Nudimo nasvete za navajanje na gosto hrano, poleg tega pa tudi okusne, sveže recepte in ideje za obroke, da bo prehrana vašega otroka že od vsega začetka zdrava.
Število obrokov Končna količina: pribl. 260 ml, pribl. 5 porcij (50 g/porcijo), Čas kuhanja: Čas kuhanja v pari: pribl. 20 minut
Sestavine
- Zelena: 1⁄2 stebla (pribl. 40 g)
- Paradižnik: 1 paradižnik srednje velikosti (pribl. 130 g)
- Korenje: 1⁄2 korenja srednje velikosti (pribl. 40 g)
- Kuhana čičerika: 40 g
- Dobro kuhani rezanci: 50 g na porcijo
- Dobro kuhana kašica govedine: 50 g na porcijo
Postopek kuhanja
1 - Operite zelenjavo ter olupite in operite korenje. Paradižnik prerežite na pol in odstranite semena. Zelenjavo narežite na kocke, velike približno en centimeter.
2 - Odstranite pokrov posode in vanjo dajte vse sestavine. Pokrov znova namestite in ga pritrdite, da se zaskoči.
3 - Odstranite pokrov posode za vodo in vanjo nalijte vodo do oznake "20 min".
4 - Pokrov znova namestite in ga pritrdite, da se zaskoči. Pritisnite posodo, da se zaskoči v položaj za kuhanje v pari.
5 - Čas kuhanja v pari nastavite na 20 minut. Aparat bo začel s kuhanjem v pari in se bo po 20 minutah samodejno ustavil.
6 - Zasukajte gumb za kuhanje v pari nazaj v položaj za izklop.
7 - Posodo obrnite okoli in dodajte kuhano čičeriko (čičeriko skuhajte posebej).
8 - Posodo postavite na glavno enoto in jo obrnite v desno, da se zaskoči v položaj za mešanje.
9 - Mešajte v treh ali petih 15-sekundnih intervalih, dokler ne dosežete želene gostote.
10 - Hrano dajte v skledo in počakajte, da se ohladi. Nato postrezite eno porcijo s približno 50 g kuhanih rezancev in 50 g kašice govedine.
- Nasvet kuharja: Shranjevanje: primerno za zamrzovanje
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.