1
Skrb za zdravje ust

Prehrana je najpomembnejša


Življenje je lahko zelo aktivno. Zato lahko hitro pozabimo na vsakdanje malenkosti, ki lahko vplivajo na ustno higieno. Predvsem hrana lahko močno vpliva na videz, zdravje in občutke v zobeh in dlesnih. Pomembna je tudi redna ustna nega.
eno-jabolko-na-dan

Vse mora biti zmerno

 

Hrana in pijača močno vplivata na zdravje ustne votline. Sladka in kisla hrana oslabi zobno sklenino, kar lahko povzroči gnilobo in luknje v zobeh. Rdeče vino, kava, čaj in gazirane pijače so res mamljivi, vendar je priporočljivo, da jih pijemo zmerno.

Naravno beljenje zob


Na srečo pa vsa hrana ni škodljiva. Številne vrste hrane vam omogočajo naravno beljenje zob, pa tudi enako dobrega okusa so kot nezdrava hrana. Jabolka, ananas, rozine, sir, oreščki, jagode in brstični ohrovt omogočajo lep in svetel nasmeh, pa tudi okusni so (vendar ne vsi hkrati).

Kdaj ščetkati


Zobe morate ščetkati dvakrat dnevno po vsaj dve minuti. S tem odstranite vse zobne obloge, ki se naberejo čez dan, beli zobje pa bodo ostali beli. Z električno zobno ščetko, kot je Philips Sonicare, lahko enostavno zagotovite najučinkovitejše ščetkanje.