• https://www.philips.si/c-e/so/sound-hub/kako-delujejo-slusalke-s-funkcijo-odpravljanja-sumov.html Povezava je bila kopirana

  Kako delujejo slušalke s funkcijo odpravljanja šumov?

  Ste se že kdaj želeli znebiti okoliškega hrupa in šumov, da bi se lahko bolje osredotočili na svoje početje ali da bi si privoščili trenutek tišine med napornim dnevom?
   

  Zlasti mestna okolja postajajo vse hrupnejša, zato so slušalke s funkcijo odpravljanja šumov in neželenih zvokov vrhunska rešitev za vas. Končno se lahko v celoti prepustite glasbi ali preprosto uživate v tišini.

   

  Če se vam ta obljuba zdi privlačna, vam bo par slušalk s funkcijo odpravljanja hrupa oziroma šumov verjetno v velik užitek. Ker se tehnologija, ki jo uporablja to čudo sodobne tehnike nenehno izboljšuje, se pojavlja vprašanje, kako se sploh lotiti iskanja pravega para slušalk?

   

  V nadaljevanju preberite, kaj pomeni odpravljanje šumov in kako deluje! Ne nazadnje je dobra odločitev le premišljena odločitev.

  Čas branja: 15 Min

  • https://www.philips.si/c-e/so/sound-hub/kako-delujejo-slusalke-s-funkcijo-odpravljanja-sumov.html Povezava je bila kopirana
  Ženska, ki v mestu nosi ušesne slušalke Philips za odpravljanje hrupa

  Kaj so torej slušalke s funkcijo odpravljanja šumov?

   

  Če se redno vozite v šolo ali na delo ali če pogosto potujete, ste verjetno že slišali za slušalke s funkcijo odpravljanja šumov.

   

  Tovrstne slušalke uporabljajo za odpravljanje ali zmanjšanje neželenega hrupa iz okolice tehnologijo »aktivnega odpravljanja šumov« (ANC), ki omogoča, da lahko bolje uživate v tistem, kar poslušate. Z njimi se lahko odlično odklopite od hrupnega okolja na vlaku ali onemogočite moteče šume na letalu ter se med potovanjem obdate z glasbenim mehurčkom (in tako ustvarite prostor za poslušanje najljubšega podkasta).
   

  Vendar te slušalke niso namenjene le ljudem na poti. Če se morate osredotočiti med delom od doma ali učenjem oz. če se preprosto želite sprostiti in se v celoti prepustiti glasbi, slušalke s funkcijo odpravljanja šumov zagotovo pridejo v poštev. Navdušenje nad tehnologijo je upravičeno, zlasti zdaj, ko aktivno odpravljanje šumov ni več v povojih.

  Osnove slušalk s funkcijo odpravljanja šumov: Kratek vodnik po strokovnem izrazju

  Kako deluje odpravljanje hrupa

   

  Če kupujete slušalke s funkcijo odpravljanja šumov, ste se doslej verjetno srečali s toliko tehničnimi izrazi in kraticami, da ste že skoraj pripravljeni vreči puško v koruzo. Mi vas povsem razumemo.

   

  Mi vas povsem razumemo. Obstaja aktivno odpravljanje šumov (ANC), kako pa je s pasivnim odpravljanjem šumov (ANC)? Oziroma »protihrupno izolacijo«? V primerjavi z drugimi tehnologijami slušalk se lahko zdi, da so prednosti odpravljanja šumov bolj skrite v žargonskih izrazih.

   

  Preden se poglobimo v načine, na katere lahko slušalke s funkcijo odpravljanja šumov pretvorijo svet v lasten zasebni raj za poslušanje, nam dovolite, da najprej nekoliko pojasnimo stvari.

   

  Torej, odgrnimo tančico z vseh tistih ANC-jev in PNC-jev.

  Aktivno odpravljanje šumov in odpravljanje šumov imata enak pomen!!

