Obvestilo o zasebnosti za aplikacijo Philips Clean Home+

To obvestilo o zasebnosti je bilo nazadnje posodobljeno 19. marca 2020.

Aplikacija Philips Clean Home+ ("aplikacija") vam omogoča upravljanje in nadzorovanje čistilnikov zraka Philips in robotskih sesalnikov (s skupnim imenom "naprave") od koder koli in kadar koli ("storitve").

Z aplikacijo in napravami upravlja podjetje Philips Consumer Lifestyle B.V. ali njegovi poslovni partnerji ali podružnice ("Philips", "naši", "mi" ali "nas"). Obdelujemo osebne podatke, zbrane iz aplikacije in/ali katere koli naprave, ki ste se jo odločili združiti z aplikacijo.

 

To obvestilo o zasebnosti se nanaša na osebne podatke, zbrane ali obdelane z napravo in/ali aplikacijo. To obvestilo o zasebnosti vam pomaga razumeti naše prakse v zvezi z zasebnostjo, ko uporabljate aplikacijo, vključno s podatki, ki jih zbiramo, namenom njihovega zbiranja in njihovo obdelavo ter vašimi posameznimi pravicami.

 

Prosimo, preberite tudi naše obvestilo o piškotkih in pogoje uporabe.

Kateri osebni podatki se zbirajo in v kakšne namene

Osebne podatke sprejemamo ali zbiramo, kot je natančneje opisano spodaj, ko nudimo svoje storitve, vključno z dostopom, prenosom in namestitvijo aplikacije.

account data

Podatki o računu
V aplikacijo se lahko prijavite z računom MyPhilips ali z uporabo svojega profila na družabnem omrežju. Uporabniki na Kitajskem se lahko prijavijo tudi z uporabo svoje telefonske številke.

 

 • Ko se prijavite prek družabnega omrežja, lahko osebni podatki, ki jih zbiramo, vključujejo vaš osnovni javni profil (npr. profilno fotografijo, identifikator, spol, URL profila, rojstni dan, domačo stran in lokacijo) ter e-poštni naslov, ki ga uporabljamo za namen preverjanja pristnosti. Na Kitajskem se lahko prijavite tudi z računom Wechat. Če uporabite svoj račun Wechat, zbiramo vaš ID računa Wechat ter javni profil, vključno z imenom in profilno sliko. Prosimo, upoštevajte, da lahko ponudnik družabnega omrežja zbira informacije o tem, da uporabljate aplikacijo in se prijavljate s svojim računom družabnega omrežja. Prosimo, preberite obvestilo o zasebnosti ponudnika družabnega omrežja (npr. Facebook, Google), da se seznanite z njihovimi praksami v zvezi z zasebnostjo.

 

Če ustvarite račun MyPhilips, lahko podatki, ki jih zbiramo, vključujejo vaše ime, uporabniško ime, e-poštni naslov in geslo. V tem primeru vam bomo poslali pozdravno e-pošto za potrditev vašega uporabniškega imena in gesla, za komunikacijo z vami, kadar boste imeli vprašanja, za pošiljanje obvestil, ki so izključno povezana s storitvijo, ali za neposredna marketinška sporočila, če ste to možnost izbrali. Račun MyPhilips lahko uporabljate tudi za naročilo Philipsovega izdelka ali storitve, sodelovanje v promociji ali igri, sodelovanje pri aktivnosti na družabnem omrežju, ki je povezana s Philipsovo promocijo (na primer s klikom gumba "Všeč mi je" ali "Deli z drugimi") in sodelovanje pri testiranju izdelkov ali v anketah.

 

Podatke vašega računa uporabljamo za ustvarjanje in upravljanje vašega računa. Ker uporabljamo podatke vašega računa za nudenje storitev, to obdelavo smatramo kot nujno za veljavnost pogodbe, katere stranka ste, in kot zakonito po členu 6.1.(b) Uredbe (EU) 2016/679.

