steam-station

    Primerjajte funkcije in razlike Philipsovih parnih postaj in najdite najbolj primerno za svoja oblačila.

    Več:
    Kako izbrati pravo parno postajo? Vse odgovore poiščite v našem vodiču in uživajte v popolno zlikanih oblačilih!

    Kako izbrati pravo parno postajo? Vse odgovore poiščite v našem vodiču in uživajte v popolno zlikanih oblačilih!

    Kako izbrati pravo parno postajo zase: funkcije in razlike


    Likanje je eno najbolj mučnih hišnih opravil. Ali imate velike količine oblačil, ki jih je potrebno zlikati? Želite odpraviti trdovratne gube na oblačilih ali zgolj osvežiti svoja oblačila? Potem je parna postaja prava izbira.
     

    Z veliko pare in modernimi funkcijami vam bo parna postaja pomagala zmanjšati čas, ki ga porabite za likanje in omogočila, da uživate v oblačilih brez gub.

    1. Zakaj izbrati parno postajo?


    Parna postaja je sestavljena iz sodobnega likalnika, ki je preko cevi povezan z osnovno enoto. Osnovna enota ima velik zbiralnik za vodo, ki omogoča daljše in neprekinjeno likanje. Parna postaja, ki ima večjo prostornino od običajnega likalnika, je sestavljena iz zbiralnika za vodo in posode, v kateri se ustvarja para.
     

    Parna postaja je odlična izbira za vas, če imate veliko perila, srajc, oblek ali oblačil, občutljivih za likanje. Vgrajene tehnologije zagotavljajo, da bodo vaša oblačila profesionalno zlikana, veliko hitreje kot prej. Poleg tega vam sploh ne bo treba skrbeti, da bi se vaša najljubša obleka slučajno zažgala, saj za to poskrbi parna postaja.

    Kakšna je razlika med parno postajo in klasičnim likalnikom?


    Za razliko od običajnega likalnika parna postaja proizvaja večjo količino pare pri višji temperaturi, velik zbiralnik za vodo pa ponuja možnost likanja tudi do nekaj ur. Te lastnosti so še posebej pomembne, če imate veliko oblačil za likanje.
     

    Poleg tega boste zaradi kombinacije moči parne postaje in velike količine pare, ki je precej večja kot pri klasičnem likalniku, lahko zložili vaša oblačila in kljub temu s paro globoko prodrli v tkanino. Vaša oblačila bodo postala popolnoma gladka brez večjega napora.
     

    Poleg estetskega učinka na oblačila ima velika količina pare tudi higienski učinek. Z likanjem oblačil s parno postajo boste iz površine in globine tkanin odstranili bakterije.

    2. Kaj je dobro vedeti, ko izbirate parno postajo?


    Da bi izkoristili vse prednosti parne postaje, morate biti poleg vaših osebnih preferenc (dizajn, barva) pozorni tudi na:
     

    • moč izpusta pare,
    • tlak pare,
    • moč naprave,
    • likalno ploščo,
    • luknje, skozi katere prehaja para,
    • težo,
    • udobje,
    • garancijo.

    Moč izpusta pare in tlak pare


    Močnejši kot je izpust pare, hitrejše je likanje. Izberite parno postajo z izpustom pare, ki ustreza vašim potrebam.
     

    Obstajajo tudi modeli z manjšim izpustom pare (100-150 gramov), vendar jih ni mogoče uporabljati na vseh vrstah materialov in so bolj primerni za osveževanje oblačil.

    Moč naprave


    Moč parne postaje vpliva na čas, ki je potreben za ogrevanje grelne plošče, pa tudi na vzdrževanje pare pri stalni temperaturi. Izberite parno postajo z močjo, ki ustreza vašim potrebam.

    Funkcije parne postaje


    Če želite resnično uživati v parni postaji, morate upoštevati vse njene funkcije, ki vam lahko olajšajo postopek likanja in čas, ki ga porabite za likanje. Napredna parna postaja (odvisno od modela) ima lahko številne funkcije, ki vam olajšajo likanje:
     

    • Tehnologija OptimalTemp – omogoča likanje katere koli tkanine, od jeansa do svile, ne da bi vam bilo treba prilagajati temperaturo. Tehnologija zagotavlja, da nikoli ne boste prežgali oblačil ne glede na material.
    • Funkcija samočiščenja – trdota vode povzroči, da pride do nabiranja vodnega kamna. Nekateri modeli imajo vgrajeno funkcijo samočiščenja. Uporaba funkcije enkrat mesečno je dovolj, da naprava deluje dlje.
    • Funkcija samodejnega izklopa - če likalnika nekaj minut ne uporabljate (npr.  prejmete pomemben klic, ki vam odvrne pozornost od likanja), se bo naprava samodejno izklopila.
    • Močan izpust pare – odličen za bolj zahtevna oblačila.

    Material likalne plošče


    Za pričakovane rezultate mora biti likalna plošča prekrita z materialom, na katerega se ne lepijo drugi materiali.
     

    Večina parnih postaj vključuje likalno ploščo iz teflonskega železa, aluminija, nerjavečega jekla ali paladij železa. Za dolgoročno uporabo so odlična izbira modeli z enakomerno porazdelitvijo toplote.
     

    Pozorni bodite na luknje za paro, pa tudi na vrh likalne plošče, ki zagotavljajo nemoten prehod čez problematična območja, npr. ovratnik srajce.

    Odprtine za prehajanje pare


    Za takojšnje rezultate je priporočljivo izbrati parno postajo z likalno ploščo, ki ima veliko število lukenj za prehajanje pare. Večje kot je število lukenj, hitrejši je postopek likanja.
     

    Likalnik ima lahko nekaj lukenj večjega premera ali veliko lukenj s premerom le nekaj milimetrov (odvisno od modela).

    Teža


    Eden najpomembnejših vidikov, ko govorimo o likalnikih, je, koliko tehta, saj je glavno orodje za rokovanje .Likalniki pri parnih postajah so v večini primerov veliko lažji od običajnih likalnikov, kar vam olajša likanje. V primeru, da imate klasično likalno desko, se je treba izogibati težkim modelom, saj bo to vplivalo na ravnotežje likalne deske. Če imate parno postajo, a nimate likalne deske, predlagamo, da parno postajo položite na tla ali na omaro.

    Udobje


    Obstaja nekaj posebnosti, na katere večina ni pozorna, lahko pa povečajo udobje pri uporabi likalnikov:
     

    • zbiralnik za vodo s prostornino najmanj 1,5 litra (obstajajo tudi modeli s prostornino do 1,8 litra), ki zadostuje za nekaj ur likanja. Modeli z višjim tlakom in večjo količino neprekinjene pare imajo snemljiv zbiralnik za vodo, ki je priročen za točenje vode neposredno iz pipe. Po dodajanju vode je likalnik pripravljen za nadaljnje likanje, brez čakanja na ponovno segrevanje.
    • čas, potreben za segrevanje likalnika,
    • teža likalnika,
    • sistem za shranjevanje cevi.
       

    Za razliko od klasičnega likalnika vam parna postaja omogoča večji izpust pare pri višjem tlaku. Poleg zagotovila, da bodo vaša oblačila gladka, boste z uporabo parne postaje skrajšali postopek likanja in s tako svoj čas namenili stvarem, ki so vam res pomembne.

    Mogoče vas zanima

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.