   

  Odpravljanje šumov in aktivno odpravljanje šumov (ANC) imata popolnoma enak pomen. Oba izraza se nanašata na način, na katerega slušalke (ali ušesni čepki) uporabljajo pametno elektroniko, da odpravijo zvoke iz ozadja in okolice. To počnejo z mikrofoni in algoritmi: mikrofoni zaznajo zvoke iz okolice, algoritmi pa oblikujejo pametne načine za blokiranje teh zvokov, še preden prispejo do vaših ušes.

  Pasivno odpravljanje šumov se nanaša na fizično obliko

   

  Pasivno odpravljanje šumov (PNC) ali »protihrupna izolacija« se nanaša na fizično obliko, s katero slušalke preprečijo, da bi slišali moteče zvoke. Uporabljeni materiali in način, na katerega školjki slušalk prekrivata vaša uhlja oziroma na katerega sta ušesna čepka nameščena v uhlja, zagotavljajo tesnjenje, ki zmanjšuje hrup, ki prihaja iz okolice.
   

  Ob tem velja omeniti, da »pasivno odpravljanje šumov« ni najbolj točen izraz, ker neželen zunanji hrup ni popolnoma odpravljen, temveč zgolj pridušen. Kljub temu pa je tovrstno dušenje precejšnje. 

   

  Delovanje pasivne protihrupne izolacije lahko tudi sami preverite tako, da si z rokami pokrijete ušesa! Ste opazili, da zunanji zvoki pri tem postanejo pridušeni? To je zelo preprosta oblika protihrupne izolacije.

  Philipsove slušalke s funkcijo odpravljanja šumov uporabljajo tako aktivno kot tudi pasivno odpravljanje šumov

   

  Vse Philipsove slušalke s funkcijo odpravljanja šumov uporabljajo tako aktivno odpravljanje šumov (ANC) kot tudi obliko za protihrupno izolacijo, vsem skupaj pa preprosto pravimo-slušalke s funkcijo odpravljanja šumov.

   

  Čeprav med posameznimi Philipsovimi modeli obstajajo razlike, ki jih bomo pojasnili v nadaljevanju, je vsem modelom skupno to, da je ANC mogoče vključiti ali izključiti. Če kupujete slušalke, ki naj bi imele funkcijo odpravljanja šumov, vendar tega odpravljanja ni mogoče vključiti oziroma izključiti, gre verjetno za slušalke s protihrupno izolacijo. Z drugimi besedami, delovanje takih slušalk verjetno temelji le na pasivnem, ne pa na aktivnem odpravljanju šumov.

  Zakaj je odpravljanje šumov pomembno

  Philipsove slušalke za odpravljanje hrupa na poti v službo

  Uživajte v poslušanju, ne da bi vam bilo treba prekomerno povečati glasnost in tako ogroziti svoj sluh

   

  Predstavljate si, da z vlakom ali tramvajem potujete v službo. Nahajate se v še zadnji oazi miru, iz katere boste vstopili v vsakdanji vrvež. Želite se v celoti prepustiti svoji glasbi ali se posvetiti podkastu. Vendar se zaradi hrupa na vlaku in vseh prisotnih ljudi ne morete sprostiti. Ali še huje – glasnost morate nastaviti na najvišjo, da preglasite ves hrup iz okolice, s čimer lahko poškodujete svoj sluh.

   

  Aktivno odpravljanje šumov (ANC) je koristno ravno v takih primerih. Tehnologija ANC je bila prvotno zasnovana kot pomoč pilotom, saj je s tem, ko je preglasila hrupno okolje v pilotovi letalski ali helikopterski kabini, pilotom omogočila, da ostanejo zbrani in da jasno slišijo vso komunikacijo, kar je v takem okolju življenjskega pomena. Tako lahko vidite, kako je navedena tehnologija že pripravljena na odpravljanje težav, ki jih povzroča hrupno potovanje!

  Še nekaj o zakrivanju zvoka in zvočnih valovih


  Kaj pomeni to »zakrivanje«? Da bi razumeli, zakaj so lahko slušalke s funkcijo odpravljanja šumov ANC življenjskega pomena za ohranjanje vašega sluha, pa tudi uživanje ob poslušanju, je treba najprej razumeti koncept, ki mu pravimo zakrivanje. Ko zakrijemo zvok, ga preglasimo z drugimi, glasnejšimi zvoki.

