1
Skrb za zdravje ust

Zakaj moje dlesni krvavijo?

 

Če vam med ščetkanjem krvavijo dlesni, imate morda gingivitis ali vnetje dlesni. Ob zgodnjem odkritju ga je mogoče relativno enostavno odpraviti. Kljub temu je pomembno gingivitis odkriti čim prej, saj lahko povzroči bolezen dlesni.

    

Zakaj mi gingivitis škodi?

   

Vnetje dlesni ali gingivitis navadno povzroča kopičenje zobnih oblog na mestu, kjer se dlesen dotika spodnjega roba krone zoba. Ob zgodnjem odkritju je gingivitis enostavno odpraviti, če pa se poslabša, lahko povzroči trajne poškodbe ust in čeljusti, kar lahko povzroči celo izpad zob.

 

 

Kako odstranim gingivitis?

   

Najboljši način za preprečevanje težav, povezanih z gingivitisom, je temeljito ščetkanje zob in dlesni dvakrat dnevno. Zobe moramo očistiti po vsej površini, ščetkati pa ne smemo pregrobo, da dlesni s tem ne poškodujemo. Pri tem pomagata tudi nitkanje in izpiranje z ustno vodo. Preprečevanje gingivitisa je boljše od zdravljenja.

PHILIPS SONICARE

Kako lahko pomaga ščetka Philips Sonicare?

Philips Sonicare omogoča enostavno zaustavitev krvavenja dlesni. Z neprekinjeno delujočo glavo je težje dostopne predele dlesni mogoče očistiti enostavneje kot pri ročnih zobnih ščetkah. Gingivitis proti temu nima možnosti.

Ugotovite, kako lahko z ustno higieno izboljšate svoj vsakdanjik