1
Izdelki

S halogensko svetlobo ustvarite pravo razpoloženje

Halogenska svetloba je okolju prijazna in izstopa po svojem sijaju. Ustvarja močne kontraste in v prostorih pričara čisto in svetlo vzdušje. Philipsove halogenske svetilke so na voljo v široki ponudbi oblik in velikosti ter so primerne za številna različna svetila in namene uporabe.

 

Naša serija Halogen EcoClassic ima enako obliko kot navadne sijalke z žarilno nitko, vendar je svetlejša in bolj trajna. Sijalke EcoClassic so zato najnaravnejše nadomestilo za sijalke z žarilnimi nitkami.

 

Oglejte si vse Philipsove halogenske sijalke

Nadgradite na
sijalke LED že danes

Halogen-banners-halogen

Zgodovina
 

Philipsovi inženirji so leta 1955 razvili sijalko, ki je uporabljala halogeni element brom. Ta sijalka je bila v tistem času učinkovitejša od jodove in je zato postala standard. Skoraj 60 let pozneje je Philips izboljšal halogensko tehnologijo in s tem smo dobili izjemno halogensko sijalko, ki jo poznamo danes.


Oglejte si vse Philipsove halogenske sijalke

 

Kako deluje naša halogenska sijalka
 

Halogenska sijalka je poznana kot kvarčna halogenska in volframova halogenska sijalka. To je napredna oblika vsem dobro znane sijalke z žarilno nitko. Halogenska sijalka ima volframovo nitko podobno kot standardna sijalka z žarilno nitko, vendar je pri isti vatni moči znatno manjša in ima bučko, napolnjeno s halogenskim plinom. Steklena bučka je narejena iz taljenega kremena, stekla z visoko vsebnostjo silicijevega dioksida ali aluminijevega silikata. Halogenska sijalka je zaradi večjega tlaka trdnejša od navadnega stekla. Temperatura hitro naraste. Halogeni zavrejo v plin pri razmeroma nizki temperaturi. Halogen je monovalenten element, ki zlahka ustvarja negativne ione. Obstaja pet halogenov: fluor, klor, brom, jod in astat. Halogenske sijalke odlikuje majhna velikost in velika svetilnost.

 

Odkrijte večjo svetlost s halogensko razsvetljavo
 

Ali potrebujete vklop s takojšnjo največjo svetlostjo? Želite količino svetlobe prilagoditi svojim potrebam?

Potem so halogenske sijalke za vas:

• boljša kakovost svetlobe z odličnim upodabljanjem barv (Ra = 100)

• možnost popolne zatemnitve (0–100 %) za vse ravni svetlosti

• takojšnja svetloba brez ogrevanja

• nizki stroški zamenjave zaradi dolge življenjske dobe

• kompaktna oblika, preprosta montaža

• daljša življenjska doba kot pri običajnih sijalkah z žarilno nitko.

Na voljo je široka izbira oblik in velikosti, tako da boste zagotovo našli sijalko, primerno vašim potrebam.


Oglejte si Philipsovo celotno halogensko ponudbo

Priljubljeni izdelki

Oglejte si naše priljubljene izdelke in izberite pravo sijalko.


Pogosta vprašanja

 

Želite več informacij o halogenskih sijalkah? Preberite odgovore na pet najpogostejših vprašanj.

 

1. Kaj je halogenska sijalka?

 

Halogenska sijalka je vrsta sijalke z žarilno nitko. Ima volframovo nitko tako kot navadna sijalka, ki jo morda imate doma, vendar je steklena bučka napolnjena s halogenskim plinom, ki je običajno brom ali jod. Halogenski svetlobni vir oddajo jasno belo svetlobo z izjemnim upodabljanjem barv, zato je idealna vrsta sijalke za številne namene.
 

2. Kakšne so prednosti halogenske svetilke?


Halogenske sijalke imajo številne prednosti:

 

– Visokokakovostna svetloba z odličnim upodabljanjem barv (Ra = 100)
– Možnost popolne zatemnitve

– Halogenska svetloba je okolju prijazna in izstopa zaradi živahnega svetlobnega učinka
– Philipsove halogenske sijalke so na voljo v raznoliki ponudbi oblik in velikosti ter so namenjene uporabi v številnih različnih svetilih in uporabah
– Daljša življenjska doba kot pri običajnih sijalkah z žarilno nitko
– Brez ogrevanja – Philipsove halogenske sijalke začnejo svetiti takoj

 

3. Ali vse halogenske sijalke omogočajo zatemnitev?

Halogenske sijalke so zasnovane za delovanje pri zelo visokih temperaturah, ki zagotavljajo optimalne delovne pogoje. Zatemnitev je mogoča do 60 odstotkov nazivne napetosti sijalke. Priporočamo, da sijalko pred izklopom za vsaj minuto povrnete na polno svetlost.
 