   

  Znanstveno je to videti takole: Zvok proizvaja zvočni izvor (kot je zvočnik/akustična enota slušalk ali motor), ki v svoji neposredni bližini povzroča spremembe tlaka v zraku. Pri tem se spreminja zračni tlak, kar povzroča širjenje zvočnih valov.

   

  Jakost zvoka merimo v decibelih. Decibeli so mera za spremembo zračnega tlaka (in posledično jakosti zvočnega valovanja), na kratko pa lahko rečemo takole: več decibelov ko izmerite, glasnejši je zvok.

   

  Ko nosite slušalke, slišite tisto, kar poslušate, ker zvok prihaja iz zvočnika (ali »akustične enote«, kot mu pravimo na področju slušalk), ki je zelo blizu vašega ušesa. Zaradi te bližine je zvok lahko razmeroma tih (zato npr. ne morete slišati, kaj nekdo posluša po slušalkah, če ste na drugi strani sobe).

   

  Če pa je zunanji hrup, ki ga ustvarja motor vlaka ali letala, glasnejši od vaše glasbe, te ne boste dobro slišali, ker jo preglasi glasnejši hrup motorja. Z drugimi besedami, zunanji hrup zvoke, ki jih želimo slišati, zakriva z zvoki, ki jih ne želimo slišati. Ker so zvočni valovi zvoka motorja močnejši, motor ustvarja več decibelov kot zvok, ki prihaja iz slušalk. Več decibelov vedno nadvlada nad manj decibeli, zato zunanji hrup v takih primerih vedno prevlada.

   

  Če ne nosite slušalk s funkcijo odpravljanja šumov, lahko v takih primerih glasbo ali podkast slišite le, če jakost zvoka povečate do te mere, da se lahko kosa z zunanjim hrupom. Kar pa je seveda zelo slabo za vaš sluh. Izpostavljanje bobničev visokim ravnem decibelov na veliki bližini lahko precej hitro privede do poškodb sluha.

   

  Če nosite slušalke s funkcijo odpravljanja šumov, vam ne bo treba zelo povečati jakosti zvoka, ker bo sistem ANC odpravil zunanji hrup, ki sicer preglasi tisto, kar želite slišati. To vam bo omogočilo, da mirno uživate v glasbi, podkastu ali avdio-knjigi, ne da bi ob tem poškodovali svoje bobniče.

   

  Kako pa se zgodi ta čarovnija?

  Kako brezžične slušalke s funkcijo odpravljanja šumov odpravljajo hrup oziroma šume?


  Tako žične kot tudi brezžične slušalke s funkcijo odpravljanja šumov na enak način odpravljajo hrup z uporabo aktivnega odpravljanja šumov (ANC). Edina razlika med žičnimi in brezžičnimi slušalkami je v načinu, na katerega so povezane z vašo predvajalno napravo.

   

  Žične slušalke s funkcijo odpravljanja šumov so s predvajalno napravo povezane prek kabla, brezžične pa prek tehnologije Bluetooth. Kot smo že povedali, oboje odpravljajo šume na enak način, ki pa je pravzaprav precej preprost.

   

  Koncept, na katerem temelji odpravljanje šumov, je povezan z dejstvom, da lahko neki sklop zvočnih valov »izravnamo« z enako velikimi nasprotnimi valovi, ki se širijo v drugo smer.

  Nasprotni zvočni valovi se med seboj izničijo!

   

  Za vsako valovanje so značilni vrhovi in doline – vrh je visoki del, dolina pa nizki del vala(opomba: frekvenca, s katero se izmenjujejo vrhovi in doline, določa, kako visok oziroma nizek je ton zvoka – tako ima ponavljajoča se basovska linija nizko frekvenco, pedalne činele in mali bobni pa visoke frekvence).

  Kako deluje odpravljanje hrupa

   

  Zdaj pa pride na vrsto pametni del: vrh lahko izničite z dolino, dolino pa z vrhom.


