Obvestilo o zasebnosti Philips Sonicare for
Kids

To obvestilo o zasebnosti je bilo nazadnje posodobljeno 26. marca 2018.

Philips Sonicare for Kids nudi storitve, ki staršem po svetu zagotavljajo nasvete za izboljšanje in nadzorovanje ščetkanja zob in navad, povezanih z ustno higieno njihovih otrok, nudijo pa tudi prilagojene informacije o ščetkanju, ki temeljijo na podatkih o ščetkanju otroka, ter druge storitve ("Storitve"). To obvestilo o zasebnosti vam bo v pomoč pri razumevanju naših postopkov za varovanje zasebnosti, ko uporabljate naše storitve, vključno s tem, katere podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo in kaj delamo z njimi, ter pri razumevanju vaših posameznih pravic.

 

Philips Sonicare for Kids uporablja osebne podatke, pridobljene z ročajem ščetke Philips Sonicare for Kids z napravami Bluetooth ("Naprava") in/ali mobilno aplikacijo Philips Sonicare for Kids ("Aplikacija").

 

To obvestilo o zasebnosti se nanaša na osebne podatke, ki jih zbere ali obdela Naprava in/ali Aplikacija, ki jo upravlja oziroma nadzira družba Koninklijke Philips N.V. ali katera koli njena povezana družba ali podružnica ("Philips", "naše", "mi" ali "nas").

 

Preberite tudi naše obvestilo o piškotkih in pogoje uporabe, v katerih so opisani pogoji, pod katerimi uporabljate naše Storitve.

Kateri osebni podatki se zbirajo in v kakšne namene

 

Osebne podatke prejmemo ali zbiramo, kot je podrobno opisano spodaj, ko nudimo svoje Storitve, med drugim tudi takrat, ko dostopate do Naprave ali Aplikacije, jo prenesete ali namestite oziroma ko uporabljate naše Storitve. Te podatke lahko uporabimo za izvajanje Storitev, ki jih sami zahtevate kot pogodbeno obveznost, za uporabo, nudenje, izboljšanje, prilagajanje, podpiranje in trženje svojih Storitev na osnovi svojega upravičenega interesa ali za usklajevanje z zakonskimi obveznostmi, ki veljajo za nas. Če ne želite, da zbiramo in obdelamo vaše osebne podatke, ne morete uporabljati naših Storitev.

account data

Občutljivi osebni podatki

Preden zberemo občutljive osebne podatke, vas bomo obvestili in prosili za izrecno soglasje. Ti podatki vključujejo podatke o ščetkanju vašega otroka, ki jih bomo zbrali samo po vašem izrecnem soglasju. Svoje soglasje lahko kadar koli umaknete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave na osnovi soglasja pred umikom vašega soglasja.

 

Prosimo vas, da nam prek Aplikacije ali kako drugače ne pošiljate in  ne razkrivate nobenih občutljivih osebnih podatkov (npr. številk socialnega zavarovanja, informacij, povezanih z rasnim ali etničnim poreklom, političnimi, verskimi ali drugimi prepričanji, zdravjem, biometričnimi ali genetskimi značilnostmi, kazensko evidenco ali članstvom v sindikatih).

Preberite večPreberite manj

Podatki o računu

Vaše  osebne podatke zbiramo, ko ustvarite račun. V Aplikacijo se lahko prijavite z računom MyPhilips ali s profilom, ki ga imate na družabnih omrežjih. Osebni podatki, ki jih zbiramo, lahko vključujejo vaše uporabniško ime, profilno fotografijo, ime, e-poštni naslov, spol, datum rojstva/starost, državo, jezik, zadnjo objavo na Twitterju, naslov URL profila, profil na družbenem omrežju, lokacijo in geslo.