Preberite večPreberite manj

Devices data

Podatki naprave
Ko združite napravo z aplikacijo, zbiramo naslednje informacije:

 

 • Čistilniki zraka.

(I) Podatki naprave, vključno z ID-jem naprave, način delovanja, vklop/izklop, hitrost ventilatorja in ukazi za upravljanje.

(II) Splošni podatki o kakovosti zraka, vključno z indeksom alergenov v prostoru, PM2,5, temperatura, raven plinov in vlažnosti.

 

 • Robotski sesalniki.

(I) Podatki naprave, vključno z ID-jem naprave, število ciklov in trajanje čiščenja.

Zbiramo tudi naslov IP usmerjevalnika, ki se povezuje z napravo.

Te podatke uporabljamo za nudenje storitev; za omogočanje, da naprava bolje pozna svoje okolje; za izboljšanje naših naprav in storitev in da vam omogočimo bolje izkoristiti napravo in storitve.

 

Ker se podatki naprave obdelujejo samo, če se odločite združiti napravo z aplikacijo za namene storitev, to obdelavo smatramo kot nujno za veljavnost pogodbe, katere stranka ste, in kot zakonito po členu 6.1.(b) Uredbe (EU) 2016/679.

 

 

Drugi podatki, ki so na voljo

Odvisno od modela čistilnika zraka vam lahko aplikacija prikaže kratek vprašalnik v povezavi z vašimi pomisleki glede kakovosti zraka v prostoru, kdaj ste se preselili v hišo/sobo in v katero sobo ste namestili napravo. Aplikacija bo vaše odgovore uporabila za nastavitev najprimernejšega načina delovanja naprave.

 

Ker se vaši ostali posredovani podatki obdelujejo le, če se odločite združiti napravo ali več naprav z aplikacijo za namene storitev, to obdelavo smatramo kot nujno za veljavnost pogodbe, katere stranka ste, in kot zakonito po členu 6.1.(b) Uredbe (EU) 2016/679.

Preberite večPreberite manj

Cookies

Piškotki
Piškotke, oznake in podobne tehnologije ("piškotki") uporabljamo za upravljanje, nudenje, izboljšanje, razumevanje in prilagajanje svojih storitev. Piškotki nam omogočajo prepoznavanje vaše mobilne naprave in zbiranje vaših osebnih podatkov, vključno z edinstveno številko uporabniške naprave, naslovom IP vaše mobilne naprave, vrsto mobilnega internetnega brskalnika ali operacijskega sistema, ki ju uporabljate, podatke o seji in uporabi ali informacije o delovanju, povezanem s storitvijo, tj. informacije o vaši uporabi aplikacije.

 

Pred uporabo piškotkov za namene analitike, vas bomo vprašali za soglasje. Za dodatne informacije o uporabi piškotkov v tej aplikaciji, prosimo, preberite obvestilo o piškotkih, ki ga lahko najdete v nastavitvah zasebnosti aplikacije.

Preberite večPreberite manj

Customer support

Pomoč uporabnikom
Ko zaprosite za pomoč uporabniku, obdelujemo informacije o podrobnostih vašega primera, vključno s številko primera, vašimi interakcijami z nami in vašimi kontaktnimi podatki. Dodatno: • Ko uporabite funkcijo aplikacije "Stopite v stik z razvijalci", obdelujemo "dnevniško poročilo aplikacije", skupaj z modelom vaše naprave in podatki o delovanju, vključno s povezanimi edinstvenimi identifikatorji.

 

 • Ko uporabite funkcijo aplikacije "Stopite v stik z nami", obdelujemo vaša vprašanja in komentarje, skupaj s podatki o vaši mobilni napravi (kot so proizvajalec, model in operacijski sistem) ter povezanih napravah.

 

Podatke, ki jih posredujete, ko želite pomoč uporabniku, uporabljamo za razumevanje in odpravljanje vaših težav, nudenje zahtevane pomoči in stik z vami, ko je to potrebno.

