavrite na 119 stopinj -  uporabite termometer, saj je temperatura pomembna!
Medtem v mešalni posodi kuhinjskega strojčka stepite preostale 3 beljake. Nastavite na hitrost 3 in dodajte sladkorni sirup za zamrzovanje. Mešanico stepajte še tako dolgo, da doseže 5 stopnjo zamrznjenosti.
Potem to mešanico s kuhalnico nežno primešajte k mandljevi pasti, tako da bo ostala mehka a hkrati kompaktna.
Maso potem razdelite na nekaj enakih delov in  vsako obarvajte z barvilom za živila:
Rdeče: 3 kapljice rdeče; oranžno: 1 rdeča in 2 rumeni kapljici; rumeno: 3 kapljice rumene; zeleno: 3 kapljice zelene

Na vrečko za dekoriranje namestite poseben nastavek brez zarez za pripravo makaronov, širine največ 0,5 cm. Napolnite s testom ene barve in nabrizgajte po papirju za peko. Enako storite z ostalimi barvami.
Makarone pustite stati 1 uro, da se osušijo. Na njih se mora narediti suha skorjica.
Temperaturo v pečici znižajte na 140 stopinj in v njej 10 minut pecite makarone. Pri tem pustite vrata pečice malenkost odprta, da bo vlaga lažje izhajala. Tako boste preprečili lomljenje.

Polnjenje

Želatino namočite v malo vode.
Prerežite vaniljin strok in postrgajte semena.
Smetano s stepalnim nastavkom na najvišji hitrosti stepite skupaj z sladkorjem in vaniljinimi semeni.
Dodajte skuto in želatino, ki ste jo raztopili v 4 žlicah vroče vode.
Z mešanico napolnite vrečko za dekoriranje in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri.
Sadje narežite na čisto majhne koščke.
Odrežite konico vrečke za dekoriranje in napolnite makarone s kremnim sirom in svežim sadjem.

Bon appetit!