1

Znanost udobja; zakaj lahko načrpate več mleka, če ste sproščeni


Prsne črpalke in nega

Zaupali vam bomo skrivnost. V črpanje mleka vam ni treba vložiti ogromno napora. Raziskave so pokazale, da boste lahko načrpali več mleka, če boste sproščeni.

Na snemanju

Oglejmo si, kaj se dogaja z vašim telesom med črpanjem mleka. Tako kot sesanje dojenčka tudi prsna črpalka v telesu sproži izločanje oksitocina (tako imenovanega hormona ljubezni). Oksitocin nato telesu posreduje signal za izločanje mleka. Višja ko je raven oksitocina v telesu, lažje boste izločali in črpali mleko.

 

Več udobja, več mleka

Tu nastopi dejavnik udobja. Stres (poleg samega občutka neudobja) celo preprečuje proizvajanje oksitocina, zato črpanje mleka postane naporno opravilo. Vidimo torej, da udobje ni samo še ena prednost, ki jo ima lahko prsna črpalka, ampak je nujno za lažje črpanje mleka.

 

Naše prsne črpalke so zasnovane z udobjem v mislih

Kaj naj torej stori nova mamica? Poiščite miren prostor za črpanje in poslušajte sproščujočo glasbo. Ob vsem tem pa seveda pomaga tudi čim bolj udobna zasnova prsne črpalke.

 

Da bi bili med črpanjem bolj sproščeni, smo naše prsne črpalke zasnovali tako, da lahko med črpanjem sedite vzravnano. Prepričani ste lahko, da bo tok mleka enakomeren tudi brez sklanjanja naprej. Prsne školjke so izdelane iz materiala, ki je ob stiku s kožo topel in mehak – brez začetnega neprijetnega hladnega občutka. Udobje je namreč za nas najpomembnejše.

 

Želite izvedeti več o naših prsnih črpalkah? Kliknite tukaj in raziščite ponudbo.

Preberite več o tej temi

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.