Slovenija
investor relations

Obvestilo o varstvu osebnih podatkov aplikacije HomeID

 

To Obvestilo o varstvu osebnih podatkov je bilo nazadnje posodobljeno 1. januar 2024.

Aplikacija HomeID (»aplikacija«) uporablja osebne podatke, zbrane ali obdelane prek aplikacije, vključno z osebnimi podatki, ki jih obdela katerikoli gospodinjski aparat Philips, ki ga seznanite z aplikacijo (»aparat«).


Namen tega Obvestila o varstvu osebnih podatkov je, da vam pomaga razumeti naše prakse zagotavljanja varnosti osebnih podatkov, ko uporabljate naše storitve, vključno s tem, katere informacije in osebne podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo, kaj počnemo z njimi, kot tudi vaše pravice kot posameznik. To Obvestilo o varstvu osebnih podatkov velja za osebne podatke, zbrane in obdelane prek aplikacije, ki jo upravlja oz. je pod nadzorom podjetja Versuni Netherlands B.V. ali katerekoli povezane ali hčerinske družbe (»Versuni«, »naš« ali »mi«). 


Preberite tudi naše Pogoje uporabe, ki opisujejo pogoje uporabe naših storitev.

Katere osebne podatke zbiramo in za kakšne namene

Vaše osebne podatke prejmemo ali zbiramo, kot je to podrobno opisano spodaj, ko vam zagotavljamo storitve, tudi ko dostopate do aplikacije, jo prenašate in nameščate. Vaše osebne podatke povezujemo z edinstvenimi identifikatorji.

Občutljivi osebni podatki

Preden začnemo zbiranje kakršnihkoli občutljivih podatkov, vas bomo o tem obvestili in prosili za izrecno privolitev. Prosimo vas, da nam ne pošiljate ali razkrivate nobenih drugih občutljivih osebnih podatkov (npr. številka socialnega zavarovanja, informacije glede rase ali etničnega izvora, politična mnenja, verska, filozofska ali druga prepričanja, spolno življenje ali spolna usmerjenost, biometrične ali genetske značilnosti, kriminalna preteklost ali članstvo v sindikatu) v ali prek aplikacije ali katerihkoli drugih sredstev.

account data

Podatki, povezani z računom

Vaše osebne podatke zbiramo, ko ustvarite račun.


 

 • Osebni podatki, ki jih zbiramo, so med drugim lahko vaše ime, e-poštni naslov, država, jezik. Poleg tega obdelujemo informacije o vaši uporabi aplikacije, vključno s podatki o vaši seji, prijavnih poverilnicah in informacijah za potrditev pristnosti, ki jih uporabljamo za upravljanje vašega računa.
 • Če se v aplikacijo prijavite prek družbenega omrežja, med drugim lahko zbiramo osebne podatke o vašem osnovnem javnem profilu (npr. polno/kratko ime, profilna slika, identifikator, spol, URL profila, rojstni datum, domača stran in lokacija) in vaš e-poštni naslov, ki ga uporabimo za potrditev pristnosti. V tem primeru lahko ponudnik družbenega omrežja zbere informacije o dejstvu, da uporabljate aplikacijo in se vanjo prijavljate s profilom družabnega omrežja. Preberite Obvestilo o varstvu osebnih podatkov izbranega ponudnika družbenega omrežja (npr. Facebook, Google, Apple) za več informacij o njegovih praksah varovanja osebnih podatkov in o tem, katere vrste osebnih podatkov zbira, kako jih uporablja, obdeluje in varuje.
 • Podatke, povezane z računom, uporabljamo, da ustvarimo in upravljamo vaš račun ter vam zagotavljamo osebno prilagojene storitve. Svoj račun lahko uporabite za varno prijavo v aplikacijo. Če za prijavo v aplikacijo ustvarite račun, vam bomo poslali e-sporočilo, odgovorimo na vaše poizvedbe in vam pošiljamo izključno obvestila, povezana s storitvijo, ali sporočila v okviru neposrednega trženja, če ste za to podali svojo privolitev. Račun lahko uporabite tudi, da naročite izdelek ali storitev podjetja , sodelujete v promociji ali nagradni igri, sodelujete v aktivnosti na družbenih omrežjih, povezanih (Versuni) s promocijo (na primer klik na gumb »všečkaj« ali »deli«) ter sodelujete v testiranjih ali anketah o izdelkih.


Ker uporabljamo vaše podatke, povezane z računom, za zagotavljanje storitev, to obdelavo obravnavamo kot nujno potrebno za izpolnjevanje pogodbe, katere pogodbena stranka ste.