  Če ste kdaj opazovali morske valove ob plimi, ste morda videli, da se nekaj podobnega dogaja v naravi. Plimni valovi se lahko odbijejo od valobrana ali visoke obale in izravnajo vrhove valov, ki prihajajo za njimi. To se zgodi, ker se vrh vala, ki se je odbil, sreča z dolino vala, ki prihaja proti obali, pri tem pa se izničita. Usedite se na valobran ter opazujte in videli boste, kako se valovi dejansko izravnajo, preden se zlomijo.

   

  Aktivno odpravljanje šumov učinkuje enako na zvočne valove. Sistem ANC pri paru brezžičnih slušalk s funkcijo odpravljanja šumov najprej posname zvočne valove, ki jih ustvarja neželeni hrup, nato pa ustvari enako močan nasprotni zvočni val, da izravna hrupno valovanje. Tako ne boste slišali tistega, česar nočete slišati. Ko ni več vrhov in dolin, ki bi jih bilo mogoče zaznati kot zvok, ti neželeni zvočni valovi preprosto izginejo.

  Slušalke s funkcijo odpravljanja šumov lahko »slišijo« dogajanje okoli vas


  Slušalke s funkcijo odpravljanja šumov torej izničijo ene zvočne valove z drugimi zvočnimi valovi. Kako pa sistem za aktivno odpravljanje šumov (ANC) ve, katere zvoke odpraviti?
   

  Vse slušalke s funkcijo odpravljanja šumov uporabljajo za »poslušanje« zvokov okoli vas mikrofone. Mikrofon oziroma mikrofoni snemajo zunanji hrup in informacijo pošiljajo sistemu ANC v slušalkah. Sistem ANC nato predvaja nasprotno zvočno valovanje, s katerim izniči neželeni hrup.

   

  Lokacija mikrofonov na slušalkah s funkcijo odpravljanja šumov vam pove, kakšen sistem ANC imajo vaše slušalke, vsak sistem pa deluje nekoliko drugače.

  Vrste sistemov za aktivno odpravljanje šumov


  Obstajata dva učinkovita sistema za aktivno odpravljanje šumov (ANC): povratni in hibridni. Povratni sistem prinaša osnovno odpravljanje šumov, hibridni pa odpravlja hrup znotraj večjega frekvenčnega območja in se lahko sam prilagaja.

   

  Kateri je torej pravi za vas?

  Povratno aktivno odpravljanje šumov: osnovni sistem


  Povratni sistem ANC ima en ali več mikrofonov za odpravljanje šumov, ki so nameščeni v školjkah slušalk ali ušesnih čepkih (pri ušesnih slušalkah s funkcijo odpravljanja šumov).

  Povratni sistemi:

  • z zelo majhnim zamikom zaznajo zunanji hrup znotraj nekaterih frekvenčnih območij;
  • sistemu ANC sporočijo, kaj je »slišal« mikrofon;
  • proizvedejo nasprotno zvočno valovanje ter tako izničijo neželeni hrup;
  • »prisluhnejo« tistemu, kar poslušate, da preverijo, ali so šumi pravilno odpravljeni.

   

  Ker lahko mikrofon, nameščen znotraj školjk slušalk ali ušesnih čepkov zazna, kaj slišijo vaša ušesa, ko nosite slušalke, lahko povratni sistem preveri svojo učinkovitost. Če se zunanji zvoki začnejo spreminjati, se jim sistem lažje prilagodi in zagotovi uspešno odpravljanje šumov.

   

  Po drugi strani povratni sistem ANC počasneje odpravlja srednje frekvence (npr. govor). Mikrofon znotraj školjk slušalk, ki smo ga ravnokar omenili, mora počakati, da zvok pride skozi školjko, preden ga lahko zazna. Zato je med trenutkom, ko hrup nastane, in trenutkom, ko ga mikrofon zazna, rahel zamik. Zvoka ni mogoče odpraviti, dokler ga mikrofon ne »zasliši«, kar pomeni, da lahko hrup zaslišite, preden ga sistem ANC odpravi.