 

Vaše podatke, ki jih posredujete, ko želite pomoč uporabniku, obdelujemo kot nujne za veljavnost pogodbe po členu 6.1.(b) Uredbe (EU) 2016/679. V nekaterih primerih obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi pravne obveznosti, ki velja za nas v skladu s členom 6.1.(c) Uredbe (EU) 2016/679.

Preberite večPreberite manj

Combined data

Združeni podatki
Vaše osebne podatke lahko združimo – vključno s podatki računa, podatki naprave in piškotki – z drugimi podatki, zbranimi med vašimi interakcijami in uporabo Philipsovih digitalnih kanalov, kot so družabna omrežja, spletna mesta, e-pošta, aplikacije in povezani izdelki, vključno z naslovi IP, piškotki, podatki o mobilni napravi, komunikacijami, pri katerih kliknete ali tapnete, in podatki o obiskanih spletnih mestih.


 

Združene podatke analiziramo, da bi vam nudili osebno prilagojene storitve. Pomagajo nam tudi izboljšati vsebino, funkcionalnost in uporabnost aplikacije, naprav in storitev, kot tudi pri razvoju novih izdelkov in storitev. V tem primeru smatramo, da obdelava vaših združenih podatkov temelji na legitimnem interesu podjetja Philips in je zakonita na podlagi člena 6.1.(f) Uredbe (EU) 2016/679.

 

Če privolite v prejemanje promocijskih obvestil o Philipsovih izdelkih, storitvah, dogodkih in promocijah, ki so lahko relevantna za vas glede na vaše preference in obnašanje na spletu, vam lahko pošiljamo trženjska in promocijska obvestila prek e-pošte, telefona in drugih digitalnih kanalov, kot so mobilne aplikacije in družabna omrežja. Vaše združene podatke bomo analizirali, da bi lahko prilagodili obvestila vašim preferencam in obnašanju ter vam ponudili bolj relevantno in osebno prilagojeno izkušnjo. Pred pošiljanjem promocijskih obvestil vas bomo vprašali za soglasje.

Preberite večPreberite manj

Permissions

Dovoljenja

Kadar aplikacija potrebuje dovoljenje za dostop do senzorjev vaše mobilne naprave (npr. fotoaparata, Wi-Fi-ja, geolokacije ali Bluetootha) ali drugih podatkov (npr. fotografij) za namene storitev, vas bomo vprašali za soglasje. Takšne podatke uporabljamo le, kadar je to potrebno, da vam lahko nudimo storitve in le po tem, ko ste podali soglasje.


 • Splošna dovoljenja

 

 • Wi-Fi. Za vzpostavitev združevanja vaših naprav.
 • Fotoaparat. Za branje kode QR za začetek združevanja naprav.
 • Fotografije. Za delovanje funkcije deljenja fotografij, ki vam omogoča, da napravite posnetke kakovosti zraka v prostoru ali zunaj in jih delite prek sporočil SMS/Wechat ali drugih družabnih kanalov.
 • Klicanje. Da lahko prek aplikacije pokličete Philipsovo pomoč uporabnikom.
 • Okvirna geografska lokacija in lokacija.
 • Združevanje naprav. Operacijski sistem Android za povezavo aplikacije z napravo zahteva okvirno geografsko lokacijo. Operacijski sistem iOS zahteva dostop do lokacijskih podatkov, da lahko prepozna, kdaj so aplikacija in naprave v bližini. Podatki se shranijo v vaši mobilni napravi, kjer Philips ne more dostopati do njih. Če izbrišete svoj profil ali aplikacijo, se ti podatki izbrišejo iz vaše naprave.
 • Poiščite Philips blizu vas. Če omogočite to funkcionalnost, uporabljamo vaše lokacijske podatke, da vas usmerimo v trgovino ali center za pomoč uporabnikom v vaši bližini.
 • Datoteke. Aplikacija zahteva dostop do datotek v mobilni napravi, da lahko shrani nastavitve jezika in ostale datoteke, ki jih aplikacija uporablja za delovanje (npr. grafike, predstavnostne datoteke ali velika programska sredstva). Če izbrišete aplikacijo, se podatki izbrišejo iz vaše naprave.
 • Dovoljenja čistilnika zraka.
 • Podatki o vremenu in kakovosti zraka. Če podelite to dovoljenje, aplikacija deli vaše anonimizirane lokacijske podatke (na nivoju mesta) z enim od naših ponudnikov storitev, da vam lahko na domači strani aplikacije ponudi zemljevid s podatki o kakovosti zraka.

