Protetika

Higiena protetskih nadometskov

motivation-patients

Pomen higiene protetskih nadomestkov

 

Temeljito vzdrževanje ustne higiene je izredno pomembno pri bolnikih s fiksnimi protetskimi nadomestki. Trajanje vgrajenega nadomestka je odvisno predvsem od njihovega vzdrževanja. Fiksni protetski nadomestki so še posebaj privlačni za nastajanje zobnih oblog ter ga je tudi težje odstraniti. Primeri takih mest, ki so posebej izpostavljeni skladiščenju so: rob kronice v stiku s gingivalom, območje pod mostički ter ​​območje, na katerem se srečujejo zdravi zob in nadomestek. Na teh predelih je zato še večja rizičnost pojava gingive, vnetje sluznice pod mostičkom ali karies.

Ustrezna nega 

 

Zobna prha se zelo pogosto priporoča za vzdrževanje pravilne ustne higiene po implantaloških tretmajih. Philips Sonicare AirFloss Ultra s svojim delovanjem odlično odstranjuje nečistoče okoli in pod mostički, implantanti, kronic ter poenostavlja ustno higieno.


Zobne ščetke Philips Sonicare in zobne prhe AirFloss Ultra so varni za uporabo na kronicah, mostičkih, implantantih in luskah, kar potrjujejo tudi klinične študije.

Priporočeni izdelki

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.