Slovenija
air purifier

Obvestilo o zasebnosti za aplikacijo  Air+ družbe Versuni

 

To obvestilo o zasebnosti je bilo nazadnje posodobljeno marec 2024.

Aplikacija Air+ ("aplikacija") družbe Versuni vam omogoča upravljanje in nadzorovanje čistilnikov zraka in robotskih sesalnikov Philips (s skupnim imenom "naprave") od koder koli in kadar koli ("storitve"). Upoštevajte, da upravljanja z aplikacijo ne podpirajo vse naprave. 

Aplikacijo in naprave upravlja družba Versuni Netherlands B.V. ali njene povezane oziroma odvisne družbe ("Versuni", "naš", "mi" ali "nas").

 

Obvestilo o zasebnosti velja za osebne podatke, ki se zbirajo ali obdelujejo z napravo in/ali aplikacijo. To obvestilo o zasebnosti vam pomaga razumeti naše prakse v zvezi z zasebnostjo, ko uporabljate aplikacijo, vključno s podatki, ki jih zbiramo, namenom njihovega zbiranja in njihovo obdelavo ter vašimi posameznimi pravicami.

Katere osebne podatke zbiramo in v kakšne namene?

Osebne podatke sprejemamo ali zbiramo, kot je natančneje opisano spodaj, ko nudimo svoje storitve, vključno z dostopom, prenosom in namestitvijo aplikacije.

Podatke o računu

Podatki o računu
Odvisno od vaše države se lahko v aplikacijo prijavite z računom Versuni, s svojim profilom na družabnem omrežju ali s svojo telefonsko številko.

 

 • Če se prijavite prek družabnih omrežij, lahko osebni podatki, ki jih zbiramo, vključujejo vaš osnovni javni profil (npr. profilno fotografijo, identifikator, spol, URL profila, rojstni dan, domačo stran in lokacijo) ter vaš e-poštni naslov. Na Kitajskem se lahko prijavite z računom WeChat. Če uporabljate svoj račun WeChat, zbiramo vaš ID računa WeChat in javni profil, vključno z imenom in profilno sliko. Upoštevajte, da lahko ponudnik družabnega omrežja zbira podatke o tem, da uporabljate aplikacijo in se vanjo prijavljate z računom družabnega omrežja. O praksah zasebnosti ponudnikov družabnih omrežij si preberite njihovo obvestilo o zasebnosti.

 • Ko ustvarite račun Versuni, lahko zbrani osebni podatki vključujejo vaše ime, priimek in/ali e-poštni naslov. V tem primeru vam bomo poslali pozdravno e-pošto za potrditev odprtja računa, za komunikacijo z vami, kadar boste imeli vprašanja, za pošiljanje obvestil, ki so izključno povezana s storitvijo, ali za neposredna marketinška sporočila, če ste to možnost izbrali. Račun Versuni lahko uporabljate tudi za naročilo Philipsovega oziroma Versunijevega izdelka, naprave ali storitve, sodelovanje v promociji ali igri, sodelovanje pri aktivnosti na družabnem omrežju, ki je povezana s Philipsovo oziroma Versunijevo promocijo (na primer s klikom gumba "Všeč mi je" ali "Deli z drugimi") in sodelovanje pri testiranju naših izdelkov ali v anketah.

 

Vaše podatke o računu uporabljamo za ustvarjanje in upravljanje vašega računa. Ker uporabljamo podatke vašega računa za nudenje storitev, to obdelavo smatramo kot nujno za veljavnost pogodbe, katere stranka ste.

Preberite večPreberite manj

Podatki o napravah

Podatki naprave
Ko združite napravo z aplikacijo, zbiramo naslov IP usmerjevalnika, ki se povezuje z napravo. Poleg tega lahko zbiramo naslednje podatke:

 

 • Čistilniki zraka.

(I) Podatki naprave, vključno z ID-jem naprave, način delovanja, vklop/izklop, hitrost ventilatorja in ukazi za upravljanje.

(II) Splošni podatki o kakovosti zraka, vključno z indeksom alergenov v prostoru, PM2,5, temperatura, raven plinov in vlažnosti.

 

 • Robotski sesalniki.

(I) Podatki naprave, vključno z ID-jem naprave, število ciklov in trajanje čiščenja.

 

Te podatke lahko uporabljamo za nudenje storitev; za omogočanje, da naprava pozna svoje okolje; za izboljšanje naših naprav in storitev in da vam omogočimo bolje izkoristiti napravo in storitve.

 

Ker se podatki naprave obdelujejo samo, če se odločite združiti napravo z aplikacijo za namene storitev, to obdelavo smatramo kot nujno za veljavnost pogodbe, katere stranka ste.

 

Drugi podatki, ki so na voljo

Odvisno od modela čistilnika zraka vam lahko aplikacija prikaže kratek vprašalnik v povezavi z vašimi pomisleki glede kakovosti zraka v prostoru, kdaj ste se preselili v hišo/sobo in v katero sobo ste namestili napravo. Aplikacija bo vaše odgovore uporabila za nastavitev najprimernejšega načina delovanja naprave. Odgovore na ta vprašalnik lahko tudi obdelamo za izvajanje analitike, rezultate pa lahko uporabimo za izboljšanje ali razvoj izdelkov in/ali trženje.

 

Ker se vaši ostali posredovani podatki obdelujejo le, če se odločite združiti napravo ali več naprav z aplikacijo za namene storitev, to obdelavo smatramo kot nujno za veljavnost pogodbe, katere stranka ste, in v obsegu, v katerem se podatki obdelujejo za analitiko, ki temelji na našem upravičenem interesu.