 

Aplikaciji lahko kadar koli odvzamete dovoljenja v nastavitvah vaše mobilne naprave.

 

Kdo ima dostop do osebnih podatkov

Philips lahko v skladu s tem obvestilom o zasebnosti in/ali veljavno zakonodajo vaše osebne podatke razkrije zunanjim ponudnikom storitev, poslovnim partnerjem ali tretjim osebam.

 

Ponudniki storitev

Zunanji ponudniki storitev, s katerimi sodelujemo, nam pomagajo nuditi, izboljšati, razumeti, prilagoditi, podpirati in tržiti naše storitve.

 

Vaše osebne podatke lahko delimo z naslednjimi ponudniki storitev:

 

 • Ponudniki informacijskih in oblačnih storitev
 • Ti ponudniki storitev priskrbijo potrebno strojno in programsko opremo, omrežne, pomnilniške in transakcijske storitve in/ali povezano tehnologijo, ki je potrebna za zagon aplikacije ali nudenje storitev.

 

 • Ponudniki storitev analitike in sodelovanja uporabnikov

Ti ponudniki omogočajo specifične storitve za aplikacijo, kot so analitika, obvestila v aplikaciji ter potisna obvestila.

 

Philips od svojih ponudnikov storitev zahteva, da omogočijo zadostno raven zaščite vaših osebnih podatkov, ki je podobna ravni, ki jo nudimo sami. Od svojih ponudnikov storitev zahtevamo, da vaše osebne podatke obdelajo v skladu z našimi navodili in samo za posebne namene, ki so omenjeni zgoraj, da imajo dostop do minimalne količine podatkov, ki je potrebna za zagotavljanje določene storitve, in da poskrbijo za varovanje vaših osebnih podatkov.

 

Druge tretje osebe

Philips lahko sodeluje tudi s tretjimi osebami, ki obdelujejo vaše osebne podatke za svoje namene. Če bo Philips delil vaše osebne podatke s tretjimi osebami, ki bodo vaše osebne podatke uporabljale za svoje namene, vas bo o tem predhodno obvestil in/ali pridobil vaše soglasje, če to zahteva zakonodaja. V tem primeru, prosimo, natančno preberite obvestila o zasebnosti tretjih oseb, v katerih vas seznanjajo s svojimi praksami v zvezi z zasebnostjo in tem, katere vrste osebnih podatkov zbirajo ter kako jih uporabljajo, obdelujejo in varujejo.

 

Občasno se lahko zgodi, da Philips proda podjetje ali del podjetja drugi družbi. Takšen prenos lastništva lahko vključuje prenos vaših osebnih podatkov, ki so neposredno povezani s to družbo, kupcu. Vse naše pravice in dolžnosti v okviru našega obvestila o zasebnosti lahko Philips prosto dodeli kateri koli podružnici v povezavi z združitvijo, prestrukturiranjem ali prodajo sredstev ali v skladu z zakonodajo ali kako drugače, vaše osebne podatke pa lahko prenesemo tudi v katero koli od naših podružnic, naslednic ali novemu lastniku.

 

Amazon Alexa

V nekaterih državah podpiramo spretnost (skill) Philips Air Purifier za storitev Amazon Alexa. Če omogočite spretnost, boste lahko upravljali svojo napravo ali več njih prek storitve Amazon Alexa. Ko omogočite storitev Amazon Alexa, vam bo podjetje Amazon nudilo svoje storitve. Naprošamo vas, da preberete Določila in pogoje ter Obvestilo o zasebnosti za storitev Amazon Alexa.

