1
Izdelki

Philips recipe for apple crumble cookie pie

Jabolčna pita

Apple crumble cookie pie

Sestavine za testo

5 jajc
125 g sladkorja
125 g moke

Sestavine za jabolčne drobtine

100 g ovsenih kosmičev
125 g moke
115 g ledeno hladnega masla
100 g sladkorja
Ščepec cimeta v prahu
Ščepec mletega kardamoma
Ščepec mlete janeževe zvezde
4 jabolka
4 žlice rjavega sladkorja
Sladkor v prahu

Sestavine za oblogo

Zavojček mini piškotkov
0.5 l smetane
100 g sladkorja

Način priprave testa

Z nastavkom za stepanje pri najvišji hitrosti stepite jajca in sladkor.
Jajca so dovolj stepena, ko lahko na njihovi površini narišete 8.
Presejte moko in jo nežno zmešajte z jajci. Ne stepajte.
Testo prelijte v namaščen pekač in pecite 30 minut.  Če je testo pečeno, preverite tako, da s prstom pritisnete na povrhnjico. Če se ta ponovno zravna, je testo pripravljeno.
Testo vzemite iz pečice, malo potresite s sladkorjem in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi.

Priprava jabolčnih drobtin

Sestavine stehtajte. Maslo razrežite na majhne koščke.
V veliki posodi zmešajte moko, kosmiče, sladkor in kocke masla.
Začinite s cimetom, janeževo zvezdo in kardamomom.
S čistimi rokami premešajte sestavine, da dobite drobljivo testo.
Pečico predhodno segrejte na 200 stopinj. Jabolka olupite in narežite na drobne koščke.
Koščke jabolk stresite v pekač.
Potresite z rjavim sladkorjem in premešajte.
Drobljivo testo potresite po jabolkih.
Popecite v ogreti pečici in potem pustite 25 do 30 minut, da se ohladi.

Zaključek in obloga pite

Testo vodoravno prerežite na 3 enake kose (plošče).
V kuhinjskem strojčku na najvišji hitrosti stepite sladko smetano s sladkorjem. Naložite v vrečko za dekoriranje.
Prvo plast testa potresite z jabolčnimi drobtinami in čeznje nabrizgajte stepeno smetano.
Na vrh položite drugo plast testa in ponovite postopek.
Tudi tretjo plast obložite enako in za konec potresite še z mini piškoti, čokoladnimi biserčki, jabolki in sladkorjem v prahu.

Bon appetit!