Preberite večPreberite manj

Slika piškotkov

Piškotki in analitični podatki
Za izvajanje, nudenje, izboljševanje, razumevanje in prilagajanje storitev uporabljamo piškotke, oznake in podobne tehnologije (v nadaljevanju: piškotke). Piškotki nam omogočajo prepoznavanje vaše mobilne naprave in zbiranje vaših osebnih podatkov, vključno z edinstveno številko uporabniške naprave, naslovom IP vaše mobilne naprave, vrsto mobilnega internetnega brskalnika ali operacijskega sistema, ki ju uporabljate, podatke o seji in uporabi ter informacije o delovanju, povezanem s storitvijo, tj. informacije o vaši uporabi aplikacije.

 

Ko podate soglasje za deljenje podatkov iz aplikacije za pomoč pri izboljšanju aplikacije in prejemanje osebno prilagojenih storitev, zbiramo in obdelujemo podatke o uporabi aplikacije, kot je podrobneje opredeljeno spodaj. Pri tem uporabljamo več ponudnikov storitev, ki v našem imenu in po naših navodilih obdelujejo vaše podatke iz aplikacije. Naši ponudniki storitev uporabljajo piškotke, s katerimi nam pomagajo zbirati vaše podatke.

 

Ta aplikacija uporablja Google Firebase, analitično storitev, ki jo zagotavlja družba Google. Google Firebase uporablja piškotke ali podobne tehnike, ki aplikaciji pomagajo analizirati vzorce skupnega prometa v njej. Pri posredovanju podatkov o uporabi aplikacije, ustvarjenih s piškotkom in posredovanih družbi Google, Google zagotavlja, da je naslov IP pred določanjem lokacije anonimiziran, in pred shranjevanjem zamenjan z generičnim naslovom IP. Google lahko te podatke uporablja za ocenjevanje uporabe aplikacije, izdelavo poročil o aktivnostih v aplikaciji za nas, in za nudenje drugih storitev, povezanih z dejavnostjo in uporabo aplikacije, za nas.

 

Dodatne informacije o uporabi piškotkov v tej aplikaciji lahko preberete v našem obvestilu o piškotkih, ki je na voljo med nastavitvami zasebnosti v aplikaciji. Upoštevajte, da piškotke in analitične podatke obdelujemo samo po tem, ko nam za to podate soglasje.

 

Podatki o ocenah in mnenjih

Če v trgovinah z aplikacijami napišete mnenje ali ocenite aplikacijo, lahko te informacije obdelamo za odgovor na vaše komentarje in vprašanja, razumevanje vašega počutja med uporabo aplikacije in splošnega dojemanja aplikacije ter naše blagovne znamke in ta spoznanja uporabimo za izboljšanje aplikacije in/ali naših izdelkov in storitev. Vidimo lahko samo vaše uporabniško ime, ocene, komentarje in vse druge podrobnosti v trgovini z aplikacijami, ki jih delite z nami ali javno objavite. Razen če od nas to zahtevate, teh podatkov ne povezujemo s prijavnimi podatki za vaš račun ali katerimi koli drugimi vašimi podatki, ki jih posedujemo. Če potrebujete podporo za stranke, lahko vaše podatke uporabimo za nadaljnje spremljanje vašega primera in da vas vodimo skozi postopek podpore za stranke v skladu z razdelkom Podpora za stranke spodaj. 

 

Obdelava vaših podatkov o ocenah in mnenjih mora temeljiti na našem upravičenem interesu.

Preberite večPreberite manj

Pomoč strankam

Podpora uporabnikom
Svoje storitve izvajamo in jih nudimo, vključno z nudenjem pomoči uporabnikom, izboljšujemo, popravljamo in prilagajamo. Ko zahtevate pomoč uporabnikom, nam lahko posredujete podatke o vaši uporabi storitev, vključno s svojo interakcijo z Versunijem in svojimi kontaktnimi podatki, da vam bomo lahko nudili pomoč. Vaše podatke lahko uporabljamo tudi za to, da vam odgovorimo, ko se obrnete na nas.


Obdelava vaših podatkov o podpori za stranke je nujna za izpolnjevanje pogodbe, v kateri ste navedeni kot pogodbena stranka.

Preberite večPreberite manj

Združeni podatki

Združeni podatki
Vaše osebne podatke lahko združimo – vključno s podatki računa, podatki naprave in podatki o piškotkih – z drugimi podatki, zbranimi med vašimi interakcijami in uporabo naših digitalnih kanalov, kot so družabna omrežja, spletna mesta, e-pošta, aplikacije in povezani izdelki, vključno z naslovi IP, piškotki, podatki o mobilni napravi, komunikacijami, pri katerih kliknete ali tapnete, in podatki o obiskanih spletnih mestih.

 

Združene podatke lahko analiziramo za nudenje osebno prilagojenih storitev. Prav tako nam je to v pomoč za izboljševanje vsebin, funkcionalnosti ter uporabnosti aplikacije, naprav in storitev ter za razvoj novih izdelkov in storitev. Obdelava vaših združenih podatkov mora temeljiti na našem upravičenem interesu.


