1
Skrb za zdravje ust

Z nasmehom do uspeha  


Lep in svetel nasmeh je ena prvih stvari, ki jih opazimo na drugih. To je naše zunanje ogledalo, s katerim se predstavljamo svetu, in pomeni predvsem, da smo zdravi in srečni. Beli zobje so dokaz dobre ustne higiene, ki ima številne prednosti za zdravje, med njimi tudi manjše tveganje za srčne težave. Pomembno je, da ga pokažete na pomembnem razgovoru ali celo prvem zmenku.
slab-zadah

Naravno beljenje zob je učinkovito  


Mnogi beljenje zob povezujejo s kemičnimi sredstvi. Ti načini so učinkoviti, vendar je priporočljivo, da najprej poskusite z načini za naravno beljenje. To lahko enostavno dosežete že s tem, da jeste manj škodljive hrane in uvedete zdravo prehranjevanje.

S pravilno prehrano do bolj belega nasmeha  


Znano je, da nam nekatera hrana in pijača obarva zobe. Kava, čaj in rdeče vino vsebujejo tanine in sladkor, ki lahko povzročijo razbarvanje, zato je priporočljivo, da jih pijemo v zmernih količinah. Tudi kajenje lahko porumeni zobe. Po drugi strani pa vam lahko nekatere vrste hrane zobe celo pobelijo. To so jagode, zelena, jabolka, korenje in druga hrustljava hrana, pa tudi oreščki in sir. Povzročajo močnejše proizvajanje sline v ustih, ki naravno čisti zobe.

Ščetkajte za bel nasmeh  


Nekatere zobne paste vsebujejo sodo bikarbono, ki lahko prispeva k bolj belim zobem. Ta naravna kemikalija razgradi in odpravi madeže, zato je nasmeh bolj bel. Čeprav so te zobne paste na splošno varne za uporabo, lahko sčasoma povzročijo tanjšanje zobne sklenine. Zato je priporočljivo, da jih uporabljate v približno šesttedenskih intervalih.