Vlaga – skrivnost do zdravega leska las


Vlaga je tisti skrivni faktor za zdrave, lepe in sijoče lase. Zadržite naravno vlago las s pravilno izbranimi izdelki za nego las.

Več:
ženska

Zdravi lasje so lepi in sijoči lasje. Ne glede na to, ali si želimo bohotnih, lepo oblikovanih kodrov, ki kar poskakujejo v svoji popolni obliki, ali svilnato gladkih, mehkih las, se pogovor vedno vrne na izvorno predpostavko. Lepih in zdravih las ni brez ustrezne hidracije. Hidracija, stanje ko las vsebuje oziroma zadržuje določen odstotek vlage, naredi las prožen in na nek način ubogljiv. Z dovolj visoko vsebnostjo vlage lasje pri oblikovanju lažje obdržijo želeno obliko, lepo »padejo«, medtem ko so izsušeni lasje krhki, lomljivi in slamnate teksture.

Tjaša Kokalj Moisture protect Philips

@Tjaša Kokalj Jerala

Pogosto slišimo pomisleke, da predvsem izdelki za hidracijo las, kot so razni balzami in maske, lase otežijo, mastijo ter jim odvzamejo volumen. Mogoče je že res, da ne ustrezajo vsi izdelki vsakemu tipu las, vendar še zdaleč ne smemo enačiti lepo hidriranih, mehkih las z mastnim videzom. Hidracija je ključ do zdravega leska las. Ko lasem privoščimo dovolj naravne vlage, so težave kot na primer razcepljene konice, lomljenje ali hitro bledenje barve le še odsev preteklosti.

To so okoliščine, ki najbolj izsušijo lase


Ste poleti uživali v soncu in morju? Vaši lasje tega najbrž niso bili najbolj veseli. V visokih poletnih temperaturah in žgočem soncu moramo lase še dodatno zaščititi pred izgubo vlage. Vlažilni serumi z UV zaščito so idealna rešitev, prav tako pa moramo poskrbeti tudi z ustrezno vlažilno nego, ki bo lasem povrnila prožnost in sijaj. Prav tako kritičen dejavnik je slana morska voda (ter klorirana voda v javnih bazenih), ki lase še dodatno obremeni. Lomljivi lasje, razcepljene konice in slamnat oziroma metlast videz las so znaki, ki nakazujejo, da je bilo ravnovesje vlage v vaših laseh porušeno.

Tudi v prehodu na jesenske dni so naši lasje še vedno na udaru. Nižje temperature in nizka relativna vlaga v ozračju izsušita lase, z nošenjem raznih pokrival in šalov pa lahko stanje še poslabšamo. Poleg navedenih težav se pojavi še statika in kmalu smo tam – pri štrlečih in krhkih laseh brez življenja.

Seveda smo za slabo stanje las krivi tudi sami. V želji po vedno urejeni popolni pričeski posegamo po različnih pripomočkih za sušenje in oblikovanje las. Razni sušilniki, ravnalniki in kodralniki slabše kakovosti pogosto pregrevajo naše lase in jih s tem uničujejo. Rezultat je na kratki rok sicer navidezno popoln, dolgoročno pa se lasje dan za dnem poslavljajo od vlage, se začnejo cepiti in izgubljajo svoj zdrav lesk.

Tehnologija MoistureProtect


Za ohranjanje zdravega in sijočega videza las je torej pomembno, da poskrbimo za uravnavanje naravne vlage las. Tehnologija MoistureProtect je inovativna rešitev Philipsovih naprav za oblikovanje las, ki tudi med toplotnim oblikovanjem ščiti lase pred pregrevanjem in izsušitvijo. Poseben senzor v napravah sproti preverja stanje las in ustrezno prilagaja temperaturo vročih površin. Tako ohranja naravno vlažnost las in poskrbi za sijaj. Na tehnologiji MoistureProtect je osnovana celotna kolekcija izdelkov za oblikovanje las Philips, ki vključuje samodejni kodralnik StyleCare Prestige, ravnalnik MoistureProtect ter sušilnik DryCare Prestige. Vsak od izdelkov je zasnovan tako, da lase v celoti zaščiti, prepreči zatikanje in lomljenje ter poskrbi za popoln sijaj.

Jana Koteska Moisture Protect Philips

Linija, ki jo uporabljajo slovenske Instagram zvezde


Linijo Philips MoistureProtect so preizkusile (in vzljubile) tudi zvezde slovenske Instagram scene. Navdušenje nad celotno linijo so z nami delile Tjaša Kokalj Jerala, Jana Koteska, Ivjana Banić, Ula Furlan in Sara Zavernik. Kako so se Philipsovi pomočniki za popolne lase obnesli lahko preverite na njihovih Instagram profilih, najdete pa jih tudi pod #lepakotsi. Instagramerke so prava zakladnica znanja in trikov, ko pride do hitrega urejanja, negovanja in popolnega videza. Ne dvomimo, da boste med nasveti našli tudi kaj uporabnega za vašo (po)poletno nego las.

Več nasvetov za zdrave in popolne lase poiščite tudi na strani Lepa kot si.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.