Če privolite v prejemanje promocijskih obvestil o naših izdelkih, storitvah, dogodkih in promocijah, ki so lahko pomembni za vas glede na vaše preference in vedenje na spletu, vam lahko pošiljamo trženjska in promocijska obvestila po e-pošti in drugih digitalnih kanalih, kot so mobilne aplikacije in družabna omrežja. Da bomo obvestila lahko prilagodili vašim izbiram in vedenju ter vam nudili ustreznejšo in bolj osebno prilagojeno doživetje, lahko analiziramo vaše združene podatke. Preden vam začnemo pošiljati promocijska sporočila, vas bomo prosili za soglasje.

Preberite večPreberite manj

Slika dovoljenj

Dovoljenja

Kadar aplikacija potrebuje dovoljenje za dostop do senzorjev vaše mobilne naprave (npr. fotoaparata, Wi-Fi-ja, geolokacije ali Bluetootha) ali drugih podatkov (npr. fotografij) za namene storitev, vas bomo vprašali za soglasje. Takšne podatke uporabljamo le, kadar je to potrebno, da vam lahko nudimo storitve in le po tem, ko ste podali soglasje.


 • Splošna dovoljenja
 • Wi-Fi. Za nastavitev seznanjanja vaših naprav. 
 • Fotoaparat. Za branje kode QR za začetek seznanjanja naprav.
 • Fotografije. Za delovanje funkcije deljenja fotografij, ki vam omogoča, da napravite posnetke kakovosti zraka v prostoru ali zunaj in jih delite prek sporočil SMS/Wechat ali drugih družabnih kanalov.
 • Klicanje. Da lahko prek aplikacije pokličete našo podporo za stranke.
 • Okvirna geografska lokacija in lokacija.
  • Seznanjanje naprav. Operacijski sistemi Android za vzpostavitev povezave med aplikacijo in napravo zahtevajo podatke o okvirni lokaciji. Operacijski sistemi iOS zahtevajo dostop do lokacijskih podatkov, da lahko prepoznajo, kdaj sta aplikacija in naprave v bližini. Teh podatkov na noben način ne obdelujemo. Ti podatki so shranjeni v vaši mobilni napravi, kjer ne bomo imeli dostopa do njih. Če izbrišete svoj profil ali aplikacijo, se ti podatki izbrišejo iz vaše mobilne naprave.
  • Poiščite Versuni v svoji bližini. Če omogočite to funkcionalnost, uporabljamo vaše lokacijske podatke, da vas usmerimo v trgovino ali center za pomoč uporabnikom v vaši bližini.
  • Način Auto Plus. Če delite svojo lokacijo, vam bomo v aplikaciji zagotovili informacije o kakovosti zraka v realnem času. Če omogočite način Auto Plus, bo naprava samodejno prilagodila svojo delovanje (hitrost ventilatorja) glede na informacije o kakovosti notranjega in zunanjega zraka v realnem času. Način Auto Plus upošteva tudi vaš vzorec uporabe naprave. To lahko izboljša delovanje vaše naprave in/ali manjšo porabo energije. Način Auto Plus lahko kadar koli omogočite ali onemogočite v nastavitvah aplikacije.
 • Datoteke. Aplikacija zahteva dostop do datotek v mobilni napravi, da lahko shrani nastavitve jezika in ostale datoteke, ki jih aplikacija uporablja za delovanje (npr. grafike, predstavnostne datoteke ali druga velika programska sredstva). Če izbrišete aplikacijo, se ti podatki izbrišejo iz mobilne naprave.

 

 • Dovoljenja čistilnika zraka.
 • Informacije o vremenu in kakovosti zraka. Ko omogočite to dovoljenje, aplikacija podatke o vaši geolokaciji (na podlagi GPS-a, zemljepisne širine in dolžine) deli s tretjo osebo, da vam zagotovi lokacijski zemljevid z informacijami o kakovosti zraka na domači strani aplikacije. Ta tretja oseba je AirMatters.

 

Aplikaciji lahko kadar koli odvzamete dovoljenja v nastavitvah vaše mobilne naprave. Če odvzamete dovoljenje, morda ne boste mogli več delno ali v celoti uporabljati naših storitev.

 

Kdo ima dostop do osebnih podatkov

V skladu s tem obvestilom o zasebnosti in/ali veljavno zakonodajo lahko vaše osebne podatke razkrijemo zunanjim ponudnikom storitev, poslovnim partnerjem ali tretjim osebam.

 

Ponudniki storitev

Zunanji ponudniki storitev, s katerimi sodelujemo, nam pomagajo nuditi, izboljšati, razumeti, prilagoditi, podpirati in tržiti naše storitve.

 

Vaše osebne podatke lahko delimo z naslednjimi ponudniki storitev:

 

 • Ponudniki informacijskih in oblačnih storitev
  Ti ponudniki storitev priskrbijo potrebno strojno in programsko opremo, omrežne, pomnilniške in transakcijske storitve in/ali povezano tehnologijo, ki je potrebna za zagon aplikacije ali nudenje storitev.

 

 • Ponudniki analitičnih storitev.
  Ponudniki teh storitev zagotavljajo potrebno strojno in programsko opremo, omrežno, pomnilniško in/ali s tem povezano tehnologijo, ki jo potrebujemo za izvajanje analitike aplikacije.  Od svojih ponudnikov storitev zahtevamo, da zagotovijo zadostno raven zaščite vaših osebnih podatkov, ki je podobna ravni, ki jo nudimo sami. Od svojih ponudnikov storitev zahtevamo, da vaše osebne podatke obdelujejo v skladu z našimi navodili in samo za namene, ki so opredeljeni zgoraj, da imajo dostop do minimalne količine podatkov, ki je potrebna za zagotavljanje določene storitve, in da poskrbijo za varovanje vaših osebnih podatkov.

