1

Zakaj je pomembno, da nadzorujete temperaturo in vlažnost v otroški sobi


Otroške varuške in termometri

Otroške varuške niso namenjene samo kukanju v otroško sobo, skrbijo lahko tudi za zdrav razvoj otroka. V tem vodniku boste spoznali, kako lahko temperatura in vlažnost vplivata na zdravje otroka, kakšne so idealne razmere v sobi in kako vam lahko pri tem pomaga otroška varuška.

Kako temperatura in vlažnost sobe vplivata na zdravje otroka?

Malce pretopel ali prevlažen prostor na odrasle nima učinka, dojenčki pa so občutljivejši na temperaturo in vlažnost. Prenizka vlažnost v sobi lahko povzroči suhost oči in grla malčka. Dojenčki v malo prehladni ali malo pretopli sobi še ne morejo uravnavati svoje telesne temperature kot odrasli.

 

Kakšne so idealne razmere v sobi?

Pri idealnih razmerah v sobi ne gre za točno določeno temperaturo ali stopnjo vlažnosti, temveč govorimo o razponu. Za malčke je najbolj zdrava temperatura sobe nekje med 16 in 20 ºC (60,8–68 ºF), stopnja vlažnosti pa med 40 % in 60 %.

 

Kako vam lahko pomaga otroška varuška

Če vas skrbi, da pri vsem hranjenju, pomirjanju in splošnih opravilih starševstva ne boste imeli časa še za nadzorovanje temperature in vlažnosti, so vse skrbi odveč. Pri tem vam pomaga otroška varuška, ki neprekinjeno nadzoruje temperaturo in vlažnost sobe.

 

V pametni otroški varuški nastavite mejno vrednost temperature in vlažnosti ter prejemate obvestila, ko temperatura in vlažnost to vrednost presežeta. Tako boste vedno vedeli, ali so razmere v sobi za otroka optimalne ali pa jih morate malce prilagoditi.

 

Glede na vrednosti lahko razmere v sobi prilagodite, da bo otroku čim bolj udobno. Ali se vlažnost približuje zgornji meji? Odprite okno in v sobo spustite svež zrak. Vas skrbi, da je malčku pretoplo? Zagotovite, da ni preveč oblečen, in razmislite o uporabi klimatske naprave, ki bo poskrbela za zmernejšo temperaturo v otroški sobi.

 

Gotovo vas zanima tudi, kako temperatura in vlažnost v sobi vplivata na spanje otroka. Pametno otroško varuško povežite z našo aplikacijo uGrow za zdrav razvoj dojenčka in nadzorujte spanje otroka. Tako boste hitro ugotovili, pri kateri temperaturi sobe otrok najbolje spi.

 

Vidite, otroške varuške vam ni treba uporabljati samo za kukanje v otroško sobo. Z njo lahko preprosto poskrbite za ugodje dojenčka tako podnevi kot ponoči.

Preberite več o tej temi

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Razumem

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Razumem

Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.