Preberite večPreberite manj

Drugi posredovani podatki

Med uporabo aplikacije lahko ustvarite profil, ki je sestavljen iz vašega imena/vzdevka, kratkega opisa, države prebivališča, ustvarjenih in priljubljenih vsebin ter drugih profilov, ki jim sledite. Vse te podrobnosti obdelujemo skupaj z vašimi zasebnimi nastavitvami, vključno z želenim izborom svetovnih kuhinj, sistema merskih enot, aparati v vaši lasti in informacijami, ki jih zberemo med vašo uporabo naših storitev.


 

 • Te osebne podatke uporabljamo, da vam zagotovimo osebno prilagojene storitve in vam omogočamo, da ste del skupnosti, ki deli vsebine, povezane s kuhanjem, in kjer lahko sledite drugim članom skupnosti s podobnimi interesi. Vaše zasebne nastavitve skupaj z vašo aktivnostjo v skupnosti uporabljamo, da vam zagotavljamo osebno prilagojeno uporabniško izkušnjo, tako da vam prikazujemo vsebine, ki so za vas najbolj relevantne, in pošiljamo potisna obvestila in/ali sporočila v aplikaciji. Ta obvestila in sporočila lahko vsebujejo vsebine tretjih oseb, s katerimi smo sklenili partnerstvo v okviru aplikacije. To počnemo tako, da analiziramo zbrane osebne podatke in uporabimo specifične algoritme za priporočila in filtriranje vsebin. 
 • V nekaterih državah storitve vključujejo funkcijo »Skupnost«, ki vam omogoča, da vidite recepte drugih uporabnikov v vaši državi, delite lastne recepte in objavljate komentarje. V okviru funkcije »Skupnost« (i) boste zlahka videli želen izbor živil in model vašega aparata oz. aparatov (npr. model cvrtnika Airfryer); in (ii) drugi uporabniki bodo lahko videli vaše uporabniško ime, fotografije, vaše povezave znotraj aplikacije in recepte, ki jih hranite v aplikaciji. V aplikaciji je prikazano, ali je funkcija »Skupnost« na voljo v vaši državi.
 • V nekaterih državah (razpoložljivost je vidna v aplikaciji) so v aplikaciji na voljo tudi premium recepti. Te je mogoče kupiti, po nakupu pa so shranjeni na vašem računu. Premium recept si lahko ogledate, in če vzbudi vaše zanimanje, lahko kliknete na gumb za nakup. Preusmerjeni boste na plačilno storitev tretjega ponudnika plačilnih storitev. Upoštevajte, da morate biti za nakup premium vsebin prijavljeni v aplikacijo z registriranim računom (kar omogoča hrambo vsebin na vašem računu). Če uspešno sledite navodilom za plačilo, je nakup opravljen in preusmerjeni boste nazaj na aplikacijo. Tam lahko dostopate do premium vsebin, ki vam bodo na voljo na vašem računu. 


Ker uporabljamo vaše druge posredovane podatke za zagotavljanje storitev, to obdelavo obravnavamo kot nujno potrebno za izpolnjevanje pogodbe, katere pogodbena stranka ste.

Preberite večPreberite manj

Podatki aparata

Če aplikacijo seznanite z aparatom, zbiramo podatke, specifične za aparat, vsakič, ko dostopate do ali uporabite aparat, vključno z edinstveno uporabniško številko aparata, državo po vašem izboru, časovnim pasom in podatki o seji in uporabi. To je lahko na primer:

 

 • Odvisno od modela aparata, ki ga uporabljate, lahko aparat beleži recepte in sestavine ter jih pošlje na aplikacijo. Te podatke aparata lahko uporabimo, da vam omogočimo upravljanje aparata in zagotovimo osebno prilagojene prehranske storitve, vključno s pošiljanjem nasvetov in namigov prek sporočil v aplikaciji in/ali potisnih obvestil. Prav tako lahko uporabimo podatke aparata za izvajanja analitike, npr. da izvemo več o tem, kdaj v dnevu uporabniki uporabljajo naše aparate.
 • Informacije o ciklu.
 • Raven vode in informacije o uporabi.
 • Informacije o kavnih zrnih in pripravi napitka.
 • Informacije o uporabi filtra AquaClean.

 

Podatke aparata uporabljamo, da vam zagotovimo osebno prilagojene storitve za ves potrošni material, povezan s pripravo kave, prav tako pa zbiramo podatke aparata za namene storitve Amazon Replenishment Service, kot je podrobneje opisano spodaj.

 

Ker so vaši podatki aparata oz. aparatov obdelani le, če seznanite aparat oz. aparate z aplikacijo za uporabo storitev, to obdelavo obravnavamo kot nujno potrebno za izpolnjevanje pogodbe, katere pogodbena stranka ste in/ali naša obdelava temelji na zakonitem interesu.

