Ali poleti pravilno skrbiš za svoje lase?


Sonce, morje in visoke temperature lahko škodujejo vašim lasem, zato je poleti pomembna pravilna nega las. Preberite si nasvete za poletno nego las.

Več:
Fén

Obožujemo poletje! Ko sončni žarki nežno božajo našo polt in globoka modrina morja kar kliče po osvežitvi, z lahkoto damo možgane na off in se predamo brezskrbnim počitniškim užitkom. Vendar, se kdaj vprašaš kaj na to rečejo tvoji lasje? Sonce, morje in visoke temperature niso najboljši prijatelji, ko pridemo do nege las, saj hitro razbijejo ravnovesje v lasni strukturi in lase poškodujejo. Če se ti zdi, da so tvoji lasje poleti bolj izsušeni, slamnati in brez življenja, se razlog po veliki verjetnosti skriva ravno v zgoraj naštetem. Medtem ko brezskrbno uživamo v poletnih radostih, lasje izgubljajo svojo naravno vlago in posledično zdrav lesk.

Jana Kotevska Philips Moisture protect

Lase zaščiti pred poškodbami


Za svoje lase bomo največ naredile, če omejimo izpostavljenost dejavnikom, s katerimi jih lahko poškodujemo. Seveda to ne pomeni, da se moramo izogibati poletnim užitkom. Poletje je tu in zajeti ga moramo s polno žlico! Veliko naredimo že z nekaj malimi triki, ki omilijo neposredni vpliv poletnih nevarnosti in pomagajo ohraniti naravno ravnovesje vlage v laseh. V najbolj žgočem soncu, na primer, lase in glavo zaščitimo z modnim slamnikom ali ruto, po skoku v morje ali bazen pa lase takoj speremo s sladko vodo. Proti globokim poškodbam lahko lase dodatno zaščitimo s sredstvom z UV zaščito, ki ga poškropimo po celotni dolžini, za popolno nego pa poskrbimo s kakovostnimi hranilnimi in vlažilnimi šamponi ter balzami. Seveda obstaja še kar nekaj malih trikov, ki pomagajo zaščititi tvoje lase. Poglej si celoten ABC popolne poletne nege

Ne moreš brez popolnoma gladkih las?


Poletje naj bi bil čas, ko tudi svojim lasem privoščimo nekaj oddiha od vsakdanje rutine. V dneh, ko so lasje že tako obremenjeni z naravnimi dejavniki, jih namreč urejanje s pripomočki za oblikovanje las lahko še dodatno izsuši. Številni tovrstni izdelki lase pregrevajo, v nehvaležni poletni vlagi pa se bo pogosto zgodilo, da bomo morali za popoln končen videz z njimi lase dlje časa krotiti.
 

Ne moreš iz svoje kože in se tudi na poletnih počitnicah ne želiš ločiti od ravnalnika? Izberi takega, ki bo lase zaščitil in pomagal ohranjati njihovo naravno vlago. Ravnalnik Philips MoistureProtect je osnovan na posebni tehnologiji, ki ščiti lase pred pregrevanjem. Tehnologija MoistureProtect s posebnim senzorjem preverja stanje tvojih las in kar med uporabo sproti prilagaja temperaturo ter jih tako ohranja lepe in sijoče. Dodatno zaščito zagotavljata lebdeči plošči s titanom, ki z manj potegi zravnata tudi bolj uporne lase in preprečita njihovo lomljenje. Za popolno nego lase pred ravnanjem posuši s sušilnikom Philips DryCare Prestige, ki prav tako uporablja tehnologijo MoistureProtect za dodatno zaščito las pred izgubo vlage in slamnatim videzom.

Tjaša Kokalj Philips Moisture protect

Popolni morski kodri


Naslednjič, ko si na morju privoščiš slane morske kodre, pomisli, kako se ob tem počutijo tvoji lasje. Lahkotni in polni kodri so sicer res privlačna poletna popestritev, vendar zasušena morska sol na tvojih laseh predstavlja velik »ne, ne« za zdrav lesk. Kot smo že pojasnili, kombinacija soli in sonca vodi v poškodbe las in izsušitev. Privlačne in zdrave kodre si raje pričaraj s samodejnim kodralnikom Philips StyleCare Prestige. Tudi ta je del družine MoistureProtect, kar pomeni, da bodo tudi ob redni uporabi tvoji lasje zaščiteni pred izgubo naravne vlage. Je tudi zelo enostaven za uporabo in popolne kodre si lahko narediš kar sama, brez strahu, da bi se lasje v kodralniku zapletli, polomili ali pregreli.

Ukradi priljubljenim instagramerkam trik ali dva


Vedno popolne, nasmejane in z lasmi, ki kar sijejo od življenja. »Lepa, kot si« se je tokrat po nasvete za popolne lase v poletnih dneh odpravila v Instagram vode. Tjaša Kokalj Jerala, Jana Koteska, Ivjana Banić, Ula Furlan in Sara Zavernik nam bodo tekom poletja razkrile, kaj je njihova skrivna sestavina za popoln Insta-look. Sledi jim za preverjene trike kako do zdravih in do potankosti urejenih las.
 

Vse trike lahko odkrivaš tudi na strani http://lepakotsi.bigbang.si/ ali na Instagramu pod #lepakotsi.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.