  Da bi rešili to zagato, so inženirji akustike dodali zunanji mikrofon, s čimer so ustvarili hibridni sistem za aktivno odpravljanje šumov.

  Hibridno aktivno odpravljanje šumov: bolj dovršeno odpravljanje šumov


  Če ima par slušalk s funkcijo odpravljanja šumov poleg mikrofona (ali več mikrofonov) v školjki ali ušesnem čepku še mikrofon (ali več mikrofonov) zunaj školjke ali ušesnega čepka, uporablja hibridni sistem ANC. 

   

  Hibridni sistemi:

  • se hitro in natančno odzivajo na zunanje zvoke;
  • se odzivajo na hrup znotraj širšega frekvenčnega območja.

   

  Hibridni sistem ANC lahko zaradi skupnega delovanja notranjih in zunanjih mikrofonov hitreje prepozna in zakrije hrup znotraj širšega frekvenčnega območja.

   

  Zunanji mikrofon (ali mikrofoni) »zaslišijo« zvoke iz okolice, takoj ko ti nastanejo. Notranji mikrofon (ali mikrofoni) nato »poslušajo«, kaj vaše uho dejansko sliši, kot pri povratnem sistemu. Če se zazdi, da se je v uho »pretihotapil« kakršen koli zvok iz zunanjega sveta, se hibridni sistem ANC sam prilagodi, da bi zagotovil najboljšo slušno izkušnjo.

   

  Hibridne sisteme ANC običajno uporabljajo dražje slušalke s funkcijo odpravljanja šumov, kot so brezžične slušalke s funkcijo odpravljanja šumov Philips Fidelio L4 ali ušesne slušalke s funkcijo odpravljanja šumov Fidelio T2.

  Ali slušalke s funkcijo odpravljanja šumov odpravijo vse zunanje zvoke?

  Woman wearing Philips over ear noise canceling headphones in a noisy room

  Tišina ni popolna, ampak skoraj popolna


  Kako dobro par slušalk s funkcijo odpravljanja šumov odpravlja zunanji hrup, je odvisno ne le od sistema za aktivno odpravljanje šumov ali razporeditve mikrofonov, temveč tudi od inteligence algoritmov, programiranih v elektroniki slušalk. Čeprav verjetno ni treba posebej poudarjati, da je programiranje elektronike slušalk tista skrivna lastnost, ki vpliva na delovanje odpravljanja šumov pri kateri koli znamki slušalk, v splošnem velja, da bolj ko je dodelan algoritem, močnejši in raznovrstnejši je ANC.

   

  Algoritmi za odpravljanje šumov, ki jih uporabljajo brezžične slušalke s funkcijo odpravljanja šumov, so običajno odlični pri odpravljanju nizkofrekvenčnih zvokov, zlasti brnenja oziroma hrupa, podobnega tistemu, ki ga ustvarja motor vlaka. Poleg tega so vse boljši pri odpravljanju tudi bolj srednje- in visokofrekvenčnih zvokov, npr. hrupa v pisarniških okoljih ali na letališčih. So pa zato manj sposobni odpravljati nepredvidljive ali nenadne zvoke, kot so tisti, ki nastanejo pri padcu nečesa ali ko ljudje v bližini nenadoma povzdignejo glas.

   

  Pomembno je tudi vedeti, da slušalke s funkcijo odpravljanja šumov uporabljajo tako aktivno odpravljanje šumov kot tudi pasivno protihrupno izolacijo. Pasivna protihrupna izolacija zelo dobro priduši zvoke, s katerimi imajo sistemi za aktivno odpravljanje šumov težave. Poleg tega pa najboljše slušalke s funkcijo odpravljanja šumov uporabljajo tudi najboljše materiale za pasivno protihrupno izolacijo.

   

  Najdražje slušalke s funkcijo odpravljanja šumov lahko onemogočijo večino zvokov, ki bi jim sicer uspelo priti do vaših ušes. Obkroženi boste s čudovito tišino, v katero ima vstop le vaša glasba ali podkast. Kljub temu boste včasih zaznali dogajanje okoli vas: morda pasji lajež ali padec pladnja v kavarni.