Preberite večPreberite manj

cookies image

Piškoti in analitika

Piškotke, oznake in podobne tehnologije (»piškotki«) uporabljamo za to, da lahko upravljamo, zagotavljamo, izboljšamo, razumemo in prilagodimo naše storitve. Piškotki nam omogočajo, da prepoznamo vašo mobilno napravo in zbiramo informacije in osebne podatke, vključno z vašo edinstveno uporabniško številko aparata, naslovom IP vaše mobilne naprave, vrsto uporabljenega mobilnega spletnega brskalnika in operacijskega sistema, podatki o seji in uporabi ali informacijami o delovanju storitve, se pravi informacije o vaši uporabi aplikacije. Na podlagi naslova IP vaše mobilne naprave in informacijami o operaterju vaše kartice SIM vam lahko prikazujemo vsebino, specifično za vašo državo (vključno z informacijami v lokalnem jeziku).


Zato da vam zagotovimo bolj osebno prilagojeno izkušnjo, obdelujemo vaše podatke, ki jih zbiramo s pomočjo piškotkov in analitike, da vam prikazujemo ustrezne vsebine in pošiljamo priporočila, sporočila v aplikaciji in potisna obvestila (če to dovolite v nastavitvah aplikacije). 


Upoštevajte, da vaših osebnih podatkov v povezavi z morebitnim oglaševanjem tretjih oseb v aplikaciji s temi partnerji ne delimo. Tudi če soglašate s trženjem in dovolite vse piškotke, vaših osebnih podatkov ne delimo s tretjimi osebami, ki izvajajo trženje. S pomočjo teh osebnih podatkov analiziramo učinkovitost takšnih partnerskih kampanj in o učinkovitosti obvestimo naše partnerje (npr. koliko uporabnikov aplikacije je kliknilo na oglas, koliko uporabnikov aplikacije je izkoristilo ponudbo). Analizo tega nam omogoča pregled uporabe aplikacije in spodaj omenjeni piškotek Branch Metrics. Zunanje poročanje o učinkovitosti se izvaja samo na osnovi agregiranih podatkov, kar pomeni, da naš partner – tretja oseba – teh podatkov ne bo mogel povezati z nobenim posameznim uporabnikom aplikacije. 


Vaše podatke, ki jih zberemo s pomočjo piškotkov in analitike, lahko uporabimo tudi, da vam zastavimo vprašanja ali povabimo k sodelovanju v anketah ali raziskovalnih projektih. Če se odločite za sodelovanje, obdelamo poverilnice vašega računa, odgovore, mnenja in izkušnje. Te podatke uporabimo za izboljšavo storitev in razvoj novih izdelkov in storitev na področju kuhinjskih aparatov.

Naši ponudniki storitev uporabljajo piškotke, da nam pomagajo zbirati podatke o vas v našem imenu in v skladu z našimi navodili. Trenutno v aplikaciji uporabljamo te piškotke tretjih oseb: 