 

  • Zbrani osebni podatki se uporabljajo za ustvarjanje in upravljanje vašega računa. Svoj račun lahko uporabljate za varno prijavo v aplikacijo. Če ustvarite račun MyPhilips za prijavo v aplikacijo, vam bomo poslali pozdravno e-pošto za potrditev vašega uporabniškega imena in gesla, za komunikacijo z vami, kadar boste imeli vprašanja, za pošiljanje obvestil, ki so izključno povezana s storitvijo, ali za neposredna marketinška sporočila, če ste to možnost izbrali. Račun MyPhilips lahko uporabljate tudi za naročilo Philipsovega izdelka ali storitve, sodelovanje v promociji ali igri, sodelovanje pri aktivnosti, ki je povezana s Philipsovo promocijo, na družbenem omrežju (na primer s klikom gumba "Všeč mi je" ali "Deli z drugimi") in sodelovanje pri testiranju izdelkov ali v anketah.
Preberite večPreberite manj
Data filled in by you

Drugi podatki, ki so na voljo

Ti podatki vključujejo vaše ime, e-poštni naslov, enolični ID in spol.

 

  • Zbrane podatke uporabimo za obveščanje o najnovejših izdelkih in storitvah ter drugih priložnostih in novostih družbe Philips. Podatke uporabimo tudi za obveščanje o tem, kdaj morate zamenjati glavo ščetke. Obveščamo vas z e-poštnimi sporočili in/ali potisnimi obvestili.
Preberite večPreberite manj

Podatki naprave

Specifične informacije o napravi lahko zbiramo, ko dostopate do Naprave, jo namestite ali uporabljate. To vključuje informacije o vaši Napravi, vključno z edinstveno številko uporabniške naprave. Zbiramo tudi podatke o seji in uporabi, ki so povezani z vašo uporabo Naprave.

 

Če uporabljate ročaj ščetke Philips Sonicare for Kids z napravo Bluetooth, Naprava beleži podatke o ščetkanju vašega otroka in podatke ročaja ščetke ter te podatke pretoči v aplikacijo. Ko zobne ščetke Philips Sonicare povežete z Aplikacijo, bo Aplikacija uporabila podatke ročaja ščetke za merjenje časa ščetkanja dve minuti, medtem bo interaktivna igra ščetkanja otroke spodbujala k ščetkanju zob. Aplikacija bo zbrane podatke uporabila za vodenje in podporo staršev pri upravljanju, ohranjanju, spremljanju in spodbujanju ščetkanja zob in navad, povezanih z ustno higieno njihovih otrok, in za zagotavljanje osebnih informacij o ščetkanju in dosežkih, ki temeljijo na podatkih o ščetkanju otrok. Brez implicitnega starševskega soglasja bodo podatki, zbrani za uporabo te funkcije, ostali v Aplikaciji v vaši napravi. Ti podatki vključujejo tudi edinstveno številko uporabniške Naprave ter podatke o seji in uporabi, tj. informacije o vaši uporabi Naprav.

 

Zbrane podatke uporabljamo za zagotavljanje storitev Aplikacije.

Preberite večPreberite manj
Cookies

Piškotki

Piškotke, oznake in podobne tehnologije uporabljamo za upravljanje, nudenje, izboljšanje, razumevanje in prilagajanje svojih Storitev. Piškotki nam omogočajo prepoznavanje vaše mobilne naprave in zbiranje vaših osebnih podatkov, vključno z edinstveno številko uporabniške naprave, naslovom IP vaše mobilne naprave, vrsto mobilnega internetnega brskalnika ali operacijskega sistema, ki ju uporabljate, podatke o seji in uporabi ali informacije o delovanju, povezanem s storitvijo, tj. informacije o vaši uporabi Aplikacije.

 

Dodatne informacije o uporabi piškotkov ali drugih podobnih tehnologij, ki se uporabljajo v tej Aplikaciji, lahko preberete v našem obvestilu o piškotkih, ki ga lahko najdete med nastavitvami zasebnosti v Aplikaciji.

Preberite večPreberite manj
Location data

Lokacijski podatki

Ko omogočite dostop do lokacijskih podatkov, lahko zberemo podatke o geografski lokaciji vaše mobilne naprave. Zbiranje podatkov o geolokaciji lahko kadar koli blokirate prek nastavitev Aplikacije ali mobilne naprave.

Informacije o transakcijah

Če plačate za naše Storitve, bomo lahko prejeli informacije in potrditve, kot so potrdila o plačilu, vključno s potrdili trgovin z aplikacijami ali tretjih oseb, ki obdelujejo vaša plačila.

