1
Skrb za zdravje ust

Ali so zdravje ustne votline in bolezni srca povezani?

   

Ljudje z dobro ustno higieno imajo pogosto tudi zdravo srce in ožilje ter lep nasmeh. Razlogov za to je več, nenazadnje tudi ta, da imajo ljudje, ki skrbno negujejo svoje zobe, na splošno bolj zdrav življenjski slog.

Ali lahko ustrezna ustna higiena pomaga preprečevati bolezni srca?

   

Znanih je več teorij o razlogih za povezave med zdravjem ustne votline in težavami srca. Ker bakterije v ustih povzročajo gingivitis in zobne obloge, obstaja možnost prehajanja bakterij v krvni obtok neposredno skozi dlesni, s krvjo pa tudi v srce. Zaradi tega je smiselna temeljita nega zob in dlesni, s katero je mogoče preprečiti težave, še preden se te pojavijo.

Zdravljenje ustne votline

   

Če že trpite zaradi gingivitisa ali zobnih oblog, je te težave mogoče odpraviti. Zobe dlje kot običajno ščetkajte vsaj dvakrat dnevno in pri tem zobe ščetkajte vzdolž roba dlesni. To vam lahko omogoči preprečevanje in zdravljenje gingivitisa, s tem pa tudi nastanek paradontalne bolezni oziroma paradontoze. Paradontoza (paradontalna bolezen) se namreč pojavi ob kroničnem vnetju dlesni, ki ni bila učinkovito zdravljena. Dvotedenska uporaba električne zobne ščetke Philips Sonicare bi morala v večini primerov zadostovati za odpravljanje večine zgodaj odkritih težav. Če težave ni mogoče odpraviti, obiščite zobozdravnika.

PHILIPS SONICARE

Kako lahko pomaga ščetka Philips Sonicare?

Philips Sonicare je najboljši način za odlično zdravje ustne votline, saj opravi 31.000 gibov na minuto, s čimer postane odstranjevanje zobnih oblog in preprečevanje gingivitisa izjemno enostavno. Poleg tega je mogoče enostavneje doseči težje dostopne predele ustne votline, saj lahko glavo postavite na želeno mesto.

Ugotovite, kako lahko ustna higiena izboljša vaš vsakdan