 • Apptentive. Aplikacija uporablja Apptentive (»Apptentive«), orodje za podajanje povratnih informacij in komunikacijo, ki ga zagotavlja podjetje Alchemer. Apptentive uporablja tehnologijo, ki je podobna »piškotku«, da pomaga aplikaciji analizirati splošne vzorce prometa in zbirati vaše povratne informacije prek aplikacije. V imenu podjetja Versuni bo podjetje Apptentive uporabilo podatke o vaši mobilni napravi (kot so proizvajalec, model in operacijski sistem), vzorce uporabe aplikacije in podatke, ki se jih odločite podati (kot so odgovori na ankete ali povratne informacije), in podjetju Versuni nudilo storitve, ki mu bodo pomagale razumeti uporabo aplikacije, zagotavljati podporo in izboljšati izdelke in storitve. Vaš naslov IP je anonimiziran pred uporabo in hrambo znotraj izdelkov in storitev podjetja Apptentive.
 • Branch Metrics. Aplikacija uporablja storitev Branch Metrics, ki jo zagotavlja podjetje Branch Metrics Inc. (»Branch«), za globinsko povezovanje uporabnikov v aplikacijo, kar omogoča analizo načina dostopanja in uporabe aplikacije s strani uporabnikov. V imenu podjetja Versuni bodo prek storitve Branch obdelani podatki, ki se ustvarijo o vaši uporabi aplikacije (kot so mobilna platforma, časovni žig, ključ API (identifikator za aplikacijo), različica aplikacije, identifikator mobilne naprave, identifikator iOS za oglaševanje, identifikator iOS za ponudnike, Android Advertiser ID, naslov IP, model mobilne naprave, proizvajalec in operacijski sistem naprave, čas začetka/konca seje, koda mobilnega omrežja in status omrežja). Če prenesete aplikacijo s klikom na oglas podjetja Versuni na eni izmed naših partnerskih platform, kot so Facebook, Apple ali Google, in podate soglasje, bodo iz vaše mobilne naprave prek storitve Branch zbrani merilni podatki o oglasu, vključno z edinstvenimi identifikatorji in analitiko oglasa, na katerega kliknete, ter drugi dogodki, povezani z aplikacijo (kot so prva namestitev, odpiranje aplikacije in deljenje prek funkcije deljenja aplikacije). Da bi razumeli učinkovitost naših oglaševalskih kampanj in izmerili angažiranost uporabnikov, vaše merilne podatke o oglasu delimo s platformo, kjer oglas prikazujemo, ta platforma pa bo s pomočjo teh podatkov za nas pripravila poročilo o učinkovitosti naših oglasov. Če soglašate z uporabo storitve Branch, se strinjate, da delimo vaše merilne podatke o oglasu s platformo, ki ste jo uporabljali, ko ste kliknili na naš oglas, kot so Facebook, Apple ali Google, od tega pa je odvisno, katera platforma bo obdelovala vaše podatke v skladu z njeno Politiko varovanja osebnih podatkov.
 • Google Firebase. Ta aplikacija uporablja Google Firebase, orodje za razvoj aplikacij (»Firebase«), ki ga ponuja Google Ireland Ltd. (»Google«). Firebase uporablja »piškotke« ali podobne tehnike, kjer so tekstovne datoteke nameščene v vašo aplikacijo in spletni brskalnik. V imenu podjetja Versuni bodo v orodju Firebase uporabljeni podatki z vaše mobilne naprave, kot so ID naprave, naslov IP, IDFA ali Google Play Services ID in naslov MAC, ki bodo nadomeščeni z edinstveno kodo. Med vašo uporabo aplikacije bomo spremljali število obiskov aplikacije, katere strani obiščete, vašo internetno povezavo, čas nalaganja in zrušitve aplikacije. Te podatke uporabljamo, da ocenimo in razumemo vašo uporabo aplikacije, testiramo in analiziramo njeno delovanje ter navsezadnje optimiziramo naše izdelke in storitve. 


Podatke, pridobljene s piškotki in analitiko, obdelamo šele po tem, ko podate privolitev.

Preberite večPreberite manj

Data filled in by you

Podatki iz mnenj in ocen

Če napišete mnenje ali ocenite aplikacijo na digitalnih tržnicah, lahko obdelamo tovrstne podatke, da odgovorimo na vaše komentarje in vprašanja, dobimo uvid v vaše počutje ob uporabi aplikacije, spoznamo vaše splošno dojemanje aplikacije in naše blagovne znamke, te vpoglede pa uporabimo za izboljšanje aplikacije in/ali naših izdelkov in storitev. Vidimo lahko le vaše uporabniško ime na digitalni tržnici, ocene, komentarje in vse druge podrobnosti, ki jih želite deliti z nami ali jih javno objavite. Razen če to želite vi, teh podatkov ne povežemo s poverilnicami vašega računa ali drugimi podatki, ki jih hranimo o vas. Ko potrebujete pomoč službe za pomoč strankam, lahko uporabimo vaše podatke, da spremljamo vaš primer in vas vodimo po procesu zgotavljanja podpore v skladu z razdelkom »Podpora strankam« v nadaljevanju. Obdelava vaših mnenj in ocen temelji na zakonitem interesu podjetja Versuni.

Podpora strankam

Ko potrebujete podporo strankam, nam lahko posredujete podatke, povezane z vašo uporabo storitev, vključno z vašo interakcijo s podjetjem Versuni in kako lahko stopimo v stik z vami, da vam zagotovimo zahtevano podporo. Upravljamo in zagotavljamo naše storitve, kar vključuje zagotavljanje podpore strankam in izboljševanje, odpravljanje napak ter prilagajanje naših storitev. Vaše podatke uporabimo tudi za to, da vam odgovorimo, ko stopite v stik z nami.


Obdelavo podatkov v zvezi z zagotavljanjem podpore strankam obravnavamo kot nujno potrebno za izpolnjevanje pogodbe, katere pogodbena stranka ste. V nekaterih primerih podatke v zvezi z zagotavljanjem podpore strankam obdelujemo na osnovi zakonitega interesa podjetja Versuni.