 

Druge tretje osebe

Versuni lahko tudi sodeluje s tretjimi osebami, ki obdelujejo vaše osebne podatke za svoje lastne namene. Če delimo osebne podatke s tretjimi osebami, ki vaše osebne podatke lahko uporabljajo za lastne namene, vas bomo pred deljenjem vaših osebnih podatkov zagotovo obvestili o tem in/ali pridobili vaše soglasje, če to zahteva veljavna zakonodaja. V tem primeru pozorno preberite njihova obvestila o zasebnosti, da se seznanite z njihovimi postopki za varovanje zasebnosti, vključno s tem, katere osebne podatke zbirajo ter na kakšen način jih uporabljajo, obdelujejo in varujejo.

 

Versuni včasih proda podjetje ali del podjetja drugemu lastniku. V prenos lastništva na novega lastnika so lahko vključeni tudi vaši osebni podatki, ki so neposredno povezani s tem podjetjem. Vse naše pravice in dolžnosti v okviru tega obvestila o zasebnosti lahko prosto dodelimo kateri koli povezani družbi v povezavi z združitvijo, prevzemom, prestrukturiranjem ali prodajo sredstev ali v skladu z zakonodajo ali kako drugače, vaše osebne podatke pa lahko prenesemo tudi na katero koli od naših povezanih družb, naslednic ali na novega lastnika.

 

Če vaša naprava podpira glasovno upravljanje, spodaj izberite in preberite ustrezen razdelek za obdelavo podatkov o glasovnem upravljanju. Obrnite se na podporo uporabnikom (airpurifier.service@versuni.com), če ne veste, katerega glasovnega pomočnika podpira vaša naprava.

 

Amazon Alexa

V nekaterih državah vam spretnost Philips Air Purifier omogoča upravljanje naprave s storitvijo Amazon Alexa. Če vklopite to spretnost, Versuni  omogoči povezavo vašega računa Amazon z računom Versuni. Versuni in Amazon pri povezovanju vaših računov neodvisno izvajata tehnične ukrepe za preverjanje vaše identitete. Versuni deli identifikatorje računa, vendar pa z Amazonom ne deli prijavnih podatkov za vaš račun, kamor sodita tudi ime in e-poštni naslov.

 

Ko govorite funkciji Alexa, nam Amazon pošilja pisno različico vaših govornih ukazov skupaj z enoličnim identifikatorjem. Te podatke obdelujemo za izvajanje vaših ukazov in izdajanje odgovorov, skladno z našim obvestilom o zasebnosti. Svoje pisne odgovore posredujemo Amazonu, da vas lahko obvešča o rezultatu ukazov, skladno z Amazonovim obvestilom o zasebnosti in pogoji uporabe. Versuni  in Alexa si lahko izmenjujeta informacije o napravah, ki se jih odločite upravljati s spretnostjo, vključno s podatki o posodobitvah, spremembah ali odstranitvi naprave.

 

Pri tem razumete, da vaši ukazi in dogovori lahko predstavljajo osebne podatke. Razumete tudi, da vam Amazon nudi svoje storitve, ter da nam s z vklopom spretnosti naložite, da delimo vaše osebne podatke z Amazonom. Amazon lahko vaše osebne podatke obdeluje v državah, v katerih nimate prebivališča in imajo lahko drugačen pravno podlago za zaščito osebnih podatkov. Soglasje lahko kadar koli prekličete, in sicer tako da onemogočite spretnost. Za dodatne informacije preberite obvestilo o zasebnosti in pogoje uporabe storitve Amazon Alexa. Pogoji in določila ter Obvestilo o zasebnosti.

 

Pomočnik Google

V nekaterih državah vam spretnost Philips Air Purifier omogoča upravljanje naprave s Pomočnikom Google. Če vklopite to spretnost, Versuni  omogoči povezavo vašega računa Google z računom Versuni. Versuni in Google pri povezovanju vaših računov neodvisno izvajata tehnične ukrepe za preverjanje vaše identitete. Delimo identifikatorje računa, vendar pa z Googlom ne delimo prijavnih podatkov za vaš račun, kamor sodita tudi ime in e-poštni naslov.

 

Ko govorite s Pomočnikom Google, nam Google pošilja pisno različico vaših govornih ukazov skupaj z enoličnim identifikatorjem. Te podatke obdelujemo za izvajanje vaših ukazov in izdajanje odgovorov, skladno z našim obvestilom o zasebnosti. Svoje pisne odgovore posredujemo Googlu, da vas lahko obvešča o rezultatu ukazov, skladno z Googlovim obvestilom o zasebnosti in pogoji uporabe. Versuni  in Google si lahko izmenjujeta informacije o napravah, ki se jih odločite upravljati s spretnostjo, vključno s podatki o posodobitvah, spremembah ali odstranitvi naprave.

 

Pri tem razumete, da vaši ukazi in dogovori lahko predstavljajo osebne podatke. Razumete tudi, da vam Google nudi svoje storitve, ter da nam s z vklopom spretnosti naložite, da delimo vaše osebne podatke z Googlom. Google lahko vaše osebne podatke obdeluje v državah, v katerih nimate prebivališča in imajo lahko drugačen pravno podlago za zaščito osebnih podatkov. Soglasje lahko kadar koli prekličete, in sicer tako da onemogočite spretnost. Za dodatne informacije preberite obvestilo o zasebnosti in pogoje uporabe Pomočnika Google.