4. Zakaj halogenska sijalka traja dlje časa kot taka z žarilno nitko?

 

Halogenske sijalke trajajo dva- do petkrat dlje kot običajne sijalke z žarilno nitko. To je zaradi postopka halogenskega regenerativnega cikla. Halogenski plin pripomore k temu, da se izpareli delci volframa deponirajo nazaj na nitki, namesto na stenah sijalke. Tako se odloži pretrganje nitke in s tem podaljša življenjska doba sijalke.

 

5. Kako halogenske luči omogočajo stalno svetilnost?

 

Halogenske luči lahko ohranijo stalno svetilnost skozi celotno življenjsko dobo sijalke, ker se delci volframa znova deponirajo na nitki, namesto na stenah steklene bučke, s čimer se znatno zmanjša počrnjenje stekla in ohrani stalna svetlobna moč.

 


Kaj morate vedeti

 

Izbirate halogenske sijalke? Pojasnili bomo, zakaj

 

 

Oddajajo naravno, jasno, sijajno in toplo svetlobo ter omogočajo popolno zatemnitev.

Z izjemno raznoliko izbiro, ki je na voljo, boste lahko vedno našli pravo sijalko za svoje potrebe in obstoječa svetila.

Od znanih oblik sijalk do reflektorskih svetilk in posebnih namestitev: Halogenske sijalke ponujajo najširšo izbiro možnosti razsvetljave od vseh vrst svetilk in so še vedno 30 % učinkovitejše kot običajne sijalke z žarilno nitko.

Na kratko:

Če iščete najhitrejši in najlažji način zamenjave navadnih sijalk v celotnem gospodinjstvu, vendar želite tudi naprej imeti

enako kakovost jasne, sijajne in tople svetlobe, na katero ste navajeni, so najboljša izbira halogenske luči.

Ponudba halogenskih izdelkov

Potrebujete dodatno pomoč? Izberite pravo sijalko

Če želite več informacij o podjetju Philips Lighting, si oglejte naše videoposnetke ali kliknite tukaj.
Sijalke LED

Sijalke LED

 

Sijalke LED vam lahko pomagajo s čudovito toplo belo svetlobo spremeniti vsak bivalni prostor. V tem vodniku predstavljamo, kako vam lahko sijalke LED ponudijo neomejene možnosti razsvetljave. S sijalkami LED lahko prihranite do 90 odstotkov energije in denarja.

Svetlobni učinek

Svetlobni učinek

 

Oglejte si, kako premaz sijalke vpliva na njen svetlobni učinek in kako vam to lahko pomaga pri ustvarjanju primerne vrste razsvetljave. Motne sijalke oddajajo razpršeno svetlobo. Prosojne sijalke ustvarjajo sijajno in naravno toplo svetlobo.

Energetsko varčne sijalke

Energetsko varčne sijalke

 

Energetsko varčne sijalke, imenovane tudi kompaktne fluorescentne sijalke, porabijo manj energije za ustvarjanje enake količine svetlobe kot navadne sijalke. Oglejte si, kako lahko varčevalne sijalke ustvarijo primeren svetlobni učinek in vzdušje za vaše razpoloženje ter vam hkrati prihranijo denar za razsvetljavo.

 

Halogenske sijalke

Halogenske sijalke 

 

S halogenskimi sijalkami najhitreje in najlažje zamenjate navadne sijalke. Oglejte si, kako vam lahko halogenske sijalke ponudijo izjemno izbiro možnosti razsvetljave z enako kakovostjo tople in sijajne svetlobe kot navadne sijalke. S halogenskimi sijalkami najhitreje in najlažje zamenjate navadne sijalke. Energetsko varčne sijalke – kako izbrati primerno tehnologijo za razsvetljavo.

V soju reflektorjev

Oglejte si naše druge izdelke za razsvetljavo