Combined data

Združeni podatki

Vaše osebne podatke, vključno s podatki, povezani z računom, drugimi posredovanimi podatki, podatki aparata in podatki, pridobljenimi s piškotki in analitiko, lahko združimo s podatki, ki jih zberemo med vašimi interakcijami in uporabo digitalnih kanalov podjetja Versuni, kot so družbena omrežja, spletne strani, e-pošta, aplikacije in povezani izdelki, vključno z vašimi naslovi IP, piškotki, informacijami o mobilni napravi, sporočili, na katere kliknete ali pritisnete, podrobnosti lokacije in spletne strani, ki jih obiščete.

 

Vaše združene podatke uporabljamo za izboljšanje vsebin, funkcionalnosti in uporabnosti aplikacije, aparata oz. aparatov in storitev, kot tudi za razvoj novih izdelkov in storitev. V tem primeru obdelujemo vaše združene podatke na podlagi zakonitega interesa podjetja Versuni.


Če privolite v prejemanje promocijskih sporočil o izdelkih, storitvah, dogodkih in promocijah podjetja Versuni ali promocijskih sporočil skrbno izbranih partnerjev, vam lahko pošljemo tržna in promocijska sporočila prek e-pošte ali digitalnih kanalov, kot so mobilne aplikacije in družbena omrežja. Vaše združene podatke lahko analiziramo, zato da sporočila prilagodimo vašim željam in dejavnostim ter vam ponudimo bolj relevantno in osebno prilagojeno izkušnjo. Svojo privolitev lahko vedno prekličete in se odjavite od prejemanja tovrstnih sporočil.

Preberite večPreberite manj

Dovoljenja

Aplikacija lahko potrebuje vaše dovoljenje za dostop do možnosti shranjevanja na vaši mobilni napravi, senzorjev ali drugih funkcij (npr. fotografije, koledar, stiki, kamera, brezžično omrežje, geolokacija ali Bluetooth). Dostop potrebujemo, ko je to nujno potrebno za zagotavljanje storitev, kot je to opisano v nadaljevanju. • Bluetooth in brezžična povezava. Aplikacija potrebuje povezavo z brezžičnim omrežjem za dostop do interneta. Aplikacija prav tako potrebuje Bluetooth/brezžično povezavo, da vzpostavi povezavo z vašim aparatom oz. aparati. Časovno blokado Bluetooth/brezžične povezave lahko vedno nastavite v nastavitvah mobilne naprave.

 • Lokacija. Operacijski sistemi Android za nekatere modele aparata zahtevajo grobo geografsko lokacijo za povezavo z aparatom. Operacijski sistemi iOS prav tako zahtevajo geolokacijo, da prepoznajo, kdaj sta aplikacija in aparat v bližini drug drugega. A podjetje Versuni teh podatkov ne bo obdelovalo na noben način. Podatki bodo ostali na vaši mobilni napravi, kjer podjetje Versuni nima dostopa do njih. Zbiranje geolokacijskih podatkov lahko vedno blokirate v nastavitvah mobilne naprave.

 • Datoteke. Aplikacija potrebuje dostop do datotek mobilne naprave za shranjevanje jezikovne konfiguracije in drugih datotek, ki jih aplikacija potrebuje za delovanje (npr. priročniki, recepti, grafike, medijske datoteke ali druge večje datoteke programske opreme). Če aplikacijo izbrišete, bodo iz mobilne naprave izbrisane tudi datoteke.

 • Fotografije in medijske datoteke. Če profilu dodate sliko, aplikacija potrebuje dovoljenje za dostop do kamere ali foto galerije vaše mobilne naprave. Pri napravah z operacijskim sistemom Android je lahko zahtevan tudi dostop do videov, a aplikacija dovoljenje uporabi le za nalaganje vaše fotografije. Če vaša naprava podpira storitev prepoznavanja živil, potem aplikacija potrebuje tudi dovoljenje za dostop do kamere vaše mobilne naprave, da skenira posebne vrste živil. Prepoznano bo le omejeno število vrst živil. Če boste snemali karkoli drugega, se bo pojavilo sporočilo o napaki. Za to storitev ne bodo zbrani ali shranjeni nobeni podatki.

 • Dovoljenje je občasno tehnični prvi pogoj operacijskega sistema vaše mobilne naprave. V tem primeru aplikacija lahko zaprosi dovoljenje za dostop do določenih senzorjev ali podatkov, a tovrstnih podatkov ne bomo zbirali, razen če je to potrebno za zagotavljanje storitev.
Preberite večPreberite manj

Third parties

S kom delimo osebne podatke?

Podjetje Versuni lahko razkrije vaše osebne podatke tretjim ponudnikom storitev, poslovnim partnerjem ali drugim tretjim osebam v skladu s tem Obvestilom o varstvu osebnih podatkov in/ali veljavnim zakonom.