Preberite večPreberite manj

S kom se delijo osebni podatki?

Čezmejni prenos
Vaše osebne podatke lahko hranimo in obdelujemo v kateri koli državi, kjer imamo zmogljivosti za to oziroma v kateri sodelujemo s ponudniki aplikacije in/ali storitev. Z uporabo aplikacije in/ali storitev potrjujete (morebitni) prenos podatkov v druge države, v katerih nimate prebivališča in v katerih so predpisi glede varovanja podatkov lahko drugačni kot v vaši državi. V določenih okoliščinah imajo lahko sodišča, organi pregona, regulatorne agencije ali varnostni organi v teh drugih državah dostop do vaših osebnih podatkov.

 

Vaši osebni podatki se lahko prenesejo v naše podružnice ali k ponudnikom storitev, za katere Evropska komisija prepoznava, da nudijo ustrezno raven zaščite podatkov v skladu s standardi EEA. Za prenose v države, ki jih Evropska komisija ne prepoznava kot primerne, smo sprejeli ustrezne ukrepe, kot so standardna pogodbena določila, ki jih je opredelila Evropska komisija za varstvo vaših osebnih podatkov.

 

Kako dolgo hranimo vaše podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili toliko časa, kot je potrebno ali dovoljeno za namen, za katerega so bili zbrani, nato pa jih bomo izbrisali v skladu z zahtevami veljavne zakonodaje. Med kriteriji, ki jih uporabljamo za določanje obdobja hranjenja podatkov, so: (i) vaša uporaba aplikacije in/ali storitev; (ii) obstoj pravne obveznosti, ki velja za nas; ali (iii) priporočljivost hranjenja podatkov glede na naš pravni položaj (na primer glede na veljavno zastaranje, pravdo ali regulatorne preiskave).

Preberite večPreberite manj

Amazon Alexa

Vaše možnosti in pravice

 

Če želite predložiti zahtevek za dostop do podatkov, popravek, izbris ali omejitev podatkov ali ugovor na obdelavo osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, ali če želite prejeti elektronsko kopijo svojih osebnih podatkov za namen prenosa v drugo družbo (do mere, ki jo pravica do prenosljivosti podatkov omogoča po veljavni zakonodaji), se lahko obrnete na nas prek povezave Stik z nami | Versuni. Na vaš zahtevek bomo odgovorili v skladu z veljavno zakonodajo.

 

V svojem zahtevku jasno izrazite, do katerih osebnih podatkov želite imeti dostop oziroma katere podatke želite popraviti, izbrisati ali omejiti oziroma na obdelavo katerih podatkov želite podati ugovor. Zaradi vaše lastne zaščite lahko odobrimo samo zahtevke glede osebnih podatkov, povezanih z vašim računom, e-poštnim naslovom ali drugimi podatki o računu, ki jih uporabljate za pošiljanje zahtevka, in morda bomo morali preveriti vašo identiteto, preden odobrimo vaš zahtevek. Vaš zahtevek bomo poskušali odobriti, kakor hitro bo to v praksi izvedljivo in v skladu z veljavno zakonodajo.

 

Kjer zbiramo in/ali obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja, lahko slednje kadar koli umaknete, kar pa ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi soglasja preden je bilo to umaknjeno. 

 

Če se poslužujete (nekaterih od) svojih izbir in pravic, morda ne boste mogli več delno ali v celoti uporabljati naše aplikacije ali storitev.

 

Varujemo vaše osebne podatke

Vašo zasebnost cenimo in smo zavezani k varovanju podatkov, ki nam jih zaupate. Podatke tako varujemo pred naključnim ali nepooblaščenim spreminjanjem, izgubo, zlorabo, razkritjem ali dostopom. Uporabljamo različne varnostne tehnologije ter tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi si pomaga pri varovanju vaših podatkov. Tako smo med drugim uvedli nadzor dostopa, požarne zidove in varne protokole.

Preberite večPreberite manj

Posebna informacija za starše

Posebne informacije za starše

Čeprav naša aplikacija in storitve niso namenjene mladoletnim osebam, kot so po veljavni zakonodaji opredeljene, ne nameravamo obdelovati osebnih podatkov mladoletnih oseb. Starše in skrbnike toplo spodbujamo k aktivni vlogi pri spletnih dejavnostih in interesih otrok.

 

Če starši ali skrbniki ugotovijo, da nam je njihov otrok posredoval svoje osebne podatke brez njihovega soglasja, se lahko obrnejo na nas prek povezave Stik z nami | Versuni. Če opazimo, da nam je mladoletna oseba posredovala svoje osebne podatke, bomo te podatke izbrisali iz svojih zbirk.

Preberite večPreberite manj

Spremembe obvestila o zasebnosti

Spremembe tega obvestila o zasebnosti

Pridržujemo si pravico do občasnih popravkov ali posodobitev tega obvestila o zasebnosti. Ko posodobimo to obvestilo o zasebnosti, bomo posodobili tudi datum na vrhu tega obvestila o zasebnosti.

 

Spodbujamo vas, da redno pregledate zadnjo različico tega obvestila o zasebnosti.

 

Novo obvestilo o zasebnosti stopi v veljavo takoj po objavi. Če se ne strinjate z novo različico obvestila, spremenite svoje nastavitve ali prenehajte uporabljati našo aplikacijo in/ali storitve. Če boste še vedno dostopali do naše aplikacije in/ali storitev ali jih uporabljali, potrjujete, da ste seznanjeni z določili nove različice obvestila o zasebnosti in se z njimi strinjate.