 

Oddelek za pomoč uporabnikom

Lahko nam ponudite informacije, povezane z vašo uporabo storitev, vključno z vašo interakcijo s Philipsom in vašimi kontaktnimi podatki, da vam bomo lahko nudili pomoč. Svoje Storitve upravljamo in jih nudimo, kar pomeni, da nudimo pomoč uporabnikom, izboljšujemo, popravljamo in prilagajamo svoje Storitve. Vaše informacije uporabljamo tudi za to, da vam odgovorimo, ko se obrnete na nas.

Combined data

Združeni podatki

Vaše osebne podatke lahko združimo, vključno s podatki računa, drugimi podatki, ki nam jih priskrbite, podatki Naprave, piškotki, lokacijskimi podatki, podatki, zbranimi med vašimi interakcijami in uporabo Philipsovih digitalnih kanalov, kot so družbeni mediji, spletna mesta, e-pošta, aplikacije in povezani izdelki, naslov IP, piškotki, informacije o napravi, komunikacije, na katere kliknete ali tapnete, lokacijske podrobnosti in obiskana spletna mesta.

 

Združeni podatki se analizirajo in uporabijo za zagotavljanje Storitev, kot so pošiljanje opomnikov za zamenjavo glave ščetke Philips Sonicare for Kids, podpora notranjemu delovanju Aplikacije; in nam pomagajo izboljšati vsebino, delovanje in uporabnost Aplikacije, Naprave in Storitev, prispevajo pa tudi k razvoju novih izdelkov in storitev.

 

Če privolite v prejemanje promocijskih obvestil o Philipsovih izdelkih, storitvah, dogodkih in promocijah, ki so v skladu z vašimi nastavitvami in obnašanjem na spletu, vam bomo morda poslali marketinška in promocijska obvestila prek e-pošte, telefona in drugih digitalnih kanalov, kot so mobilne aplikacije in družbena omrežja. Vaše osebne podatke bomo analizirali in združili, da bomo lahko prilagodili obvestila vašim nastavitvam in obnašanju in vam ponudili bolj relevantno in prilagojeno izkušnjo. Od prejemanja takšnih obvestil se lahko kadar koli odjavite.

Preberite večPreberite manj

Dovoljenja

Aplikacija vas lahko prosi za dovoljenje za dostop do telefona ali senzorjev (npr. za fotoaparat, Wi-Fi, geolokacijo ali Bluetooth) ali drugih podatkov (npr. fotografij, urnika ali stikov) v vaši mobilni napravi.

 

  • Te podatke uporabljamo, samo ko jih potrebujemo, da vam lahko ponudimo Storitve, in po vašem izrecnem soglasju.

 

  • Včasih je soglasje tehnični predpogoj operacijskih sistemov vaše mobilne naprave. V tem primeru vas bo Aplikacija morda vprašala za dovoljenje za dostop do takšnih senzorjev ali podatkov, ne bomo pa zbirali takšnih podatkov, če to ni potrebno za uporabo Storitve Aplikacije in brez vašega soglasja.
Preberite večPreberite manj
Third parties

Kdo ima dostop do osebnih podatkov?

 

Philips lahko v skladu s tem obvestilom o zasebnosti in/ali veljavno zakonodajo vaše osebne podatke razkrije zunanjim ponudnikom storitev, poslovnim partnerjem ali tretjim osebam.

Ponudniki storitev

Zunanji ponudniki storitev, s katerimi sodelujemo, nam pomagajo nuditi, izboljšati, razumeti, prilagoditi, podpirati in tržiti naše Storitve.

 

Vaše osebne podatke lahko delimo z naslednjimi ponudniki storitev:

 

  • Ponudniki informacijskih in oblačnih storitev

Ti ponudniki storitev priskrbijo potrebno strojno in programsko opremo, omrežne, pomnilniške in transakcijske storitve in/ali povezano tehnologijo, ki je potrebna za zagon Aplikacije ali nudenje Storitev.

 

Philips od svojih ponudnikov storitev zahteva, da omogočijo zadostno raven zaščite vaših osebnih podatkov, ki je podobna ravni, ki jo nudimo sami. Od svojih ponudnikov storitev zahtevamo, da vaše osebne podatke obdelajo v skladu z našimi navodili in samo za posebne namene, ki so omenjeni zgoraj, da imajo dostop do minimalne količine podatkov, ki je potrebna za zagotavljanje določene storitve, in da poskrbijo za varovanje vaših osebnih podatkov.