 

Ponudniki storitev

Sodelujemo s tretjimi ponudniki storitev, ki nam pomagajo upravljati, zagotavljati, izboljševati, razumeti, prilagajati, podpirati in tržiti naše storitve.

 

Vaše osebne podatke lahko delimo z naslednjimi ponudniki storitev:

 

 • Ponudniki storitev IT in oblačnih storitev
  Ti ponudniki storitev zagotavljajo potrebno strojno in programsko opremo, omrežne storitve, hrambo, transakcijske storitve in/ali povezano tehnologijo, potrebno za delovanje aplikacije ali zagotavljanje storitev.
 • Ponudniki storitev za analitiko
  Ti ponudniki storitev zagotavljajo potrebno strojno in programsko opremo, omrežne storitve, hrambo in/ali povezano tehnologijo, potrebno za izvajanje analitike v aplikaciji. Za več informacij preberite razdelek Piškotki in analitika.

 

Podjetje Versuni od svojih ponudnikov storitev zahteva ustrezno raven varstva vaših osebnih podatkov, podobno ravni, ki jo zagotavljamo mi. Od naših ponudnikov storitev zahtevamo, da obdelujejo vaše osebne podatke le v skladu z našimi navodili in le za specifične zgoraj omenjene namene, da imajo dostop le do najmanjšega obsega podatkov, ki ga nujno potrebujejo za zagotavljanje specifične storitve, in da zagotavljajo varnost vaših osebnih podatkov.

 

Druge tretje osebe

Podjetje Versuni lahko sodeluje tudi z drugimi tretjimi osebami, ki obdelujejo vaše osebne podatke za lastne namene. Če podjetje Versuni deli osebne podatke s tretjimi osebami, ki vaše osebne podatke uporabijo za lastne namene, vas bo podjetje Versuni o tem obvestilo in/ali pridobilo vašo privolitev v skladu z veljavno zakonodajo, preden bodo vaši osebni podatki deljeni. V tem primeru pozorno preberite njihova obvestila o varstvu podatkov, saj so v njih navedene njihove prakse varovanje osebnih podatkov, vključno s tem, katere vrste osebnih podatkov zbirajo, kako jih uporabljajo, obdelujejo in varujejo.

 

Upoštevajte, da vaših osebnih podatkov v povezavi z morebitnim oglaševanjem tretjih oseb v aplikaciji s temi partnerji ne delimo. Tudi če soglašate s trženjem in dovolite vse piškotke, vaših osebnih podatkov ne delimo s tretjimi osebami, ki izvajajo trženje. S pomočjo teh osebnih podatkov analiziramo učinkovitost takšnih partnerskih kampanj in o učinkovitosti obvestimo naše partnerje (npr. koliko uporabnikov aplikacije je kliknilo na oglas, koliko uporabnikov aplikacije je izkoristilo ponudbo). Analizo tega nam omogoča pregled uporabe aplikacije in zgoraj omenjeni piškotek Branch Metrics. Zunanje poročanje o učinkovitosti se izvaja samo na osnovi agregiranih podatkov, kar pomeni, da naš partner – tretja oseba – teh podatkov ne bo mogel povezati z nobenim posameznim uporabnikom aplikacije.

 

Podjetje Versuni včasih proda poslovno dejavnost ali del poslovne dejavnosti drugemu podjetju. Takšen prenos lastništva lahko vključuje prenos vaših osebnih podatkov, ki so neposredno povezani s poslovno dejavnostjo, podjetju, ki je poslovno dejavnost kupilo. Vse naše pravice in obveznosti v skladu z našim Obvestilom o varstvu osebnih podatkov lahko podjetje Versuni prosto prenese na katerokoli našo povezano družbo ob združitvi, prevzemu ali prodaji sredstev ali po zakonu ali drugače in vaše osebne podatke lahko prenesemo katerikoli naši povezani družbi, pravnim naslednikom ali novemu lastniku.

 

Amazon

 

 • Alexa

Odvisno od modela aparata, ki ga uporabljate, vam Kitchen Plus Skill/ Coffee Plus Skill (»Skill«) omogoča, da upravljate aparat in prejemate informacije prek hišnega asistenta Amazon Alexa.

 

Ko omogočite Skill, vam podjetje Versuni omogoči, da povežete svoj račun Amazon z računom podjetja Versuni, ki ga uporabljate za prijavo v aplikacijo. Ko povežete računa, podjetji Versuni in Amazon neodvisno izvedeta tehnične ukrepe za potrjevanje vaše identitete. Podjetje Versuni s podjetjem Amazon deli identifikatorje računa, a ne deli poverilnic za prijavo, vključno z imenom ali e-poštnim naslovom.

