1
Skrb za zdravje ust

Kaj je gingivitis?

   

Z izrazom gingivitis označujemo vnetje dlesni. Zdrave dlesni so rožnate barve in čvrste na otip. Pri gingivitisu pa so dlesni lahko na dotik mehke in nabrekle ali pa med ščetkanjem pogosto krvavijo. Nezdravljen gingivitis lahko povzroči bolezen dlesni.

Zakaj mi gingivitis škodi?

   

Ob zgodnjem odkritju je gingivitis enostavno odpraviti, nezdravljen pa lahko povzroči trajne poškodbe ust in čeljusti, kar lahko povzroči celo izpad zob. Do vnetja dlesni pride, ko se nam v medzobnih področjih začnejo nalagati zobne obloge. Če jih pravočasno ne odstranimo, se tkivo dlesni vname, vnetje pa se razširi. Za prve znake bolezni so značilne rdeče in otekle dlesni, ki med čiščenjem in nitkanjem hitro zakrvavijo.

Kako odstranim gingivitis?

   

Če trpite za gingivitisom, ga je še vedno mogoče odpraviti – še posebej v zgodnji fazi. Najpomembnejše je redno in pravilno ščetkanje zob ter nitkanje medzobnih prostorov, saj le tako dosežemo želene rezultate. Električna zobna ščetka Philips Sonicare pomaga pri zdravljenju vnetja dlesni z neprekinjeno delujočo glavo, s katero je mogoče enostavno očistiti tudi težje dostopne predele ust.

PHILIPS SONICARE

Kako lahko pomaga ščetka Philips Sonicare?

Ročne zobne ščetke niso posebej natančne, kar je lahko velika težava pri ščetkanju zahtevnih predelov, na primer dlesni. S ščetko Philips Sonicare je natančno ščetkanje dlesni enostavno, brez sunkovitih gibov.

Ugotovite, kako lahko z ustno higieno izboljšate svoj vsakdanjik