 

Druge tretje osebe

Philips lahko sodeluje tudi s tretjimi osebami, ki obdelujejo vaše osebne podatke za svoje lastne namene. Pozorno preberite njihova obvestila o zasebnosti, da se seznanite z njihovimi postopki za varovanje zasebnosti, vključno s tem, katere osebne podatke zbirajo, na kakšen način jih uporabljajo, obdelujejo in varujejo.

 

Če Philips deli osebne podatke s tretjo osebo, ki vaše osebne podatke uporablja za lastne namene, vas bo Philips zagotovo obvestil o tem in/ali pridobil vaše soglasje v skladu z veljavno zakonodajo, preden delimo vaše osebne podatke z drugimi.

 

Občasno se lahko zgodi, da Philips proda podjetje ali del podjetja drugi družbi. Takšen prenos lastništva lahko vključuje prenos vaših osebnih podatkov, ki so neposredno povezani s to družbo, kupcu. Vse naše pravice in dolžnosti v okviru našega obvestila o zasebnosti lahko Philips prosto dodeli kateri koli podružnici v povezavi z združitvijo, prestrukturiranjem ali prodajo sredstev ali v skladu z zakonodajo ali kako drugače, vaše osebne podatke pa lahko prenesemo tudi v katero koli od naših podružnic, naslednic ali novemu lastniku.

 

Čezmejni prenos

Vaše osebne podatke lahko hranimo in obdelamo v kateri koli državi, kjer imamo zmogljivosti za to oziroma v kateri sodelujemo s ponudniki storitev, in z uporabo Storitev privolite v prenos (morebitnih) informacij v druge države, v katerih nimate prebivališča in v katerih so predpisi glede varovanja podatkov lahko drugačni kot v vaši državi. V določenih okoliščinah imajo lahko sodišča, organi pregona, regulatorne agencije ali varnostni organi v teh drugih državah dostop do vaših osebnih podatkov.

 

Če bivate v EGP, lahko vaše osebne podatke prenesemo v svoje podružnice ali k ponudnikom storitev v državah zunaj EGP, za katere Evropska komisija meni, da nudijo zadostno raven zaščite podatkov v skladu s standardi EGP (celoten seznam teh držav je na voljo tukaj http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm. Za prenose iz EGP v države, za katere Evropska komisija meni, da niso ustrezne, na primer v Združene države, smo uvedli ustrezne ukrepe, kot so naša Pravila družbe za podatke o strankah, dobaviteljih in poslovnih partnerjih in/ali standardne pogodbene klavzule, ki jih je Evropska komisija uvedla za varovanje vaših osebnih podatkov. Kopijo teh ukrepov lahko dobite na zgornji povezavi ali pa se obrnite na privacy@philips.com.

 

Kako dolgo hranimo vaše podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili tako dolgo, kot bo to potrebno ali dovoljeno za namen, za katerega so bili zbrani. Med kriteriji, ki jih uporabljamo za določanje obdobja hranjenja podatkov, so: (i) dolžina obdobja vaše uporabe Aplikacije in Storitev; (ii) obstoj pravne obveznosti, ki velja za nas; ali (iii) priporočljivost hranjenja podatkov glede na naš pravni položaj (na primer glede na veljavno zastaranje, pravdo ali regulatorne preiskave).

Preberite večPreberite manj
Choices and rights

Vaše možnosti in pravice

Če želite predložiti zahtevek za dostop do podatkov, popravek, izbris ali omejitev podatkov ali ugovor na obdelavo osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, ali če želite prejeti elektronsko kopijo svojih osebnih podatkov za namen prenosa v drugo družbo (do mere, ki jo pravica do prenosljivosti podatkov omogoča po veljavni zakonodaji), nam lahko pišete na naslov privacy@philips.com. Na vaš zahtevek bomo odgovorili v skladu z veljavno zakonodajo.

 

V svojem zahtevku jasno izrazite, do katerih osebnih podatkov želite imeti dostop oziroma katere podatke želite popraviti, izbrisati ali omejiti oziroma na obdelavo katerih podatkov želite podati ugovor. Zaradi vaše lastne zaščite lahko odobrimo samo zahtevke glede osebnih podatkov, povezanih z vašim računom, e-poštnim naslovom ali drugimi informacijami o računu, ki jih uporabljate za pošiljanje zahtevka, in morda bomo morali preveriti vašo identiteto, preden odobrimo vaš zahtevek. Vaš zahtevek bomo poskušali odobriti, kakor hitro bo to v praksi izvedljivo.

