Čokoladni souffle

Čokoladni souffle pripravljen s paličnim mešalnikom Philips. Recept si lahko v celoti ogledate tukaj.

Čas kuhanja: 15 minut

Sestavine

  • 90 g čokolade (z najmanj 70% kakava)
  • 125 ml mleka
  • 25 g moke
  • 25 g masla (z vsaj 80% maščobe)
  • 65 g sladkorja v prahu
  • 3 jajčne beljake
  • 3 jajčne rumenjake
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
  • 5 g soli

Postopek kuhanja

  • Stopljeno maslo, moko in sol mešajte tako dolgo, da bo zmes enotna.
  • Dodaje mleko in 50 g sladkorja v prahu v ponev. Kuhajte tako dolgo, da mleko zavre, dodajte zmes masla, moke in soli in mešaje tako dolgo, da nastane gladka masa.
  • Izklopite štedilnik, dodajte koščke čokolade in mešajte tako dolgo, da se čokolada stopi. Na koncu dodajte še vanilin sladkor, jajčne rumenjake in mešajte.
  • Z posebej oblikovanim nastavkom za mešanje paličnega mešalnika Philips stepite jajčne beljake in sladkor prahu.
  • Dodajte 3 čajne žličke snegu iz beljakov v čokoladno maso, počasi premešajte ter postopoma dodajajte še preostali sneg.
  • Napolnite pripravljene posodice za peko souffle-jev.
  • Pečico sergrejte na 190 stopinj celzija in pecite za 13 minut.
  • Souffle postrežite še vroč, po želji lahko tudi prelomite hrustljavo vrhnjico in prelijete s čajno žličko vanilijeve kreme.
Čokoladni souffle | Philips

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Našo stran si lahko najbolje ogledate z najnovejšo različico brskalnika Microsoft Edge, Google Chrome ali Firefox.