1

Ročna ali električna prsna črpalka: kako izbrati najprimernejšo za vas


Prsne črpalke in nega

Pajaca lahko izberete glede na to, kako prisrčen se vam zdi. Pri prsnih črpalkah pa je treba malce bolj razmisliti. Če ste novopečeni starš, lahko s pomočjo tega vodnika ugotovite, katera prsna črpalka je najprimernejša za vas.

Zakaj mamice črpajo?

Začnimo kar s samimi razlogi za črpanje, saj niso tako očitni, kot se morda zdi. Matere črpajo mleko iz več različnih razlogov. Nekatere začnejo mleko črpati, ker imajo težave z dojenjem in želijo v prihodnosti še vedno dojiti. Spet druge črpajo, da sprostijo pritisk v polnih prsih ali želijo, da se otrok hrani z njihovim mlekom, ko niso prisotne.

Tri vrste prsnih črpalk

V svetu prsnih črpalk obstajajo tri glavne vrste:

 

  • Dvojna električna prsna črpalka
  • Enojna električna prsna črpalka
  • Ročna prsna črpalka

Nekaterim materam je všeč hitrost dvojne električne črpalke, druge pa prisegajo na lahko prenosljivo ročno prsno črpalko. Ko torej govorimo o izbiranju najboljše črpalke, pravzaprav ne gre za "pravilno" izbiro, ki bi jo morale upoštevati vse matere. Najboljša prsna črpalka za vas je tista, ki ustreza vašemu načinu življenja, potrebam vašega dojenčka in seveda tudi vašim osebnim preferencam.

 

Dobro morate poznati svoje potrebe

Iskanje prave črpalke lahko omejimo tako, da jasno določimo vaše potrebe in potrebe vašega dojenčka oziroma jih poskušamo vsaj predvideti.

Vprašajte se naslednje:

 

  • Kako pogosto nameravate črpati? Vsak dan ali samo občasno?
  • Kako pomembno vam je, da lahko črpate hitro?
  • Boste črpalko vzeli s seboj na pot? Ali jo boste uporabljali samo doma?

 

Ne skrbite, če se vam vse skupaj zdi eno samo ugibanje. Dovolite si biti začetnica! Svetuje vam lahko tudi zdravstveni strokovnjak.

Poiščite najprimernejšo prsno črpalko zase

Zdaj ko veste, na katere dejavnike morate biti pozorni, lahko primerjate vse tri vrste prsnih črpalk.

 

Udobna dvojna električna prsna črpalka

Od vseh treh vrst je najučinkovitejša udobna dvojna električna prsna črpalka. Čeprav gre za večjo naložbo, boste lahko hitreje načrpali več mleka, zato je to odlična prsna črpalka za mamice, ki črpajo vsak dan doma ali v službi.

Najboljša izbira za: mamice, ki želijo prihraniti čas

 

Udobna enojna električna prsna črpalka

Udobna enojna električna prsna črpalka se v ponudbi električnih črpalk ponaša z največjo prenosnostjo. Ima isto udobno zasnovo in tehnologijo kot dvojna električna črpalka ter komplet baterij, s katerim lahko črpate tudi, ko v bližini ni nobene električne vtičnice.

Najboljša izbira za: mamice, ki potrebujejo vsestransko črpalko za vsak dan

 

Udobna ročna prsna črpalka

Ročne prsne črpalke sicer niso tako hitre, vendar to nadoknadijo s svojo priročnostjo. Želite lahko črpalko, ki jo lahko pospravite v torbico, ali nameravate črpati le občasno? Ročna prsna črpalka je prilagodljiva in preprosta dodatna možnost.

Najboljša izbira za: mamice, ki potrebujejo prenosno črpalko za na pot ali za občasno črpanje

 

Psssst!

Še vedno niste prepričani, katera črpalka je najprimernejša za vas? Brez skrbi. Težko je vnaprej natančno predvideti svoje potrebe, zato smo električno prsno črpalko zasnovali tako, da jo lahko preprosto spremenite v ročno prsno črpalko. Ko potrebujete črpalko za na pot, na električno prsno črpalko enostavno pritrdite ročaj, membrano in držalo (na voljo v spletu). Pripravljeni ste!

 

Želite izvedeti več o naših prsnih črpalkah? Kliknite tukaj in raziščite ponudbo.

Preberite več o tej temi

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

I understand

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Razumem

Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.