 

Če se poslužujete (nekaterih od) svojih izbir in pravic, morda ne boste mogli več delno ali v celoti uporabljati naših Storitev.

Preberite večPreberite manj
We protect your personal data

Varujemo vaše osebne podatke

Svojo dolžnost varovanja podatkov, ki jih zaupate družbi Philips, jemljemo resno, kar se tiče varovanja podatkov pred naključnim ali nepooblaščenim spreminjanjem, izgubo, zlorabo, razkritjem ali dostopom. Philips s pomočjo različnih varnostnih tehnologij, tehničnih in organizacijskih ukrepov pomaga zaščititi vaše podatke. Zato smo med drugim uvedli nadzor dostopa, požarne zidove in varne protokole.

Preberite večPreberite manj
Special information for parents

Posebne informacije za starše

Storitve so namenjene otrokom, kot so opredeljene po veljavni zakonodaji. Philipsova politika je usklajena z zakonodajo, saj zahtevamo soglasje staršev ali skrbnikov, preden zbiramo, uporabljamo ali razkrivamo osebne podatke otrok. Zavezani smo k varovanju zasebnosti otrok in toplo spodbujamo starše in skrbnike k aktivni vlogi v spletnih dejavnostih in interesih otrok.

 

Če starši ali skrbniki ugotovijo, da nam je njihov otrok posredoval svoje osebne podatke brez njihovega soglasja, se lahko obrnejo na nas na naslov privacy@philips.com. Če opazimo, da nam je otrok posredoval svoje osebne podatke, bomo te podatke izbrisali iz svojih arhivov.

Preberite večPreberite manj
Local specific information

Lokalne specifične informacije: vaše pravice do zasebnosti v Kaliforniji (samo ZDA)

Del 1798.83 civilnega zakonika Kalifornije našim strankam, ki so prebivalci Kalifornije, dovoljuje, da od nas enkrat letno zahtevajo in brezplačno prejmejo (morebitne) informacije o osebnih podatkih, ki smo jih v preteklem koledarskem letu razkrili tretjim osebam v namene neposrednega trženja. Takšne informacije vključujejo seznam kategorij posredovanih osebnih podatkov ter imena in naslove vseh tretjih oseb, ki smo jim posredovali te podatke v preteklem koledarskem letu. Če ste prebivalec Kalifornije in želite uveljaviti takšen zahtevek, obiščite naše spletno mesto o varovanju zasebnosti: http://www.philips.com/a-w/privacy/questions-and-feedback.html

Preberite večPreberite manj
Changes to the privacy notice

Spremembe tega obvestila o zasebnosti

Svoje Storitve lahko občasno spremenimo brez predhodnega obvestila. Zato si pridržujemo pravico do občasnih popravkov ali posodobitev tega obvestila o zasebnosti. Ko posodobimo to obvestilo o zasebnosti, bomo posodobili tudi datum na vrhu tega obvestila o zasebnosti.

 

Spodbujamo vas, da redno pregledate zadnjo različico tega obvestila o zasebnosti.

 

Novo obvestilo o zasebnosti stopi v veljavo ob objavi. Če se ne strinjate z novo različico obvestila, spremenite svoje nastavitve ali prenehajte uporabljati naše Storitve. Če boste po uveljavitvi sprememb še vedno dostopali do naših Storitev ali jih uporabljali, potrjujete, da ste seznanjeni z določili nove različice obvestila o zasebnosti in se z njimi strinjate.

Preberite večPreberite manj
Contact

Stik z nami

V primeru vprašanj o tem obvestilu o zasebnosti ali o načinu, na katerega Philips uporablja vaše osebne podatke, se obrnite na našega strokovnjaka za varstvo podatkov na naslovu privacy@philips.com. Lahko pa tudi vložite pritožbo pri nadzornem organu, ki je pristojen za vašo državo ali regijo.

 

Koninklijke Philips N.V.

High Tech Campus 5

5656AE, Eindhoven

Nizozemska