Voda vsebuje kalcijeve in magnezijeve soli. Med segrevanjem vode v kavnem aparatu kalcij in magnezij razpadeta in z obarjanjem začneta tvoriti vodni kamen. Vodni kamen vpliva na delovanje grelnikov, črpalk in drugih notranjih delov aparata, v katerih je voda. V delih aparata, v katerih voda nekaj časa miruje, kot so grelniki, se začne nabirati vodni kamen. Vodni kamen, ki se nabira v aparatu, sčasoma upočasni pretok vode, zmanjša kapaciteto grelnika, vodi do težav z gretjem in povzroči zamašitev. Te težave preprečite z izvajanjem postopka odstranjevanja vodnega kamna.
Če imate espresso kavni aparat Saeco, uporabljajte samo odstranjevalec vodnega kamna Saeco CA6700 ali CA6701. Ne uporabljajte sredstev za odstranjevanje vodnega kamna na osnovi mineralnih kislin, kot so žveplova, klorovodikova in sulfaminska kislina, saj lahko poškodujejo sistem cevi in cevk kavnega aparata.
CA6903/10
CA6704/10
CA6705/10
CA6706/10
CA6707/10
Espresso kavni aparat Saeco vas opozori, ko je čas za odstranjevanje vodnega kamna. Pogostost odstranjevanja vodnega kamna je odvisna od količine kave, ki jo proizvede kavni aparat, in trdote vode, ki jo uporabljate. Povprečno je treba vodni kamen odstraniti enkrat na tri mesece. Če kavo pripravljate zelo pogosto, morate vodni kamen odstranjevati pogosteje.
Za podrobnejše informacije vtipkajte ime ali številko izdelka vašega espresso kavnega aparata Philips
Našli smo {number} izdelkov, ki niso na voljo v vaši državi, zato lokalne promocijske ponudbe mogoče ne bodo na voljo.
Pokaži izdelkeNašli smo več kot 1 izdelek.
Izberite model glede na zadnji 2 števki številke svojega izdelka, npr. RQ1280/21.
You are about to visit a Philips global content page
Continue