1
Izdelki

Philips recipe for bread filled with olives, sundried tomatoes and red onions

Kruh, polnjen z olivami, na soncu sušenimi paradižniki in rdečo čebulo

Bread filled with olives, sundried tomatoes and red onions

Sestavine za testo

800 g moke
1 vrečica suhega kvasa
½ litra tople vode
1 čajna žlička sladkorja
1.5 čajne žličke soli
1 jajce
3 žlice olivnega olja

Sestavine za oblogo z rdečo čebulo

3 kolobarji rdeče čebule
2 stroka česna
Olivno olje
Groba morska sol in sveže mlet poper
150 g na soncu posušenih paradižnikov
50 g zelenih oliv
50 g črnih oliv

V tem receptu je kruh obložen z olivami, paradižnikom in čebulo. Vi pa lahko rdečo čebulo nadomestite s porom in papriko. Kruh se bo izjemno podal k raznim juham, odličen pa bo tudi kot samostojen prigrizek.

Način priprave

Vse sestavine za testo vstavite v mešalno posodo kuhinjskega strojčka.
Uporabite nastavek za gnetenje in temeljito pregnetite testo. Namestite hitrost 3 in pustite delovati 7 minut.
Testo postavite v namaščeno posodo, ga pokrijte z vlažno krpo in pustite vzhajati vsaj 1 uro.

Na koncu testo še na hitro pregnetite z rokami in oblikujte štruco, ki se bo prilegala vašemu pekaču.
Čebulo olupite in narežite na kolobarje. Česen olupite in drobno sesekljajte.
Česen zmešajte z oljem in z njim malo premažite kruh.
Čebulne obročke na štruco naložite tako, da se bodo med seboj delno prekrivali.
Paradižnike in olive namestite po sredini kruha.
Pokrijte z vlažno krpo in pustite mirovati pol ure.
Potem kruh pecite 20 min pri temperaturi 200 stopinj.

Bon appetit!