Preberite večPreberite manj

Kontaktna slika

Stik z nami
V primeru vprašanj o tem obvestilu o zasebnosti ali o načinu, na katerega uporabljamo vaše osebne podatke, se obrnite na nas prek povezave Stik z nami | Versuni. Lahko pa tudi vložite pritožbo pri nadzornem organu, ki je pristojen za vašo državo ali regijo.

 

Versuni Netherlands B.V.

Claude Debussylaan 88, 1082 MD,

Amsterdam, Nizozemska

Dodatočné informácie pre obyvateľov s trvalým pobytom v Kalifornii

 

Oddiel 1798.83 kalifornského občianskeho zákonníka umožňuje našim zákazníkom s trvalým pobytom v Kalifornii požiadať a získať od nás raz ročne bezplatné informácie o osobných údajoch (ak existujú), ktoré sme poskytli v predchádzajúcom kalendárnom roku tretím stranám na účely priameho marketingu. Ak takýto prípad nastane, informácie budú obsahovať zoznam kategórií zdieľaných osobných údajov a názvy a adresy všetkých tretích strán, s ktorými informácie boli zdieľané v bezprostredne predchádzajúcom kalendárnom roku.  Ak máte trvalý pobyt v Kalifornii a chceli by ste takúto žiadosť podať, navštívte našu webovú stránku o ochrane osobných údajov: domesticappliances.philips.com/privacy


Na základe zákona o ochrane súkromia občanov štátu Kalifornia z roku 2018 („CCPA“) poskytujeme nasledujúce podrobnosti ohľadom kategórií osobných údajov, ktoré zhromažďujeme a spracúvame o obyvateľoch s trvalým pobytom v Kalifornii prostredníctvom zariadenia a/alebo stroja.  Podrobnosti o spôsobe, akým narábame s osobnými údajmi podľa zákona CCPA v rámci iných kontextov, nájdete tu.  Podľa zákona CCPA sú „osobné údaje“ informácie, ktoré vedú k identifikácii, súvisia, alebo by mohli byť v rozumnej miere prepojené s konkrétnym obyvateľom alebo konkrétnou domácnosťou v štáte Kalifornia.  


Zdroje osobných údajov  

Osobné údaje zhromažďujeme z nasledujúcich zdrojov: 

 • Naše interakcie s vami prostredníctvom zariadenia a/alebo stroja; a 
  • Naše pobočky a spoloční marketingoví partneri a/alebo obchodní partneri.


Zhromažďovanie a poskytovanie osobných údajov  

V nasledujúcej tabuľke je podrobne uvedené, ktoré kategórie osobných údajov o obyvateľoch Kalifornie plánujeme zhromažďovať, ako aj ktoré kategórie osobných údajov sme doteraz zhromažďovali a poskytovali na naše prevádzkové obchodné účely v predchádzajúcich 12 mesiacoch.

Kategórie osobných údajov

Poskytnuté ktorým kategóriám tretích strán na prevádzkové obchodné účely

Identifikátory, ako sú meno, kontaktné údaje, IP adresa a ostatné online identifikátory.

Naše pobočky a dcérske spoločnosti; dôveryhodní poskytovatelia služieb ako tretie strany; obchodní partneri; poskytovatelia vašich účtov sociálnych médií v spojitosti so sociálnym zdieľaním, ktoré si vyberiete na používanie v súlade s vyhlásením o ochrane osobných údajov. 

Osobné údaje podľa definície v zákone o záznamoch zákazníkov v štáte Kalifornia, ako sú meno a kontaktné údaje.

Naše pobočky a dcérske spoločnosti; poskytovatelia služieb ako tretie strany v súlade s vyhlásením o ochrane osobných údajov. 

Vlastnosti chránených klasifikácií podľa zákonov štátu Kalifornia alebo federálnych zákonov, ako je napríklad primárny jazyk.

Naše pobočky a dcérske spoločnosti; poskytovatelia služieb ako tretie strany v súlade s vyhlásením o ochrane osobných údajov.

Informácie a aktivitách na internete alebo v sieti, ako sú história prehliadania stránok a interakcie s našimi online službami

Naše pobočky a dcérske spoločnosti; poskytovatelia služieb ako tretie strany; ako aj obchodní partneri, v súlade s vašimi voľbami a v súlade s vyhlásením o ochrane osobných údajov.

Údaje o zemepisnej polohe, ako je poloha zariadenia.

Naše pobočky a dcérske spoločnosti; poskytovatelia služieb ako tretie strany v súlade s vyhlásením o ochrane osobných údajov.

Závery vyvodené z akýchkoľvek vyššie uvedených osobných údajov na vytvorenie profilu napríklad o preferenciách, správaní a vlastnostiach jednotlivca 

Naše pobočky a dcérske spoločnosti; poskytovatelia služieb ako tretie strany v súlade s vyhlásením o ochrane osobných údajov.

Používanie osobných údajov

Tieto kategórie osobných údajov používame na účely prevádzky, riadenia a uchovávania našej firmy, poskytovania našich produktov a služieb, ako aj dosahovania našich podnikateľských zámerov a cieľov podľa vyššie uvedeného popisu v časti „Aké osobné údaje zhromažďujeme a na aké účely?“

Nepredávame ani sme nepredali osobné údaje v predchádzajúcich 12 mesiacoch podľa definície „predaja“ v zákone CCPA. Nepredávame osobné údaje maloletých osôb mladších ako 16 rokov.