  Katere zvoke lahko sistem za aktivno odpravljanje šumov zakrije?

  Zvok

  Ali ga ANC običajno zakrije?

  Neprekinjen zvok motorja

  Da

  Zvoki prometa v ozadju

  Da

  Nerazločno govorjenje

  Da

  Pasji lajež

  Ne

  Zvok avtomobilske troblje

  Ne

  Kričanje

  Ne

  Ali lahko spremenim raven odpravljanja šumov?

   

  Da. Par žičnih ali brezžičnih slušalk s funkcijo odpravljanja šumov vam bo običajno omogočil, da izbirate med različnimi ravnmi odpravljanja šumov.
   

  V splošnem je najnižja raven primerna za odpravljanje šumov v bolj tihih okoljih. Srednja raven je primerna za odpravljanje šumov v glasnejših okoljih, najvišja raven pa bi bila najprimernejša za odpravljanje šumov na hrupnih krajih.

   

  Po navadi lahko sami spreminjate ravni z uporabo gumbov na dotik, ki jih najdete na školjkah slušalk ali ušesnih čepkih, ali z aplikacijo za slušalke, ki ste jo namestili v svoj pametni telefon. Če pa imate slušalke s prilagodljivim odpravljanjem šumov, lahko to delo prepustite slušalkam.

  Prilagodljive slušalke s funkcijo odpravljanja šumov samodejno nastavijo raven odpravljanja


  Prilagodljivo odpravljanje šumov deluje tako, da se slušalko inteligentno odzovejo na okolico in ustrezno prilagodijo raven hrupa. Drugače povedano, ni vam treba spreminjati ravni odpravljanja šumov, ker bodo to namesto vas opravile slušalke.

   

  Pri Philipsovih slušalkah z vgrajeno funkcijo prilagodljivega odpravljanja šumov napredni algoritmi zaznavajo spremembe v okoliških zvokih in v realnem času prilagajajo raven odpravljanja šumov.


  Če greste denimo med odmorom za kosilo na sprehod po parku in se nato odpravite nazaj v pisarno, se bodo vaše slušalke samodejno prilagodile drugačnim ravnem zunanjega hrupa na ulici in v parku tako, da boste vedno odlično slišali svojo glasbo.

  Kaj pa zunanji zvoki, ki jih želite slišati?


  Če imate vključeno prilagodljivo odpravljanje šumov, bodo vaše slušalke predvidevale, da želite onemogočiti čim več hrupa iz vaše neposredne okolice. Kaj pa v primerih, ko se želite bolje zavedati dogajanja okoli vas?

   

  Večina slušalk s funkcijo odpravljanja šumov omogoča, da za kratek čas, ko želite bolje slišati zunanje zvoke, ustavite delovanje sistema odpravljanja šumov. Pri Philipsovih slušalkah s funkcijo odpravljanja šumov se ta način imenuje način zavedanja, vključite (oziroma izključite) pa ga s preprostim pritiskom na gumb ali školjko slušalke oziroma ušesni čepek, občutljiv na dotik.

  Woman using awareness mode in the office

  Ste npr. v pisarni in med delom poslušate glasbo, nakar pride do vas sodelavec, ki se želi z vami pogovoriti. Z načinom zavedanja vam ni treba sneti slušalk, temveč lahko s preprostim pritiskom ustavite sistem odpravljanja šumov, se pogovorite s sodelavcem, nato pa s ponovnim pritiskom znova vključite odpravljanje šumov in se vrnete k svoji glasbi. Ali pa morda sedite v kavarni in uživate v kavi. Vklopili ste odpravljanje šumov in izklopili zvoke iz zunanjega sveta, nato pa se pri vaši mizi pojavi natakar, ki vas očitno želi nekaj vprašati. Vključite način zavedanja, naročite pecivo in se veselo znova prepustite tistemu, kar ste poslušali.

  Philipsove slušalke s funkcijo odpravljanja šumov: Kateri je pravi par za vas?  