 

Tmall Genie

Na Kitajskem podpiramo spretnost (skill) Philips Air v aplikaciji Tmall Genie. Če omogočite spretnost, boste lahko upravljali z napravo prek storitve Tmall Genie. V tem primeru vam bo Tmall Genie nudil svoje storitve. Naprošamo vas, da preberete Določila in pogoje ter Obvestilo o zasebnosti storitve Tmall Genie.

Preberite večPreberite manj

With whom are Personal Data shared?

Čezmejni prenos
Vaše osebne podatke lahko hranimo in obdelamo v kateri koli državi, kjer imamo zmogljivosti za to oziroma v kateri sodelujemo s ponudniki storitev. Z uporabo storitev soglašate s prenosom (morebitnih) podatkov v druge države, v katerih nimate prebivališča in v katerih so predpisi glede varovanja podatkov lahko drugačni kot v vaši državi. V določenih okoliščinah imajo lahko sodišča, organi pregona, regulatorne agencije ali varnostni organi v teh drugih državah dostop do vaših osebnih podatkov.

 

Če bivate v EGP, lahko vaše osebne podatke prenesemo v svoje podružnice ali k ponudnikom storitev v državah zunaj EGP, za katere Evropska komisija meni, da nudijo zadostno raven zaščite podatkov v skladu s standardi EGP (celoten seznam teh držav je na voljo tukaj http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm). Za prenose iz EGP v države, za katere Evropska komisija meni, da niso ustrezne, na primer v Združene države, smo uvedli ustrezne ukrepe, kot so naša Obvezujoča pravila družbe za podatke o strankah, dobaviteljih in poslovnih partnerjih in/ali standardne pogodbene klavzule, ki jih je Evropska komisija uvedla za varovanje vaših osebnih podatkov. Kopijo teh ukrepov lahko dobite na zgornji povezavi ali pa se obrnite na nas tukaj.

 

Kako dolgo hranimo vaše podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, kot bo to potrebno ali dovoljeno za namen, za katerega so bili zbrani. Med kriteriji, ki jih uporabljamo za določanje obdobja hranjenja podatkov, so: (i) dolžina obdobja vaše uporabe aplikacije in storitev; (ii) obstoj pravne obveznosti, ki velja za nas; ali (iii) priporočljivost hranjenja podatkov glede na naš pravni položaj (na primer glede na veljavno zastaranje, pravdo ali regulatorne preiskave).

Preberite večPreberite manj

Amazon Alexa

Vaše možnosti in pravice

 

Če želite predložiti zahtevek za dostop do podatkov, popravek, izbris ali omejitev podatkov ali ugovor na obdelavo osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, ali če želite prejeti elektronsko kopijo svojih osebnih podatkov za namen prenosa v drugo družbo (do mere, ki jo pravica do prenosljivosti podatkov omogoča po veljavni zakonodaji), se lahko na nas obrnete tukaj. Na vaš zahtevek bomo odgovorili v skladu z veljavno zakonodajo.

 

V svojem zahtevku jasno izrazite, do katerih osebnih podatkov želite imeti dostop oziroma katere podatke želite popraviti, izbrisati ali omejiti oziroma na obdelavo katerih podatkov želite podati ugovor. Zaradi vaše lastne zaščite lahko odobrimo samo zahtevke glede osebnih podatkov, povezanih z vašim računom, e-poštnim naslovom ali drugimi informacijami o računu, ki jih uporabljate za pošiljanje zahtevka, in morda bomo morali preveriti vašo identiteto, preden odobrimo vaš zahtevek. Vaš zahtevek bomo poskušali odobriti, kakor hitro bo to v praksi izvedljivo.

Kjer zbiramo in/ali obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vašega soglasja, lahko slednje kadar koli umaknete, kar pa ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi soglasja preden je bilo to umaknjeno.

 

Če se poslužujete (nekaterih od) svojih izbir in pravic, morda ne boste mogli več delno ali v celoti uporabljati naših storitev.