 

Osobné práva a požiadavky 

Ak ste obyvateľom štátu Kalifornia, môžete žiadať, aby sme vykonali nasledovné: 

 • Poskytnúť vám nasledujúce informácie týkajúce sa 12 mesiacov pred vašou žiadosťou:  

o Kategórie osobných údajov, ktoré sme o vás zhromaždili a kategórie zdrojov, z ktorých sme takéto osobné údaje zhromaždili; 

o Konkrétne časti osobných údajov, ktoré sme o vás zhromaždili;  

o Podnikateľský alebo obchodný účel zhromažďovania (ak sa to vzťahuje na daný prípad) osobných údajov o vás; a  

o Kategórie osobných údajov o vás, ktoré sme inak zdieľali alebo poskytovali, a kategórie tretích strán, s ktorými sme zdieľali alebo ktorým sme poskytli takéto osobné údaje (ak sa to vzťahuje na daný prípad).  

 

 • Odstránenie osobných údajov, ktoré sme od vás zhromaždili.  

Ak chcete podať žiadosť o poskytovaní alebo odstránení popísanom vyššie, kontaktujte nás na:  domesticappliances.philips.com/privacy.  Overíme a odpovieme na vašu žiadosť  podľa vyššie uvedeného popisu v časti „Vaše voľby a práva” a v súlade s platnými zákonmi, pričom vezmeme do úvahy typ a citlivosť osobných údajov podliehajúcich príslušnej žiadosti.  Je možné, že budeme od vás požadovať ďalšie osobné údaje, ako sú napríklad emailová adresa, poštová adresa alebo telefónne číslo, aby sme mohli overiť vašu identitu a chrániť vás proti podvodným žiadostiam. Ak podáte žiadosť o odstránenie, pred odstránením vašich osobných údajov vás môžeme požiadať o overenie vašej žiadosti.  


Máte právo na ochranu pred nezákonnou diskrimináciou kvôli uplatňovaniu svojich práv vyplývajúcich zo zákona CCPA.  


Oprávnení zástupcovia 

Ak chcete podať žiadosť ako oprávnený zástupca v mene obyvateľa štátu Kalifornia, môžete využiť spôsoby podania uvedené vyššie.  Ako súčasť nášho procesu overenia vás môžeme požiadať o poskytnutie nasledovného podľa daného prípadu:  


• Dôkaz o vašej registrácii na ministerstve zahraničných vecí štátu Kalifornia na vykonávanie podnikania v Kalifornii; 

• Plná moc od obyvateľa štátu Kalifornia podľa častí 4000-4465 dedičského zákonníka; 

• Písomné povolenie, ktorým vás obyvateľ Kalifornie oprávnil na podanie žiadosti v mene príslušného obyvateľa.  Toto povolenie musí byť podpísané (prostredníctvom fyzické alebo elektronického podpisu) obyvateľom Kalifornie.   


Ak podávate žiadosť v mene obyvateľa Kalifornie a neposkytnete nám plnú moc od príslušného obyvateľa podľa častí 4000-4465 dedičského zákonníka, môžeme tiež žiadať od príslušného obyvateľa, aby: 


• Vám poskytol písomné povolenie podpísané príslušným obyvateľom na podanie žiadosti v mene príslušného obyvateľa; 

• Overil vlastnú identitu obyvateľa priamo u nás; 

• Priamo u nás potvrdil, že ako obyvateľ vám poskytol povolenie na podanie žiadosti.

Preberite večPreberite manj

Dodatne informacije za prebivalce Kalifornije

 

Člen 1798.83 civilnega zakonika Kalifornije naših strankam, ki so prebivalci Kalifornije, dovoljuje, da od nas enkrat letno zahtevajo in brezplačno prejmejo informacije o morebitnih osebnih podatkih, ki smo jih v preteklem koledarskem letu razkrili tretjim osebam v namene neposrednega trženja. Takšne informacije vključujejo seznam kategorij posredovanih osebnih podatkov ter imena in naslove vseh tretjih oseb, katerim smo posredovali te podatke v preteklem koledarskem letu.  Če ste prebivalec Kalifornije in želite predložiti takšno zahtevo, obiščite naše spletno mesto o zasebnosti: domesticappliances.philips.com/privacy


V skladu s kalifornijskim zakonom o varstvu potrošnikov iz leta 2018 ("CCPA") zagotavljamo naslednje informacije glede kategorij osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo o prebivalcih Kalifornije z napravo in/ali aparatom.  Za informacije o tem, kako ravnamo z osebnimi podatki v skladu s CCPA v drugih kontekstih, kliknite tukaj.  V skladu s kalifornijskim zakonom o varstvu potrošnikov (CCPA) so"osebni podatki" informacije, ki identificirajo, se nanašajo ali bi jih bilo mogoče utemeljeno povezati z določenim prebivalcem ali gospodinjstvom v Kaliforniji.  


Viri osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo iz:

 • Naše komunikacije z vami prek naprave in/ali aparata; in 
 • Naših podružnic in skupnih tržnih partnerjev in/ali poslovnih partnerjev.


Zbiranje in razkritje osebnih podatkov

V naslednjem grafikonu so navedene kategorije osebnih podatkov o prebivalcih Kalifornije, ki jih nameravamo zbirati, in kategorije osebnih podatkov, ki smo jih zbrali in razkrili za poslovne namene v preteklih 12 mesecih.