  Paleta Philipsovih slušalk za odpravljanje hrupa

  Želite le utišati zunanji hrup ali želite izklopiti zvoke iz zunanjega sveta in se obdati s skoraj popolno tišino, znotraj katere boste slišali le najljubše skladbe?

   

  Izbiranje pravih slušalk s funkcijo odpravljanja šumov je lahko težavno opravilo, zlasti zato, ker se tehnologija nenehno razvija. Čeprav upamo, da vam bodo naša zgornja pojasnila v pomoč, se zavedamo, da stvari niso preproste. Zlasti kadar berete o vseh izjemnih rešitvah, ki jih ponujajo nove slušalke oziroma ušesni čepki.

   

  Kako torej izbrati?

  Čezušesne ali ušesne slušalke s funkcijo odpravljanja šumov – katere so boljše?


  Dobra novica je, da oblika slušalk ne vpliva prav veliko na to, kako dobro je aktivno odpravljanje šumov pri posameznih slušalkah, zato lahko izberete tiste, ki so vam bolj všeč.

   

  Pri Philipsu smo oblikovali tri ravni odpravljanja šumov, tako da vedno veste, kaj boste dobili - ne glede na to, ali vas zanimajo npr. popolnoma brezžični ušesni čepki, ki se vstavijo v sluhovod, ali brezžične čezušesne slušalke.

   

  • Philipsove slušalke s funkcijo odpravljanja šumov Pro+ So naš najboljši sistem za odpravljanje šumov, združen z vrhunskimi materiali za pridušitev hrupa in neprekosljivo izkušnjo poslušanja.
  • Philipsove slušalke s funkcijo odpravljanja šumov Pro Izjemno odpravljanje šumov skupaj z visokokakovostnimi materiali za odpravljanje zunanjega hrupa.
  • Philipsove slušalke s funkcijo odpravljanja šumov Naš osnovni sistem za odpravljanja šumov preprosto znižuje raven hrupa iz vaše okolice, da lahko bolje slišite skladbe s svojega seznama ali podkaste.

   

  Našo celotno ponudbo slušalk s funkcijo odpravljanja šumov si lahko ogledate tukaj.

  Naš izbor slušalk s funkcijo odpravljanja šumov za zbranost, šport in številne druge namene

   


  Ko izbiramo slušalke s funkcijo odpravljanja šumov, imamo pogosto v mislih točno določen namen njihove uporabe.Morda iščete najboljše slušalke s funkcijo odpravljanja šumov za delo ali učenje oziroma najboljše slušalke s funkcijo odpravljanja šumov za tek. Ali pa se resno zanimate za glasbo in si želite, da bi vaše slušalke s funkcijo odpravljanja šumov zagotavljale enkraten in uravnotežen zvok, ne glede na to, ali je odpravljanje šumov vklopljeno.
   

  Spodnja preglednica je hiter vodnik do popolne izbire. To so naše najboljše slušalke s funkcijo odpravljanja šumov za popolno izkušnjo, zbranost in šport!

  Brezžične čezušesne slušalke s funkcijo odpravljanja šumov Fidelio L3

  Brezžične čezušesne slušalke s funkcijo odpravljanja šumov TAH6506BK

  Ušesne slušalke s funkcijo odpravljanja šumov TAA7306

  Sistem za odpravljanje šumov

  Odpravljanje šumov Pro+

  Odpravljanje šumov Pro

  Odpravljanje šumov Pro+

  Vrsta odpravljanja šumov

  Hibridni ANC

  Hibridni ANC

  Hibridni ANC

  Način zavedanja?

  Da

  Da

  Da

  Aktivno odpravljanje šumov?

  Ne

  Ne

  Da

  Čas avtonomije predvajanja

  38 ur (32 ur z vključenim sistemom ANC)

  27 ur z vključenim ali izključenim sistemom ANC

  do 29 ur s polno napolnjeno torbico

  Odlične za

  obdajanje z glasbo kjer koli

  pisarno, tudi domačo

  šport

  • https://www.philips.si/c-e/so/sound-hub/kako-delujejo-slusalke-s-funkcijo-odpravljanja-sumov.html Povezava je bila kopirana

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.