 

Ko govorite s hišnim asistentom Alexa, podjetje Amazon pošlje podjetju Versuni pisno različico glasovnih ukazov skupaj z edinstvenim identifikatorjem. To informacijo obdelamo, da izvedemo vaše ukaze in pošljemo odgovor v skladu z našim Obvestilom o varstvu osebnih podatkov. Naš pisni odziv delimo s podjetjem Amazon, zato da vas podjetje Amazon lahko obvesti o izidu vašega ukaza v skladu z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov in Splošnih pogojih uporabe podjetja Amazon. Podjetje Versuni in hišni asistent Alexa si lahko izmenjata informacije glede aparata, ki ga upravljate s pomočjo veščine Skill, vključno s podatki o tem, kdaj aparat posodobite, spremenite ali odstranite.

 

 • Amazon Dash Replenishment Services (DRS)

V nekaterih državah podpiramo storitev DRS. Ko se naročite na DRS, aplikacija samodejno naroča kavna zrna in filter AquaClean prek spletne trgovine Amazon. Za to se morate vpisati v svoj račun Amazon, podjetje Amazon pa vam bo ponudilo lastne storitve.

 

Ko se naročite na DRS, s podjetjem Amazon delimo naslednje podatke: serijsko številko in model (številko hx) vašega aparata in skupno dnevno porabo kavnih zrn in zalogo filtrov AquaClean. Zato da lahko spremljate svojo naročnino, za vas shranimo številko Amazon Customer ID. Če prekličete naročnino na DRS, bomo vašo številko Customer ID izbrisali.

 

Razumete, da so vaši ukazi in odgovori lahko osebni podatki. Poleg tega razumete, da vam podjetje Amazon ponuja lastne storitve in da nam, ko podate privolitev, naročite, da delimo vaše osebne podatke s podjetjem Amazon. Podjetje Amazon lahko obdeluje vaše osebne podatke v državah zunaj vaše države prebivališča, ki morda ne zagotavlja zadostnega varstva osebnih podatkov v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 (GDPR). Soglasje lahko kadarkoli umaknete, tako da onemogočite veščino Skill. Za več informacij preberite Obvestilo o varstvu podatkov in Splošne pogoje uporabe podjetja Amazon.

 

Prenos v druge države

Vaše osebne podatke lahko hranimo in obdelujemo v katerikoli državi, kjer imamo objekte ali sodelujemo s ponudniki storitev, in z uporabo storitev priznavate prenos podatkov (če do njega pride) v države izven vaše države prebivališča, kjer lahko veljajo drugačna pravila glede varstva osebnih podatkov kot v vaši državi. V določenih okoliščinah so lahko sodišča, organi kazenskega pregona, regulativne agencije ali varnostni organi upravičeni do dostopa do vaših osebnih podatkov.

 

Če živite znotraj EGP, so lahko vaši osebni podatki preneseni našim povezanim družbam ali ponudnikom storitev v države izven EGP, ki jih priznava Evropska komisija kot države, kjer je zagotovljena ustrezna raven varstva osebnih podatkov v skladu s standardi EGP. Za prenose iz EGP v države, ki jih Evropska komisija ne priznava kot države, kjer je zagotovljena ustrezna raven varstva osebnih podatkov, smo vzpostavili ustrezne ukrepe, kot so standardne pogodbene klavzule, ki jih je sprejela Evropska komisija za zagotavljanje varstva vaših osebnih podatkov.

 

Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kot jih potrebujemo ali je to dovoljeno v skladu z namenom oz. nameni, za katere so bili ti podatki zbrani. Merila, ki jih uporabljamo za določanje obdobji hrambe, so: (i) časovno obdobje, ko uporabljate aplikacijo in storitve; (ii) če obstaja pravna obveznost, ki smo jo dolžni izpolnjevati; (iii) ali je hramba priporočljiva glede na naš pravni položaj (v povezavi z veljavnim zastaranjem, sodnim postopkom ali regulatornimi preiskavami).

Preberite večPreberite manj

Choices and rights

Vaša izbire in pravice

Če želite predložiti zahtevo za dostop, popravek ali izbris osebnih podatkov, zahtevo za omejitev obdelave osebnih podatkov ali ugovor glede obdelave osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, ali če želite predložiti zahtevo za prejem elektronske kopije osebnih podatkov za namen prenosa osebnih podatkov drugemu podjetju (v obsegu, ki ga določa pravica do prenosljivosti podatkov v skladu z veljavnim zakonom), lahko stopite v stik z nami tukaj. Na vašo zahtevo bomo odgovorili v skladu z veljavnim zakonom.


