1
Izdelki

Kremna grahova juha s prepeličjimi jajci

Kremna grahova juha s prepeličjimi jajci pripravljena s paličnim mešalnikom Philips. Recept si lahko v celoti ogledate tukaj.

Čas kuhanja: 5 minut

Sestavine

  • 500 g zamrznjenega ali svežega graha
  • 200 g olupljenega krompirja
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 500 ml goste kokošje jušne osnove / 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 100 ml kisle smetane z 15% mlečnih maščob
  • 12 prepeličjih jajc
  • 50 g mesa po želji
  • ½ kozarca belega vina
  • sol in poper

Postopek kuhanja

  • Z nastavkom za sekljalnik paličnega mešalnika Philips sesekljajto čebulo in česen.
  • V ponvi na vročem olju čebulo in česen pražite tako dolgo, da se zmehčata in posteklenita.
  • Dodajte narezan krompir in pražite za 1-2 min. Dodajte vročo jušno osnovo, 1/2 l vrele vode in 1 čajno žličko soli. Krompir kuhajte za 10 - 15 minut, da postane mehek. Dodajte grah in kuhajte tako dolgo, da se zelenjava zmehča.
  • Dodajte začimbe in s paličnim mešalnikom mešajte tako dolgo, da bo juha kremasta.
  • Za boljšo kremnost lahko juho precedite še skozi cedilo.
  • Medtem pripravite jajca: zavrite vodo z 1/2 vina. Eno jajce naenkrat zlomite v posodo, izberite najnižjo moč in z kuhalnico mešajte vodo z vinom, da dobite vrtinec. V vrtinec dodajajte eno jajce za drugim, kuhajte za približno 30 sekund in jih z globoko žlico odstranite.
  • Prepeličja jajca dajte v juho, poprajte po okusu in dodajte kislo smetano.
Kremna grahova juha s prepeličjimi jajci