Kategorije osebnih podatkov,

razkrite posameznim kategorijam tretjih oseb za namene poslovnih operacij

Identifikatorji, kot so ime, kontaktne informacije, naslov IP in drugi spletni identifikatorji.

Naše podružnice in hčerinske družbe; zaupanja vredni ponudniki storitev; poslovni partnerji; vaši ponudniki računa na družbenem omrežju v povezavi z vašo dejavnostjo deljenja na družbenih omrežjih v skladu s tem obvestilom o zasebnosti.

Osebni podatki, kot so opredeljeni v kalifornijski zakonodaji o evidenci strank, na primer ime in kontaktni podatki.

Naše podružnice in hčerinske družbe; zaupanja vredni ponudniki storitev v skladu s tem obvestilom o zasebnosti.

Lastnosti zaščitenih klasifikacij v skladu s kalifornijskim ali zveznim zakonom, kot je primarni jezik.

Naše podružnice in hčerinske družbe; zaupanja vredni ponudniki storitev v skladu s tem obvestilom o zasebnosti.

Informacije o spletnih ali omrežnih dejavnostih, kot so zgodovina brskanja in interakcija z našimi spletnimi storitvami.

Naše podružnice in hčerinske družbe; zaupanja vredni ponudniki storitev in poslovni partnerji, skladno z vašimi izbirami in v skladu s tem obvestilom o zasebnosti.

Geografski podatki, kot je lokacija naprave.

Naše pobočky a dcérske spoločnosti; poskytovatelia služieb ako tretie strany v súlade s vyhlásením o ochrane osobných údajov.

Profili, izdelani na podlagi zgoraj navedenih osebnih podatkov, na primer o posameznikovih željah, obnašanju in značilnostih.

Naše podružnice in hčerinske družbe; zaupanja vredni ponudniki storitev v skladu s tem obvestilom o zasebnosti.

Uporaba osebnih podatkov

Te kategorije osebnih podatkov uporabljamo za namene poslovanja, upravljanja in vzdrževanja našega poslovanja, zagotavljanja naših izdelkov in storitev ter doseganja poslovnih namenov in ciljev, kot je opisano zgoraj pod naslovom "Katere osebne podatke zbiramo in za katere namene?"

Osebnih podatkov na način, kot pojem "prodaje" opredeljuje zakon CCPA, ne prodajamo in jih nismo prodali v zadnjih 12 mesecih. Osebnih podatkov mladoletnikov, mlajših od 16 let, ne prodajamo.

 

Pravice in zahteve posameznika 

Če ste prebivalec Kalifornije, lahko zahtevate:

 • Razkritje naslednjih informacij za obdobje 12 mesecev pred vašo zahtevo:  

o  Kategorije osebnih podatkov, ki smo jih zbrali o vas, in kategorije virov, iz katerih smo jih zbrali; 

o  Posamezne osebne podatke, ki smo jih zbrali o vas;  

o  Poslovni ali komercialni namen zbiranja (če velja) vaših osebnih podatkov, in  

o  Kategorije vaših osebnih podatkov, ki smo jih sicer posredovali ali razkrili, in kategorije tretjih oseb, s katerimi smo jih delili ali katerim smo te osebne podatke razkrili (če velja).  

 

 • Izbris osebnih podatkov, ki smo jih zbrali o vas.  

Za zahtevo po zgoraj opisanih razkritjih ali izbrisih se obrnite na nas: domesticappliances.philips.com/privacy.  Vašo zahtevo bomo preverili in odgovorili nanjo, kot je opisano zgoraj v razdelku "Vaše izbire in pravice" in skladno z veljavno zakonodajo, ob upoštevanju vrste in občutljivosti osebnih podatkov, ki so predmet zahteve.  Po potrebi bomo vas bomo prosili za dodatne osebne podatke, kot so e-poštni naslov, poštni naslov ali telefonska številka, s katerimi bomo preverili vašo identiteto in se zaščitili pred lažnimi zahtevami. Če zahtevate izbris svojih osebnih podatkov, vas bomo pred izbrisom prosili za potrditev zahteve.  


Pravico imate do zaščite pred nezakonito diskriminacijo zaradi uveljavljanja svojih pravic na podlagi zakona CCPA. 


Pooblaščeni zastopniki

Če želite podati zahtevo kot pooblaščeni zastopnik prebivalcev Kalifornije, lahko uporabite zgoraj navedene načine za vlaganje zahtev.  V okviru postopka preverjanja lahko od vas zahtevamo, da po potrebi zagotovite:  

 • Dokazilo o registraciji pri kalifornijskem državnem sekretarju za opravljanje poslov v Kaliforniji;
 • Pooblastilo odvetniku kalifornijskega rezidenta v skladu s členi 4000–4465 Zakona o zapuščinskem postopku;
 • Pisno dovoljenje, ki vam ga je prebivalec Kalifornije dal za vlaganje zahtev v njegovem imenu.  To dovoljenje mora prebivalec Kalifornije podpisati (s fizičnim ali elektronskim podpisom).  


Če vložite zahtevek v imenu prebivalca Kalifornije in nam ne predložite njegovega pooblastila odvetniku, skladno s členi 4000–4465 Zakona o zapuščinskem postopku, lahko od rezidenta dodatno zahtevamo: 

 • Naj vam da pisno dovoljenje z lastnoročnim podpisom, če vlagate zahtevek v njegovem imenu;
 • Naj nam neposredno izkaže svojo identiteto;
 • Naj nam neposredno potrdi, da vam je dal dovoljenje za vlogo zadevnega zahtevka.
Preberite večPreberite manj

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.