V svoji zahtevi jasno navedite, do katerih osebnih podatkov želite dostopati oz. katere osebne podatke želite popraviti ali izbrisati oz. za katere osebne podatke želite omejiti obdelavo oz. ugovarjate njihovi obdelavi. Za zagotavljanje vaše varnosti bomo morda ugodili le zahtevam v povezavi z osebnimi podatki, ki so vezani na vaš račun, vaš e-poštni naslov ali druge informacije iz računa, ki ga boste uporabili za pošiljanje zahteve, poleg tega pa bomo morda preverili pristnost vaše identitete, preden zahtevo izpolnimo. Prizadevali si bomo, da vašo zahtevo izpolnimo takoj, ko je to razumno mogoče.


Kjer je za zbiranje in/ali obdelavo vaših osebnih podatkov naša pravna podlaga vaša privolitev, lahko svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave na podlagi vaše privolitve pred preklicem.


Upoštevajte, da če uveljavite (nekatere) svoje izbire in pravice, morda ne boste mogli več delno ali v celoti uporabljati naših storitev.


Obdelavo vaših osebnih podatkov za izpolnitev pravnih obveznosti, vključno s tem, ko stopite v stik z nami za uveljavljanje svojih pravic, smatramo kot zakonito.


Če obdelujemo vaše osebne podatke za namen zagotavljanja storitev na podlagi izpolnjevanja pogodbe, vam storitev morda ne bomo mogli zagotavljati, če ne vaših podatkov ne prejmemo.

Preberite večPreberite manj

We protect your personal data

Varujemo vaše osebne podatke

Našo dolžnost, da varujemo podatke, ki jih zaupate podjetju Versuni, pred nenačrtnim ali nepooblaščenim spreminjanjem, izgubo, zlorabo, razkritjem ali dostopom, obravnavamo resno. Podjetje Versuni uporablja raznovrstne varnostne tehnologije, tehnične in organizacijske ukrepe za varovanje vaših podatkov. Za ta namen uporabljamo tehnike za nadzor nad dostopom, požarne zidove in varnostne protokole.

Preberite večPreberite manj

Special information for parents

Posebne informacije za starše

Čeprav storitve niso namenjene otrokom, kot so opredeljeni v skladu z veljavnim zakonom, je politika podjetja Versuni, da deluje v skladu z zakonom in pred zbiranjem, uporabo ali razkritjem osebnih podatkov otrok za to zaprosi dovoljenje starša ali zakonitega skrbnika. Zavezani smo varovanju zasebnosti otrok in starše in skrbnike močno spodbujamo, da aktivno sodelujejo pri spletnih dejavnostih in interesih njihovih otrok.


Če starš ali skrbnik ugotovi, da nam je njegov ali njen otrok posredoval svoje osebne podatke brez njegove ali njene privolitve, stopite v stik z nami tukaj. Če ugotovimo, da nam je otrok posredoval osebne podatke, bomo izbrisali njegove ali njene podatke iz naših evidenc.

Preberite večPreberite manj

Changes to the privacy notice

Spremembe Obvestila o varstvu osebnih podatkov

Naše storitve lahko občasno spremenimo, ne da bi vas o tem prej obvestili. Zato si pridržujemo pravico, da občasno spremenimo ali posodobimo to Obvestilo o varstvu osebnih podatkov. Ko posodobimo to Obvestilo o varstvu osebnih podatkov, bomo posodobili tudi datum na vrhu Obvestila o varstvu osebnih podatkov.


Priporočamo, da vedno preberete najnovejšo različico tega Obvestila o varstvu osebnih podatkov. 


Novo Obvestilo o varstvu osebnih podatkov začne veljati takoj po objavi. Če se s spremenjenim obvestilom ne strinjate, spremenite svoj želeni izbor nastavitev ali pa razmislite o prenehanju uporabe naših storitev. Če boste še naprej dostopali do ali uporabljali naše storitve, potem ko te spremembe začnejo veljati, se strinjate, da ste bili obveščeni in da soglašate s spremenjenim Obvestilom o varstvu osebnih podatkov.

Preberite večPreberite manj

contact image

Stopite v stik z nami

Če imate kakršnokoli vprašanje o tem Obvestilu o varstvu osebnih podatkov ali o tem, kako podjetje Versuni uporablja vaše osebne podatke, lahko stopite v stik s podjetjem Versuni ali našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov tukaj. Prav tako imate možnost, da vložite pritožbo pri pristojnem nadzornem organu za vašo državo ali regijo.

 

Versuni Netherlands B.V., 

Claude Debussylaan 88, 1082MD

Amsterdam, Nizozemska

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Our site can best be viewed with the latest version of Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox.