1
Skrb za zdravje ust

Da, zobe morate nitkati


Zobozdravnik vas je gotovo že vprašal, ali nitkate zobe. Najboljši odgovor je seveda "da". Še bolje je, da zobe dejansko nitkate pravilno, kar pomeni, da z zob učinkovito odstranjujete vse obloge.

Zakaj je nitkanje zob pomembno


Že z enim dnevnim nitkanjem lahko močno izboljšate zdravje ustne votline. S tem odstranite zobne obloge in bakterije ter sežete v predele, kamor z zobno ščetko ne morete in odstranite hrano v tesnih medzobnih predelih. Pomembno je tudi za zdravje dlesni, zato mora nitkanje biti sestavni del vsakodnevne rutine.
nitkanje-zob

Prednosti nitkanja


Z zobno nitko lahko očistite tesne medzobne predele, ki jih z zobno ščetko ne dosežete. S tem odstranite vse bakterije in zobne obloge, kar zmanjšuje tveganje za težave ustne votline, kot sta nastanek zobnih oblog in slab zadah. Z zobno nitko lahko enostavno odstranite ostanke hrane med zobmi. Če to storite vsak dan, bo vaša ustna votlina zelo zdrava.

Naslednji korak: Philips AirFloss


Če vam nitkanje ne predstavlja enostavnega in prijetnega opravila ter nitke nočete vtikati med zobe, lahko namesto tega uporabite Philips AirFloss. Poseben pripomoček vam s curki zraka in vode očisti medzobne predele. Uporaba je varna in nežna, nitkanje celotne ustne votline pa traja samo 60 sekund.