Kako lahko prava otroška steklenička pomaga preprečevati krče


Otroške stekleničke in cuclji

Trebušni krči. To je skrivnost, ki muči starše po vsem svetu. Čeprav ne poznamo načina, da bi jih popolnoma odpravili (gre za začasen in popolnoma običajen pojav), lahko z uporabo ustrezne vrste stekleničke pomagate preprečiti nelagodje v trebuščku.

Ozadje trebušnih krčev

Preden se spustimo v svet otroških stekleničk, se najprej posvetimo trebušnim krčem. Tu so znani podatki: trebušni krči so obdobja neutolažljivega joka pri zdravih dojenčkih, ki se pojavljajo pri starostih od dveh tednov do približno treh do štirih mesecev. Zanimivo pa je, da gre pravzaprav za popolnoma običajen pojav.

Krči se pojavijo pri vseh dojenčkih.

 

Hranjenje po steklenički brez krčev

Kaj imajo torej krči s hranjenjem po steklenički? Čeprav so obdobja neutolažljivega joka stalnica v zgodnjem razvoju otroka, se razlogi zanje razlikujejo od otroka do otroka.

 

Trebušne krče lahko še poslabšata nerazvit (še čisto nov!) prebavni sistem malčka in zrak v trebuščku.

 

Na to morate biti posebej pozorni pri hranjenju po steklenički, saj običajno dojenčke, ki se hranijo po steklenički, hitreje začnejo pestiti krči kot dojenčke, ki se dojijo. Vas zanima razlog? Ko malček sesa cucelj, lahko v trebušček vstopi odvečen zrak in povzroči nelagodje.

 

Vse je v podrobnostih

Kaj lahko storite, če sumite, da med hranjenjem po steklenički v trebušček malčka vstopa odvečen zrak?

 

Sicer ne morete spremeniti naravnega načina, na katerega se dojenček hrani iz stekleničke, lahko pa mu pomagate s pravo zasnovo stekleničke. V cucelj smo vgradili poseben ventil, ki se med hranjenjem upogne in tako preprečuje nastajanje vakuma ter omogoča, da se zrak dviga navzgor po steklenički. Zrak tako ostane v steklenički, stran od otrokovega trebuščka, kar zmanjša vetrove, polivanje in spahovanje.

 

Raziskave so pokazale, da zasnova stekleničke proti krčem resnično poskrbi za udobje dojenčka med in po hranjenju. Na londonskem institutu za raziskovanje prehrane otrok (Childhood Nutrition Research Centre) so izvedli opazovalno raziskavo, v katero je bilo vključenih 145 zdravih, donošenih dojenčkov pri starosti dveh in šestih tednov. Ugotovili so, da so dojenčke, ki so jih hranili s stekleničko Philips Avent proti krčem, redkeje mučili krči kot dojenčke, ki so jih hranili z običajno stekleničko.

 

Odkrili so tudi, da so bili dojenčki, ki so jih hranili s stekleničko Philips Avent proti krčem, posebej ponoči veliko bolj mirni kot dojenčki, ki so bili hranjeni z običajno stekleničko.

 

Čeprav se krčev morda ne boste mogli popolnoma znebiti (gre za začasen in običajen pojav), lahko simptome ublažite s posebno otroško stekleničko proti krčem. Za čim manj težav med hranjenjem!

 

Želite izvedeti več o naših otroških stekleničkah in cucljih? Kliknite tukaj in raziščite ponudbo.

Preberite več o tej temi

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.