 

Ko obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi pravne obveznosti, ki velja za nas, vključno s primeri, ko stopite v stik z nami zaradi izvrševanja svojih pravic, smatramo, da je ta obdelava zakonita v skladu s členom 6.1.(c) Uredbe (EU) 2016/679.

 

Varujemo vaše osebne podatke

Svojo dolžnost varovanja podatkov, ki jih zaupate družbi Philips, jemljemo resno, kar se tiče varovanja podatkov pred naključnim ali nepooblaščenim spreminjanjem, izgubo, zlorabo, razkritjem ali dostopom. Philips s pomočjo različnih varnostnih tehnologij, tehničnih in organizacijskih ukrepov pomaga zaščititi vaše podatke. Zato smo med drugim uvedli nadzor dostopa, požarne zidove in varne protokole.

Preberite večPreberite manj

Special information for parents

Posebne informacije za starše

Čeprav storitve niso namenjene otrokom, kot so po veljavni zakonodaji opredeljene, je Philipsova politika usklajena z zakonodajo, saj zahtevamo soglasje staršev ali skrbnikov, preden zbiramo, uporabljamo ali razkrivamo osebne podatke otrok. Zavezani smo k varovanju zasebnosti otrok in toplo spodbujamo starše in skrbnike k aktivni vlogi v spletnih dejavnostih in interesih otrok.

 

Če starši ali skrbniki ugotovijo, da nam je njihov otrok posredoval svoje osebne podatke brez njihovega soglasja, se lahko obrnejo na nas tukaj. Če opazimo, da nam je otrok posredoval svoje osebne podatke, bomo te podatke izbrisali iz svojih zbirk.

Preberite večPreberite manj

Changes to the privacy notice

Lokalne specifične informacije: vaše pravice do zasebnosti v Kaliforniji (samo ZDA)

Del 1798.83 civilnega zakonika Kalifornije našim strankam, ki so prebivalci Kalifornije, dovoljuje, da od nas enkrat letno zahtevajo in brezplačno prejmejo (morebitne) informacije o osebnih podatkih, ki smo jih v preteklem koledarskem letu razkrili tretjim osebam v namene neposrednega trženja. Takšne informacije vključujejo seznam kategorij posredovanih osebnih podatkov ter imena in naslove vseh tretjih oseb, ki smo jim posredovali te podatke v preteklem koledarskem letu. Če ste prebivalec Kalifornije in želite uveljaviti takšen zahtevek, obiščite naše spletno mesto o varovanju zasebnosti: http://www.philips.com/a-w/privacy/questions-and-feedback.html

Preberite večPreberite manj

Changes to the privacy notice

Spremembe tega obvestila o zasebnosti

Svoje storitve lahko občasno spremenimo brez predhodnega obvestila. Zato si pridržujemo pravico do občasnih popravkov ali posodobitev tega obvestila o zasebnosti. Ko posodobimo to obvestilo o zasebnosti, bomo posodobili tudi datum na vrhu tega obvestila o zasebnosti.

 

Spodbujamo vas, da redno pregledate zadnjo različico tega obvestila o zasebnosti.

 

Novo obvestilo o zasebnosti stopi v veljavo ob objavi. Če se ne strinjate z novo različico obvestila, spremenite svoje nastavitve ali prenehajte uporabljati naše storitve. Če boste po uveljavitvi sprememb še vedno dostopali do naših storitev ali jih uporabljali, potrjujete, da ste seznanjeni z določili nove različice obvestila o zasebnosti in se z njimi strinjate.

Preberite večPreberite manj

Contact

Stik z nami
V primeru vprašanj o tem obvestilu o zasebnosti ali o načinu, na katerega Philips uporablja vaše osebne podatke, se obrnite na nas (vključno z našim pooblaščencem za varstvo osebnih podatkov) tukaj. Lahko pa tudi vložite pritožbo pri nadzornem organu, ki je pristojen za vašo državo ali regijo.

 

Philips Consumer Lifestyle B.V.

High Tech Campus 5, 5656 AE,

Eindhoven, Nizozemska

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

I understand

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Razumem

Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.