1

Kako s paro zlikamo oblačila?

Mehanizem pokončnih parnih likalnikov in ročnih parnih likalnikov


Parni likalniki za oblačila omogočajo rezultate brez gub. V tem članku z vami delimo več nasvetov in trikov, kako lahko brez truda dosežete glajenje gub na celotnem oblačilu. 

1. Parni likalnik za oblačila se mora dotakniti vašega oblačila

 

Da bi z oblačil odstranili večino gub, morate ploščo parnega likalnika držati tako, da se dotika oblačila. Če vas skrbi, da bodo oblačila prežgana ali da bodo nastali mokri madeži, vedite, da so parne plošče na Philipsovih parnih likalnikih varne za oblačila. Z njimi lahko z neposrednim dotikom likate vsako oblačilo, ki potrebuje parno likanje.

Parni likalnik za oblačila se mora dotakniti vašega oblačila

2. S prosto roko na rahlo napnite oblačilo

 

Rezultati bodo boljši, če boste oblačilo med likanjem nežno povlekli in s tem rahlo napeli.

 

3. Za manšete in ovratnike uporabite oporo

 

Nadležne gube na območjih, kot so manšete ali ovratniki, najenostavneje zgladite tako, da jih likate v vodoravnem položaju, pri čemer podlaga zagotavlja oporo za oblačilo. Za to lahko uporabite prenosna parna likalnika za tkanine 2 v 1 Style Touch Pure in Steam & Go.

 

Če imate katerega od naših pokončnih parnih likalnikov za domačo uporabo, ki jim je priložena izredno dolga plošča StyleBoard, lahko to ploščo uporabite za oporo, ko v pokončnem položaju likate območja, kot so ovratniki in manšete.

 

4. Cev parnega likalnika za oblačila naj ostane ravna

 

Likalnik najbolje deluje, če cev ni zvita, saj pregibi ovirajo prehod pare.

5. Držite se vzravnano, da ne obremenjujete hrbtenice in kolen

 

Zavedamo se, da se pripogibanju ni mogoče popolnoma izogniti, vseeno pa si prizadevajte likati na udobni višini. Če imate pokončni parni likalnik za oblačila, ga nastavite na višino, na kateri lahko celotno oblačilo zlikate, ne da bi obremenili hrbtenico.

 

Če imate ročni likalnik, poskusite najti oporo primerne višine, na katero lahko obesite obešalnik. Če želite likati v vodoravnem položaju in imate katerega od naših ročnih parnih likalnikov 2 v 1 Style Touch Pure ali Steam & Go, poiščite primerno visoko podlago, na kateri boste lahko udobno likali.

 

Za dodatno razbremenitev hrbtenice in kolen med likanjem so nekateri naši pokončni parni likalniki opremljeni s tehnologijo FlexHead, ki omogoča, da preprosto dosežete spodnji del oblačil.

Držite se vzravnano

Uporaba parnega likalnika za posebne tkanine

 

1. Na parni likalnik za oblačila namestite krtačo za debelejše tkanine

 

Za likanje debelih oblačil, kot so plašči in jakne, priporočamo, da uporabite priloženo krtačo, ki zgladi gube na oblačilih. Krtača je zelo primerna za debelejše tkanine, saj ščetine razprejo vlakna, zato lahko para bolje prodre.

 

Dodatna prednost uporabe krtače na oblačilih, kot so plašči in jakne, je preprosta odstranitev umazanije in nitk.

Na parni likalnik za oblačila namestite krtačo

2. Likanje občutljivih oblačil, naborkov, potiskanih predelov in vezenin s paro

 

Ali so oblačila z naborki, potiskanimi predeli, vezeninami, čipkami in podobnimi elementi zmečkana in se sprašujete, kako boste zgladili gube?

 

Povsem preprosto.

 

Ne glede na to, ali uporabljate katerega od naših prenosnih parnih likalnikov ali pokončni parni likalnik za oblačila, lahko oblačila s potiskanimi predeli, naborki, vezeninami in podobnimi elementi likate tako kot katero koli drugo oblačilo. Samo prislonite ploščo parnega likalnika ob oblačilo in s paro odstranite gube.

Likanje občutljivih oblačil s paro

Sorodni izdelki

Ogled Philipsovih parnih likalnikov

Ali ste še zaradi česa drugega navdušeni nad parnimi likalniki? Objavite svoje mnenje v družabnih omrežjih.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.